Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Περιμετρική: Γιατί γίνονται συνεχώς έργα-Τι απαντά η Ολυμπία Οδός

Published

on

Σημαντικά έργα για την ανακατασκευή τμημάτων στην Περιμετρική Πατρών, έχουν ήδη ξεκινήσει από την Ολυμπία Οδό.
Το πρώτο αντικείμενο του έργου είναι αφενός μια γέφυρα κάτω διάβασης (Κ635) που βρίσκεται στο 222ο χλμ, σχεδόν στο τέλος της Περιμετρικής Πατρών.

Το δεύτερο σκέλος των έργων αφορά στην επισκευή των δίδυμων γεφυρών (Β01) του ποταμού Χάραδρου στην ευρεία παράκαμψη Πατρών.

Μετά από παράπονα δεκάδων συμπολιτών για καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποκατάσταση των έργων, η «Γ» απευθύνθηκε στην Ολυμπία Οδό, στελέχη της οποίας έδωσαν διευκρινήσεις για τα έργα που πραγματοποιούνται.
Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας:
-Οι εργασίες που λαμβάνουν χώρα στην Περιμετρική Πατρών και συγκεκριμένα στην Κάτω Διάβαση Κ 635 στον κόμβο Οβρυάς πραγματοποιούνται στο πλαίσιο βαριάς συντήρησης του αυτοκινητόδρομου και συγκεκριμένα της επιθεώρησης, ελέγχου και δομικών επεμβάσεων σε υφιστάμενα τεχνικά έργα της υποδομής.
Σε ό,τι αφορά την οργάνωση των εργασιών στην περιοχή, μέχρι σήμερα:
•Αρχικά κατασκευάστηκαν τα ακρόβαθρα.
•Στη συνέχεια έγινε η καθαίρεση του φορέα.
•Τώρα τοποθετείται νέος φορέας με προκατασκευασμένες δοκούς (σύμμεικτες μεταλλικές και μπετόν). Στον αριστερό κλάδο (κατεύθυνση προς Αθήνα) η τοποθέτηση έχει ολοκληρωθεί και σύντομα θα δοθεί σε κυκλοφορία.
Ως προς το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, για τον κλάδο προς Αθήνα επίκειται η ολοκλήρωση των εργασιών, ώστε να δοθεί σε κυκλοφορία.
Για τον κλάδο προς Πύργο, όπου τώρα εξυπηρετείται κανονικά, εντός του φθινοπώρου θα υπάρξει προσωρινός αποκλεισμός της εξόδου για να γίνουν οι αντίστοιχες εργασίες στον δεξιό κλάδο, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τις αρχές του Ιανουαρίου

«Σε εξέλιξη εργασίες και σε άλλα 5 σημεία του αυτοκινητόδρομου»

«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την όχληση των οδηγών από τον απαραίτητο αποκλεισμό της εξόδου προς Αθήνα. Η όχληση στο συγκεκριμένο σημείο επιτείνεται από τα χαρακτηριστικά της Περιμετρικής, ο οποίος όπως έχουμε κατ΄ επανάληψη αναφέρει, είναι ένας δρόμος κατασκευασμένος με προδιαγραφές περασμένων δεκαετιών», αναφέρουν τα στελέχη της εταιρείας και προσθέτουν: «Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη αντίστοιχες εργασίες βαριάς συντήρησης σε άλλα πέντε σημεία του αυτοκινητόδρομου, τα οποία δεν έχουν καν γίνει αντιληπτά από τους οδηγούς. Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι ο κατασκευαστής των έργων στα δύο σημεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συντομότερη δυνατή ολοκλήρωση των εργασιών και την απόδοση των σημείων σε κυκλοφορία και φυσικά ευχαριστούμε τους οδηγούς για την κατανόηση και την υπομονή τους».

Ροή ειδήσεων

Advertisement