Connect with us

Μπάσκετ

«Να είμαστε γρήγοροι, όχι βιαστικοί» (Ολο το ρεπορτάζ από την σημερινή έκδοση της “Γ”)

Published

on

Ο προπονητής του Απόλλωνα Ν. Βετούλας άνοιξε τα χαρτιά του για τον προσεχή αντίπαλό του Ιωνικό

Του ΤΑΣΟΥ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Την πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου (media day) είχε χθες ο προπονητής του Απόλλωνα Νίκος Βετούλας, ένα 24ωρο και κάτι πριν από την αναμέτρηση με τον Ιωνικό άνοιξε τα χαρτιά του για τον προσεχή αντίπαλό του λέγοντας πως: «Πρέπει στον αγώνα αυτό να είμαστε γρήγοροι, αποτελεσματικοί, όχι βιαστικοί», δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι ο Απόλλων θα… «ματώσει» προκειμένου να πάρει τη νίκη στο πρωτάθλημα της Basket League και το πρώτο επίσημο ροζ φύλλο αγώνα.

Εκτός από τον τεχνικό της μελανόλευκης ομάδας σε δηλώσεις προέβησαν και έξι αθλητές (Γιάννης Μολφέτας, Νίκος Δίπλαρος, Γιώργος Διαμαντάκος, Φώτης Ζούμπος, Ντεζόν Ντέιβις, Τζέρεμι Μακ Λάφλιν) του Απόλλωνα οι οποίοι και αναφέρθηκαν στον προσεχή αντίπαλό τους.

ΘΑ ΒΑΣΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΣΟΥΤ

Πρώτος τον λόγο πήρε ο προπονητής του Απόλλωνα, Νίκος Βετούλας, ο οποίος είπε: «Πρέπει να εμφανιστούμε 100% για να νικήσουμε. Θα βασιστούμε στην επιθετικότητα κάποιων παιδιών, στο μακρινό σουτ, έχουμε ψηλούς που σουτάρουν καλά. Επιθετικά θέλουμε να είμαστε γρήγοροι, αποτελεσματικοί, όχι βιαστικοί. Στο αμυντικό κομμάτι θα προσπαθήσουμε να γίνουμε σκληροί, γιατί στο ελληνικό πρωτάθλημα η άμυνα είναι αυτή που παίζει σημαντικό ρόλο. Με τον Ολυμπιακό ανεβαίνει το πρεστίζ του πρωταθλήματος. Είναι δύσκολο πρωτάθλημα, ειδικά οι ομάδες που είναι στο δικό μας επίπεδο δεν αρχίζουν μειονεκτικά. Είμαστε όλοι στο ίδιο επίπεδο. Θεωρώ ότι θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μέχρι το τέρμα».

ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΓΕΜΑΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Από την πλευρά του ο αρχηγός της μελανόλευκης ομάδας, Γιάννης Μολφέτας, ανέφερε: «Είμαστε έτοιμοι. Έχουμε δουλέψει σε άκρως επαγγελματικά πλαίσια. Έχουμε παίξει κάποια φιλικά τα οποία μαζί με το παιχνίδι κυπέλλου μας έδειξαν πού βρίσκεται η ομάδα. Έχουμε δει τις αδυναμίες μας, έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτές και η ομάδα είναι έτοιμη για την πρεμιέρα μέσα στην έδρα της. Εγώ σαν Γιάννης χαίρομαι πάρα πολύ που το παιχνίδι αυτό (σ.σ. Ιωνικό) θα έχει κόσμο, γιατί έχω να παίξω δύο χρόνια σε γήπεδο με κόσμο και πραγματικά εγώ και οι συμπαίκτες μου θέλουμε να φέρουμε τη νίκη για να ξεκινήσουμε με το δεξί στην έναρξη του πρωταθλήματος. Η Α1 είναι δύσκολη, επέστρεψε και ο Ολυμπιακός που μαζί με τον Παναθηναϊκό είναι οι μεγάλες δυνάμεις. Κάθε ματς είναι τελικός, αλλά το σημαντικό είναι ότι υπάρχει για όλους πλεονέκτημα αφού υποβιβάζεται μία ομάδα. Ο στόχος είναι να παίζουμε καλό μπάσκετ και θα έρθουν τα θετικά αποτελέσματα. Να μην αφήσουμε κανέναν να κερδίσει στο γήπεδό μας. Η έδρα μας είναι πολύ δυνατή και το έχουμε αποδείξει αυτό όλα αυτά τα χρόνια».

ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Έπειτα ο Νίκος Δίπλαρος, αναφερόμενος στον προσεχή αντίπαλο Ιωνικό, τόνισε: «Καλή χρονιά με υγεία. Έρχεται ένας δύσκολος δρόμος. Παίζουμε με ομάδα που είναι στα μέτρα μας. Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου και είναι θετικό ότι σιγά-σιγά λύνεται το πρόβλημα με τον κορωνοϊό με τους εμβολιασμούς. Θα δούμε τον κόσμο στο γήπεδο. Γνωριζόμαστε πολύ καλά με τον Ιωνικό, το τεχνικό επιτελείο κάνει καλή δουλειά και προσπαθεί να δει τις λεπτομέρειες. Επειδή έχουμε παίξει ήδη δύο φορές δεν μπορούμε να κρύψουμε και πολλά πράγματα. Η μία ομάδα γνωρίζει την άλλη αρκετά καλά. Θα παίξουν δύο νέοι παίκτες για αυτούς, είμαστε προετοιμασμένοι και το Σάββατο θα είμαστε έτοιμοι. Προσωπικά θέλω να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί, για αυτό ήρθα».

ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

Ο Γιώργος Διαμαντάκος από την μεριά του είπε: «Έχω ξαναπεί ότι επειδή ήμουν μέλος της ομάδας όταν έπεσε, ένιωθα την ευθύνη πως πρέπει να επιστρέψει η ομάδα εκεί που πρέπει. Διαφορετικά τα δύο παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι στιγμής με τον Ιωνικό. Το ένα ήταν φιλικό και κάναμε δοκιμές, σε πρόσωπα και σχήματα, το άλλο ήταν Κύπελλο. Τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα. Το γήπεδο θα έχει κόσμο, θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κερδίσουμε. Το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό και δύσκολο. Μπορούμε μέσα στην Περιβόλα να κερδίσουμε πολλές ομάδες από το πάνω ράφι. Κοιτάμε μέρα με τη μέρα».

ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ A1

«Ο Απόλλων αξίζει να είναι στην Α1» τόνισε στις δηλώσεις του στη media day ο Φώτης Ζούμπος και πρόσθεσε: «Λόγω της πανδημίας μας έλλειψε πάρα πολύ ο κόσμος, ανυπομονούμε να τον δούμε πάλι δίπλα μας».

Ντ. Ντέιβις: «Θα τα δώσω όλα στο παρκέ»

Ο Αμερικανός αθλητής του Απόλλωνα, Ντέζον Ντέιβις θα παίξει πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Basket League και στις πρώτες του δηλώσεις, φορώντας τη μελανόλευκη φανέλα είπε: «Έχουμε έτοιμο το πλάνο μας για την πρεμιέρα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε στο γήπεδο. Γνωρίζουμε καλά τον αντίπαλό μας, καθώς έχουμε παίξει ξανά απέναντί του και σε φιλικό και στο Κύπελλο». Και πρόσθεσε: «Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να είμαστε σκληροί σαν ομάδα, να τα δώσουμε όλα σε κάθε φάση. Εγώ προσωπικά θα κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι. Είτε στο σκοράρισμα είτε στα ριμπάουντ είστε στην άμυνα, θα τα δίνω όλα μέσα στο παρκέ. Θα κάνω ό,τι μου ζητάει ο προπονητής μου». Καταλήγοντας τόνισε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε πάλι με κόσμο στο γήπεδο μετά από 1,5 χρόνο απουσίας των φιλάθλων λόγω του Covid-19. Περιμένουμε τους φιλάθλους μας να γεμίσουν τις κερκίδες και να μας στηρίξουν».

Μακ Λάφλιν: «Στο χέρι μας να κερδίσουμε»

Ο έτερος Αμερικανός του Απόλλωνα Τζέρεμι Μακ Λάφλιν, μιλώντας για το ματς με τον Ιωνικό, είπε: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον Απόλλωνα και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στόχος μου είναι να δώσω ενέργεια στην ομάδα και να κάνω ό,τι μου ζητηθεί από τον προπονητή μου. Θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι και να αποδείξουμε σε όλους ότι αξίζουμε να παραμείνουμε και να συμμετέχουμε στην κατηγορία. Την προηγούμενη φορά που παίξαμε με τον Ιωνικό, μας νίκησαν και στο χέρι μας είναι να φροντίσουμε αυτό να μην ξανασυμβεί στο μέλλον».

 

Αγιασμός πριν από την προπόνηση

Πριν από την έναρξη της χθεσινής προπόνησης ο πατέρας Ειρηναίος Σωτηρόπουλος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό του Απόλλωνα ευχόμενος το καλύτερο για τη μελανόλευκη ομάδα στο πρωτάθλημα της Basket League. Το «παρών» έδωσαν σύσσωμα τα μέλη της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement