Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Δώστε τέλος στα μέτρα!»

Νέα κραυγή απόγνωσης από την εστίαση, η οποία «πληρώνει» τις αντιφάσεις του τοπικού lockdown

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Μία κατάφορη αδικία συντελείται σε βάρος της εστίασης στην Αχαΐα, η οποία καλείται για ακόμη μία φορά να πληρώσει το τίμημα της πρωτοφανούς αντίφασης των μέτρων που έχουν ληφθεί από την Πολιτεία, στο πλαίσιο του τοπικού lockdown.

Την ώρα που επιτρέπονται οι συναυλίες, καθώς και η μουσική σε κοινωνικές δεξιώσεις, καφετέριες και εστιατόρια υποδέχονται τους πελάτες τους… σιωπηλά.

«Στις συναυλίες ο κορωνοϊός δεν κολλάει, αλλά στα καταστήματά μας κολλάει… Στις κοινωνικές δεξιώσεις όπου επιτρέπεται η μουσική δεν κολλάει, στα εστιατόρια και στις καφετέριες κολλάει…», λένε με αγανάκτηση οι επιχειρηματίες της εστίασης, ζητώντας μέσω του Συλλόγου τους να τερματιστούν τα μέτρα για την Αχαΐα.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας με επιστολή του προς τους βουλευτές του Νομού, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο Πατρέων και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, απαιτεί να σταματήσει η άδικη και «τιμωρητική» συμπεριφορά απέναντι στον κλάδο, αναφέροντας πως «νιώθουμε αδικημένοι και εξαπατημένοι. Βλέπουμε τα μαγαζιά μας να «τιμωρούνται» για ακόμα μια φορά, λειτουργώντας χωρίς μουσική, ενώ την ίδια στιγμή να επιτρέπεται σε όλους τους άλλους χώρους. Ο πολιτισμός και η μουσική δεν μεταδίδει τον ιό!

Στηρίζουμε τον πολιτισμό, στηρίζουμε τις συναυλίες, στεκόμαστε δίπλα στους καλλιτέχνες, τους ηθοποιούς, τους μουσικούς που είναι άνεργοι τόσους μήνες!

Απαιτούμε την ίση αντιμετώπιση της εστίασης. Ναι στα υγειονομικά μέτρα! Όχι στον διαχωρισμό!». Την ίδια ώρα, ο ΣΚΕΑΝΑ ευχαριστεί δημόσια δημοφιλή ερμηνεύτρια, η οποία αποφάσισε να αναβάλει τη συναυλία της στην Πάτρα, συμμεριζόμενη, όπως αναφέρει, την αδικία που διαπράττεται.

ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ

Και σαν να μην έφθαναν οι συναυλίες, οι επιχειρηματίες του κλάδου βλέπουν τα καταστήματά τους να αδειάζουν, αφού οι πελάτες τους επιλέγουν για τη διασκέδασή τους όμορες περιοχές, όπως η Ναύπακτος, στην οποία έχει μεταφερθεί η νυχτερινή ζωή και της Πάτρας.

ΓΡ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: «ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ»

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο επικεφαλής της «Πρωτεύουσας Ξανά», Γρηγόρης Αλεξόπουλος, επισημαίνοντας πως «για άλλη μια φορά παρατηρούμε ότι τα μέτρα για τον covid-19 εστιάζουν στην Εστίαση σαν αυτή να είναι η μόνη πηγή του κακού και η κυρίως υπεύθυνη για τη διασπορά του κορωνοϊού κάθε φορά που «κοκκινίζει» μια περιοχή, εν προκειμένω η Αχαΐα, η οποία ουκ ολίγες φορές έχει τεθεί στην «κόκκινη» ζώνη λόγω κρουσμάτων.

Και όλα αυτά ενώ στην περιοχή μας τα εκάστοτε μέτρα τηρούνται ευλαβικά από τους ανθρώπους της Εστίασης και εξακολουθούν να μην υπάρχουν επιδημιολογικά δεδομένα βάσει των οποίων η αύξηση των κρουσμάτων συνδέεται με την συντεταγμένη με τα μέτρα Εστίαση.

