Connect with us

Μπάσκετ

Φιλική ήττα του Απόλλωνα απο τον Παναθηναϊκό 78-76

Published

on

O Απόλλωνας πήρε πολύ καλό βαθμό στο πρώτο φιλικό με αντίπαλο τον ΠΑΟ παρά την ήττα στις λεπτομέρειες  78-76.
Το 3/3 στα φιλικά προετοιμασίας έκανε ο Παναθηναϊκός ωστόσο στην αναμέτρηση με τους μελανόλευκους έδειξε αδυναμίες στις οποίες καλείται να δουλέψει έως και την έναρξη των επίσημων αγώνων. Άλλωστε είναι νωρίς ακόμα και δικαιολογείται καθώς υπάρχουν άλλες τρεις εβδομάδες έως το Super Cup και στη συνέχεια το πρώτο τζάμπολ της EuroLeague.

Ο Οκάρο Ουάιτ ήταν ο κορυφαίος των «πρασίνων» με 14 πόντους και πολλές βοήθειες στην άμυνα, ενώ πρώτοι σκόρερ ήταν οι Μέικον και Παπαπέτρου, οι οποίοι πέτυχαν από 15 πόντους ο καθένας. Εκτός κλίματος αγώνα οι Πέρι και Έβανς, ενώ ο Φλόιντ αγωνίστηκε λίγο.

Φυσικά έμεινε εκτός αγώνα ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με τα «πράσινα» στα επόμενα φιλικά παιχνίδια του Παναθηναϊκού.
Όσον αφορά το παιχνίδι ο Απόλλων Πάτρας αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό καθώς με γνώμονα την πιεστική άμυνα, δεν άφηνε τους γηπεδούχους να… πάρουν ανάσα και να «βγάλουν» έστω και μία συνεργασία στην επίθεση. Οι «πράσινοι» έπαιρναν σκορ από προσωπικές ενέργειες ή από δεύτερες επιθέσεις, ενώ ο Απόλλων προσπαθούσε να βρει την καλύτερη δυνατή λύση από την περιφέρεια. Εκτός του Μπάρφιλντ, ο οποίος ήταν ο μόνιμος… μπελάς της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Τσαλμπούρης εκμεταλλεύτηκε το καλό του σουτ με αποτέλεσμα να μάνουν οι ψηλοί των «πρασίνων» μέσα στη ρακέτα και να βρίσκει σκορ από την περίμετρο.

Με αυτόν τον τρόπο οι Πατρινοί έλεγξαν το ματς (22-23 το δεκάλεπτο), αν και στην δεύτερη περίοδο ο Οκάρο Ουάιτ έβρισκε τις απαντήσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ, όντας ο κορυφαίος του «τριφυλλιού» σε αυτό το διάστημα. Με ένα 10-2 οι «πράσινοι» μετέτρεψαν το 26-32 σε 36-35 ενώ έκλεισαν το ημίχρονο στο +4 (42-38) χωρίς ωστόσο να κερδίσουν τις εντυπώσεις στο ματς. Κάτι που είχε κάνει η ομάδα του Νίκου Βετούλα η οποία και το επιβεβαίωσε στη συνέχεια.

Χωρίς να έχει την ποιότητα και το «βάθος» του Παναθηναϊκού, αγωνίστηκε πάνω σ’ ένα συγκεκριμένο πλάνο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Αμυντικά έπαιζε εξόχως δυνατά και στα όρια του φάουλ με αποτέλεσμα να βγάλουν εκτός ρυθμού τους γηπεδούχους. Η αστοχία και οι επιπόλαιες επιλογές των «πρασίνων» έδωσαν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να ελέγξουν το ματς και να προηγηθούν στο 3ο δεκάλεπτο με 55-54.

Ο Κόλεμαν είχε πάρει την σκυτάλη από τον Μπάρφιλντ, ενώ ο Διαμαντάκος έμελλε να αποτελέσει τον «άσο» στο μανίκι του Βετούλα, ειδικά στην επίθεση. Με 8 σερί πόντους στην τελευταία περίοδο έδωσε και αέρα 6 πόντων στον Απόλλωνα (64-70 στο 38′) αλλά τα διαδοχικά «γκολ φάουλ» του Παπαπέτρου έδωσαν και πάλι προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, το οποίο διαμορφώθηκε με 2/2 βολές του Κασελάκη στα 5” πριν από το τέλος του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 42-38, 54-55, 78-76

Παναθηναϊκός (Πρίφτης): Μέικον 15(1), Πέρι, Παπαγιάννης 6, Μποχωρίδης 3, Καββαδάς 2, Παπαπέτρου 15(2), Κασελάκης 6(1), Ουάιτ 14(1), Φλόιντ 4, Μαντζούκας 2, Σαντ-Ρος 11(2), Έβανς.

Απόλλων Πάτρας (Βετούλας): Κόλεμαν 19(2), Μοντγκόμερι 1, Μπάρφιλντ 14(4), Τσαλμπούρης 13(3), Διαμαντάκος 10(2), Ζούμπος 2, Δίπλαρος 2, Μολφέτας 3, Ντέιβις 12(2).

Ροή ειδήσεων

Advertisement