Το γεγονός αυτό προκαλεί ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά καθώς συμπίπτει με τη διεξαγωγή μαζικών εκδηλώσεων στην περιοχή μας, το ίδιο χρονικό διάστημα που τα καταστήματα στερούνται μουσικής και υποχρεούνται σε κλείσιμο συγκεκριμένη ώρα το βράδυ.

Τι ακριβώς είναι αυτό που διαφοροποιεί μια μαζική εκδήλωση στην οποία τηρούνται τα μέτρα από ένα ανοικτό κατάστημα στο οποίο τηρούνται επίσης τα μέτρα, γίνονται έλεγχοι και επιτρέπεται η μουσική; Και εν τέλει, για ποιο λόγο εμβολιάστηκαν όσοι εμβολιάστηκαν προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση και στην ψυχαγωγία, όταν με μια εξισωτική διάταξη εξαιρούνται όλοι ανεξαιρέτως του νυχτερινού ωραρίου και της μουσικής;

Ποιο είναι το κίνητρο για τη νεολαία π.χ., ιδίως σε μια τέτοια περίοδο κατά την

οποία υποτίθεται ότι καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου να πειστεί να

εμβολιαστεί;

Με τα επαναλαμβανόμενα χτυπήματα στην Εστίαση της Αχαΐας, η οποία υπενθυμίζεται ότι είχε τηρήσει στην συντριπτική της πλειοψηφία πιστά τα μέτρα, ο κλάδος κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση.

Πιστεύουμε ότι πρέπει και μπορούν να λειτουργούν τα καταστήματα Εστίασης της Αχαΐας για όσο χρονικό διάστημα η περιοχή μας βρίσκεται στο «κόκκινο», με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων και χωρίς περιορισμούς στο ωράριο και τη μουσική, με πελάτες που είτε είναι εμβολιασμένοι, είτε φέρουν τα αντίστοιχα τεστ».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Oδοιπορικό στο θέατρο «Κάρολος Κουν»- Στα Παλαιά Σφαγεία η έκθεση φωτογραφίας «Έμψυχες εικόνες μιας προσωπικής εξιστόρησης»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

Ένα ιδιαίτερο οδοιπορικό-ταξίδι στη συναρπαστική ιστορία και στη μνήμη του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και των ανθρώπων του για δεκατέσσερα συνεχή καλοκαίρια στην Επίδαυρο, όπως αποτυπώθηκε και το αφηγείται μέσα από φωτογραφικά στιγμιότυπα, που προέρχονται από το μοναδικό ιστορικής αξίας λεύκωμα που δημιούργησε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός του Θεάτρου Τέχνης Κωστής Καπελώνης, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι επισκέπτες των Παλαιών Σφαγείων από 3 έως και 26 Νοεμβρίου.

Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Έμψυχες εικόνες μιας προσωπικής εξιστόρησης», που δημιούργησε και παρουσιάζει το «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν» παραχωρείται από το εμβληματικό θέατρο στην Πάτρα προκειμένου να εκτεθεί στα Παλαιά Σφαγεία σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Πρόκειται για υλικό από το φωτογραφικό λεύκωμα του σκηνοθέτη και ηθοποιού του Θεάτρου Τέχνης Κωστή Καπελώνη, που περιλαμβάνει φωτογραφίες από τις παραστάσεις του Θεάτρου στην Επίδαυρο από το 1985 έως το 1998.

Είναι ένα ιστορικό ντοκουμέντο στο οποίο αποτυπώνονται στιγμές των προβών και ενσταντανέ των προσώπων στα παρασκήνια, τα καμαρίνια, τις παραστάσεις, αλλά και εκτός σκηνής, στην ταβέρνα του Λεωνίδα, στη θάλασσα, στην εμβληματική ντίσκο «Καπάκι», αναδεικνύοντας την αγωνία και την αναμονή των συντελεστών, αλλά και τη ραστώνη, τον μόχθο, τη χαρά και την έντασή τους, πριν και μετά την παράσταση.

Πρόκειται για μια σειρά φωτογραφιών, βαθιά υπόκλιση σε έναν ολόκληρο, άγνωστο και αφανέρωτο κόσμο που λάμπει μέσα στα ασπρόμαυρα καρέ αναδίδοντας ομορφιά κι ορμή. Ένα πλήθος από «έμψυχες» εικόνες, όπου υπερέχει το συναισθηματικό φορτίο.

Στην έκθεση περιέχονται ουσιαστικά τρεις ενότητες, από τις οποίες ο θεατής θα επιλέξει ποια τον ενδιαφέρει περισσότερο και εκεί θα εστιάσει την προσοχή του:

-Ένα ιστορικό, εικονογραφικό αφήγημα της παρουσίας των ανθρώπων του Θεάτρου Τέχνης στο Θέατρο της Επιδαύρου

-Ένα «φωτογραφικό λεύκωμα» με φωτογραφικά ενδιαφέρουσες εικόνες και

-Μια φωτογραφική καταγραφή στιγμιοτύπων που, για κάποιο λόγο, προκάλεσαν το ενδιαφέρον του φωτογράφου.

Συμπεριλαμβάνεται επίσης ένα αφιέρωμα στον εικαστικό και σκηνογράφο Νίκο Αλεξίου, με σκηνικά και κοστούμια που είχε δημιουργήσει για την παράσταση της «Μήδειας» του Θεάτρου Τέχνης στην Επίδαυρο, τα οποία ανήκουν στο προσωπικό αρχείο του Κωστή Καπελώνη.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 3 έως και 26 Νοεμβρίου και θα είναι επισκέψιμη στην αίθουσα Κ4 των Παλαιών Σφαγείων σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα από Δευτέρα έως Σάββατο τις ώρες 9.00-14.00 και την Τετάρτη τις ώρες 17.00-20.00.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

6η ΥΠΕ – Στο Πανεπιστήμιο Πατρών για εμβολιασμούς φοιτητών

Δημοσιεύθηκε

στις

«Είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση, αλλά το μοναδικό μας όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός και τίποτα άλλο».

Δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης στο πλαίσιο της δράσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ και σε συνεργασία με τον Πρύτανη και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου, Χρήστο Μπούρα και Μάρκο Μαραγκό.

«Ήρθαμε σήμερα εδώ, ώστε βοηθήσουμε στην ενημέρωση για την εμβολιαστική διαδικασία και να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον των φοιτητών μας, με το καλύτερο δυνατό τρόπο», υπογράμμισε ο κ. Καρβέλης. Και συνέχισε: «Αφενός μεν, κάναμε μια διαδραστική κουβέντα με τους σπουδαστές του Πανεπιστημίου μας και αφετέρου, θέλαμε να περάσουμε το μήνυμα του εμβολιασμού».

Τη δράση της 6ης ΥΠΕ, βοήθησε το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα, αναπτύσσοντας κινητή μονάδα εμβολιασμού πλήρως στελεχωμένη με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Παρατηρείται μια αυξητική τάση σε νεαρές ηλικίες και μάλιστα έχουμε τελευταία αρκετά παιδιατρικά περιστατικά», σχολίασε ο κ. Καρβέλης, ερωτηθείς σχετικά, για τη μέχρι σήμερα κατάσταση στην περιοχή μας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το “αντίο” του Απ. Κατσιφάρα στη Φώφη: Πέρασε στην αιωνιότητα διδάσκοντας αξιοπρέπεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση με αφορμή τον θανατο της Φώφης Γεννηματά εξέδωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Ειδικότερα ανέφερε τα εξής: “Η απώλεια της ΠΡΟΕΔΡΟΥ μας είναι μεγάλη για την δημοκρατική παράταξη, τους συναγωνιστές, τους συντρόφους μας και την Ελλάδα. Πάλεψε με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Έμεινε όρθια και μάχιμη μέχρι και την τελευταία στιγμή, δίνοντας ελπίδα και αισιοδοξία σε όλους μας. Το κενό είναι δυσαναπλήρωτο αλλά οι παρακαταθήκες που άφησε σε αξίες στην πολιτική και την ζωή θα είναι πάντα ζωντανές και επίκαιρες. Πέρασε στην αιωνιότητα διδάσκοντας αξιοπρέπεια”.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα