Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Συνεργασίες

ΙΕΚ ΣΒΙΕ: Η σωστή κατάρτιση για να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα στο χώρο του αθλητισμού   

Δημοσιεύθηκε

στις

 

«Μην αφήνεις αυτό που δεν μπορείς να κάνεις, να επεμβαίνει σε αυτό που μπορείς να κάνεις». Με αυτή την απλή αλλά γεμάτη νόημα ρήση, o Τζον Γούντεν (1910-2010), ένας από τους μεγαλύτερους προπονητές του αμερικανικού μπάσκετ, ανέδειξε πόσο σημαντική είναι η σχέση νου και σώματος στον αθλητισμό – κι όχι μόνο. Καθαρό μυαλό, έμφαση στα δυνατά μας σημεία και στις δυνατότητές μας.

Σήμερα, ένας καλός προπονητής δίνει έμφαση τόσο στη φυσική όσο και στην πνευματική κατάσταση των αθλητών που αναλαμβάνει. Για να το πετύχει, έχει στη διάθεσή του μια πληθώρα μεθόδων και εργαλείων που συνδυάζει με τη δική του γνώση.

 

Γιατί να επιλέξει ένας νέος σπουδές προπονητικής

 

Εδώ βρίσκεται και η ουσία της προπονητικής του σήμερα, για κάθε νέο που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον κλάδο. Είναι ένας χώρος που συνταιριάζει την αγάπη για τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση με:

 • την ευελιξία επαγγελματικής αποκατάστασης ως ελεύθερος επαγγελματίας ή σε αθλητικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις με αντικείμενο τη γυμναστική, αλλά και μέσα από το άνοιγμα των κλάδων του τουρισμού και της ιατρικής σε δράσεις ή υπηρεσίες για τη φυσική άσκηση,
 • Την καταξίωση και την ικανοποίηση που προσφέρει η μετρήσιμη βελτίωση και η πρόοδος του αθλητή ή της ομάδας,
 • ευκαιρίες για εξειδίκευση και γνωσιακή εμβάθυνση σε επιστημονικά πεδία, όπως η ανατομία, η φυσιολογία, η διατροφή, η ψυχολογία κ.ά.
 • εμπειρίες ζωής μέσα από συμμετοχές σε διοργανώσεις εντός και εκτός συνόρων, διακρίσεις, συνεργασίες με σπουδαίους αθλητές και αναγνωρισμένους επαγγελματίες του αθλητισμού.

Ο ελληνικός αθλητισμός ζητά καταρτισμένους προπονητές

 

Παρά τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός στην Ελλάδα, το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων γι’ αυτόν παραμένει υψηλό, ενώ και η απασχόληση στον ευρύτερο χώρο του αθλητισμού έχει αυξηθεί σημαντικά. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τις Τομεακές Δεξιότητες στον αθλητισμό (ESSA-Sports):

 • Την περίοδο 2011-2018, οι απασχολούμενοι στο χώρο (συμπεριλαμβανομένων και των επαγγελματιών αθλητών) αυξήθηκαν κατά 71,4%, από 12,4 χιλ. σε 21,3 χιλιάδες,
 • Το 75,9% των επαγγελματιών του χώρου απασχολούνται σε οργανισμούς με κύριο αντικείμενο τον αθλητισμό (2018).
 • Το 60% των οργανισμών/επιχειρήσεων που απασχολούν επαγγελματίες του αθλητισμού – κυρίως προπονητές – προβλέπουν ότι το δυναμικό τους θα παραμείνει σταθερό ή θα αυξηθεί.

Ποια είναι όμως τα βασικά χαρακτηριστικά και οι πρακτικές δεξιότητες των προπονητών που έχουν ζήτηση στην ελληνική αγορά εργασίας; Όπως προκύπτει από την έρευνα, ένας καλός προπονητής πρέπει να διαθέτει, μεταξύ άλλων, πλήρη εξειδίκευση πάνω στο συγκεκριμένο άθλημα με το οποίο ασχολείται, γνώση (και εφαρμογή) μέτρων προστασίας/ασφάλειας του προπονούμενου, μεταδοτικότητα κ.ά.

Ωστόσο, σε αυτά έρχονται να προστεθούν κρίσιμες δεξιότητες, όπως:

 • Η δυνατότητα καλής συνεργασίας/επικοινωνίας με διαφορετικές ομάδες αθλητών, όπως για παράδειγμα τα παιδιά, τα άτομα της τρίτης ηλικίας (ιδίως για τις ειδικότητες του γυμναστή ή του personal trainer) και τα άτομα με αναπηρία.
 • Οι ψηφιακές δεξιότητες και η χρήση νέων τεχνολογιών, ηλεκτρονικών εφαρμογών καθώς και συσκευών μέτρησης και αξιολόγησης.

ΙΕΚ ΣΒΙΕ: Ο κατάλληλος coach για τους νέους προπονητές

Η προπονητική αποτελεί ένα κλάδο όπου οι απαιτήσεις μεγαλώνουν συνεχώς και η άθληση εδραιώνεται ως αναπόσπαστο στοιχείο ενός υγιούς σύγχρονου τρόπου ζωής. Στο πλαίσιο αυτό, η ΣΒΙΕ έχει σχεδιάσει ένα δυνατό πρόγραμμα σπουδών Προπονητικής για όλα τα ομοσπονδιακά – ολυμπιακά αθλήματα. Οι σπουδαστές της Σχολής Προπονητικής του ΙΕΚ ΣΒΙΕ έχουν πρόσβαση σε σεμιναριακά προγράμματα στο άθλημα που εκείνοι θα επιλέξουν, καθώς και τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση τον πρόσφατο αθλητικό νόμο, κάθε σπουδαστής προπονητικής έχει πλέον τη δυνατότητα να επιλέξει το άθλημα στο οποίο θα εξειδικευθεί και να λάβει Δίπλωμα με Κρατική Αναγνώριση στο συγκεκριμένο άθλημα, όποιο και αν είναι αυτό (π.χ. ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βάρη, βόλεϊ, στίβος, τένις, κολύμβηση, μαχητικά αθλήματα, κ.ά.).

Στο εκπαιδευτικό δυναμικό του ΙΕΚ ΣΒΙΕ ανήκουν προπονητές, αθλητές και γυμναστές με πολυετή εμπειρία σε αθλητικούς συλλόγους, ακαδημίες, και επιχειρήσεις με αντικείμενο τη γυμναστική και το fitness.

Ξεχωρίζουν οι αποκλειστικές συνεργασίες της ΣΒΙΕ:

 • Με τον Βασίλη Σαμπράκο, Σύμβουλο Καριέρας στον τομέα του Αθλητισμού και  κορυφαίο δημοσιογράφο, με αντικείμενο την ανάλυση αγώνων, την ψηφιακή αξιολόγηση μεθόδων προπόνησης και τη χρήση νέων τεχνολογιών. 
 • Με το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάροχο στο χώρο του fitness, την GRAFTS (Ελλάδα & Κύπρος), που δίνει τη δυνατότητα άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης στα γυμναστήρια με τα οποία συνεργάζεται.

Τις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΣΒΙΕ επισκέπτονται συχνά για να συνομιλήσουν με τους σπουδαστές, να τους μεταφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους, καθώς και για να τους επιμορφώσουν στο πλαίσιο εξειδικευμένων σεμιναρίων και master classes, σπουδαίες προσωπικότητες του Αθλητισμού και της Προπονητικής.

Για τις ανάγκες των σπουδαστών Προπονητικής του νέου κέντρου σπουδών του στην Πάτρα, όπου διαθέτει ολοκαίνουριο, υπερσύγχρονο γυμναστήριο, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική ομάδα εκπαιδευτών. Μεταξύ αυτών είναι πεπειραμένοι προπονητές από συλλόγους και ομάδες όπως η ΚΑΕ Προμηθέας, η ΚΑΕ Απόλλων Πατρών, η ΠΑΕ Παναχαϊκή, κ.ά. 

 

Υπό την καθοδήγηση του κορυφαίου αθλητικού αναλυτή Βασίλη Σαμπράκου, οι σπουδαστές Προπονητικής του ΙΕΚ ΣΒΙΕ αποκτούν τις απαραίτητες δεξιότητες στην Επικοινωνία και τις Νέες Τεχνολογίες στο χώρο του αθλητισμού.] 

Επαγγελματίες περιζήτητοι και έτοιμοι για τον εργασιακό στίβο

 

Η κατάρτιση των σπουδαστών Προπονητικής της ΣΒΙΕ περιλαμβάνει, φυσικά, τα απαραίτητα γνωστικά πεδία, όπως ανατομία και φυσιολογία. Διευρύνεται όμως και σε αυτά που επιτάσσει το σύγχρονο προπονητικό επάγγελμα: αθλητική παιδαγωγική, βιομηχανική των αθλητικών κινήσεων, εργοφυσιολογία, κ.ά.

Όλοι οι σπουδαστές έχουν πρόσβαση στις ιδιόκτητες αθλητικές εγκαταστάσεις της ΣΒΙΕ, όπου έχουν τη δυνατότητα να διεξάγουν την πρακτική τους άσκηση, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των σπουδών τους. Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τις προπονήσεις των κορυφαίων συλλόγων της Πάτρας, υπό την καθοδήγηση των διακεκριμένων προπονητών – εκπαιδευτών τους.

Έτσι εξελίσσονται πολύ γρήγορα σε επαγγελματίες έτοιμους να απορροφηθούν από αθλητικούς οργανισμούς (συλλόγους, ακαδημίες) και επιχειρήσεις (γυμναστήρια, σχολεία, τουριστικές επιχειρήσεις, ινστιτούτα κ.ά.). Η αποκλειστική συνεργασία με την GRAFTS είναι ένα ακόμη ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των αποφοίτων του ΙΕΚ ΣΒΙΕ στο πεδίο της άμεσης επαγγελματικής απορρόφησης.

 

Νέο πρότυπο κέντρο σπουδών και κατάρτισης στην Πάτρα

Με 50 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης, η ΣΒΙΕ απολαμβάνει υψηλή αναγνώριση για το επίπεδο κατάρτισης των σπουδαστών της, οι οποίοι απορροφώνται άμεσα από την αγορά εργασίας. Σήμερα, έχει διαμορφώσει προγράμματα σπουδών για πλήθος ειδικοτήτων, όπως τα Επαγγέλματα Υγείας, η Πληροφορική, η Αισθητική, τα Παιδαγωγικά.

Από φέτος, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ έχει επεκτείνει τη δυναμική του παρουσία, με το νέο εκπαιδευτικό κέντρο στην Πάτρα. Στο άρτια καταρτισμένο προσωπικό και στις υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις του αντανακλάται απόλυτα η υπεροχή, η ιστορία και το κύρος της ΣΒΙΕ. Το εντυπωσιακό κτίριο στην Αγίου Ανδρέου 95 είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί σήμερα τους μελλοντικούς επαγγελματίες της Ελλάδας. Οι εγκαταστάσεις είναι ανοιχτές για όλους και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να τις επισκεφθεί και να ξεναγηθεί σε αυτές, ενώ παράλληλα μπορεί να λάβει και αναλυτική ενημέρωση για τα προγράμματα σπουδών που τον ενδιαφέρουν.

 

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα, οι θέσεις των τμημάτων Οκτωβρίου κλείνουν και οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους με προνομιακά δίδακτρα.

Ι.Ι.Ε.Κ. ΣΒΙΕ

Αγίου Ανδρέου 95

2610 277.770 – 80 – 90

https://www.sbie.edu.gr/ieksbie-patra/

 

Συνεργασίες

Ασφάλιση ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινιών από την Anytime της INTERAMERICAN 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η Anytime της INTERAMERICAN για ακόμη μία φορά στηρίζει τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, ασφαλίζοντας ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια και υποστηρίζοντας το εταιρικό σχέδιο υπευθυνότητας για τη βιώσιμη ανάπτυξη με αξιοποίηση των επιχειρησιακών επιλογών όσον αφορά στις ασφαλιστικές δραστηριότητες. Έτσι, η Anytime ευθυγραμμίζεται με τη νέα εποχή της κινητικότητας, όπως συνολικά την προσεγγίζει η εταιρεία με αίσθημα ευθύνης.

 

Για την εκπλήρωση του μεγάλου στόχου της βιώσιμης κινητικότητας με τη βελτίωση των μετακινήσεων μέσα στον αστικό ιστό, τα ηλεκτρικά ατομικά οχήματα φαίνεται να κερδίζουν καθημερινά έδαφος, καθώς εξασφαλίζουν οικολογικές μετακινήσεις και σημαντικά οφέλη για τους οδηγούς και την κοινωνία.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Anytime παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης για e-bike και e-scooter, απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του οδηγού, ώστε να κυκλοφορεί με περισσότερη ασφάλεια.

 

Κάθε οδηγός έχει τη δυνατότητα να ασφαλιστεί με καλύψεις που προστατεύουν τόσο το όχημά του όσο και τον ίδιο προσωπικά από κάποιο ζημιογόνο γεγονός, εξασφαλίζοντας:

 • Κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων
 • Παροχή 24ωρης «Γραμμή Υγείας 1010»
 • Κάλυψη προσωπικού ατυχήματος
 • Κάλυψη εξόδων ιατροφαρμακευτικών δαπανών
 • Κάλυψη εξόδων αντικατάστασης/επισκευής οπτικών
 • Κάλυψη εξόδων οδοντιατρικής αποκατάστασης
 • Νομική Προστασία, 

ενώ παράλληλα παρέχεται στον ασφαλιζόμενο η δυνατότητα πρόσθετων καλύψεων, όπως: Οδικής Βοήθειας, Ολικής Κλοπής και Ίδιων Ζημιών. 

 

Η Anytime αξιολογεί συνεχώς τις νέες τάσεις και ανάγκες στην Ελλάδα και διεθνώς στην κινητικότητα, παρέχοντας ολοκληρωμένα προγράμματα ασφάλισης και σύγχρονες λύσεις που δίνουν περισσότερη αξία στην επιλογή των ασφαλισμένων και κάνουν τη θετική διαφορά στη ζωή τους.

 

Περισσότερα

Συνεργασίες

Έργο ΥΑΝΤΑΣ της INTERAMERICAN: τα πρώτα αποτελέσματα μελέτης για τα ακραία καιρικά φαινόμενα 

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα συχνά οδηγούν σε σημαντικές καταστροφές σε ιδιωτικές κατοικίες, εμπορικές επιχειρήσεις και αυτοκίνητα, καθώς και σε δημόσιες εγκαταστάσεις και υποδομές. Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών, που συνδέονται με τον καιρό και την επίδραση της κλιματικής αλλαγής, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Η συχνότητα, η ένταση και η διάρκεια των ακραίων φαινομένων έχει αυξηθεί και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον (IPCC, 2014).

 

Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας πλήρη συνείδηση της υπευθυνότητας και της θέσης της, η INTERAMERICAN συνεχίζει την υλοποίηση του έργου με τίτλο “ΥΑΝΤΑΣ – ΠρότΥπο σύστημΑ εκτίμησης και χαρτογράφησης της ευπάθειας και του καταστροφικού κινδύνου λόγω έΝτονων καιρικών φΑινομένων στην Ελλάδα”. Το έργο με κωδικό T2ΕΔΚ-01108 εντάχθηκε στο πλαίσιο του 2ου κύκλου της Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014-2020, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους και υλοποιείται σε συνεργασία με την GEOSPATIAL ENABLING TECHNOLOGIES (GET), εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης της χωρικής πληροφορίας, και τη σημαντική συμβολή της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 

Τα πρώτα αποτελέσματα των αναλύσεων των καιρικών επεισοδίων με ασφαλισμένες απώλειες, παρουσιάστηκαν από την INTERAMERICAN με δημοσίευση πρακτικών στο πλαίσιο του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου «15th International Conference on Meteorology, Climatology and Atmospheric Physics – COMECAP2021». Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, αφορούν:

 • στην ανάπτυξη δεικτών καιρικού κινδύνου και ύψους ζημιάς των επεισοδίων,
 • στην εκτίμηση της ευπάθειας των γεωγραφικών ζωνών στα καιρικά φαινόμενα
 • στη μοντελοποίηση του κινδύνου εμφάνισης ζημιάς με σημαντικό ύψος οικονομικής απώλειας σε συνάρτηση με το ύψος βροχόπτωσης.

 

Το διεθνές συνέδριο COMECAP2021 πραγματοποιήθηκε στις 26-29 Σεπτεμβρίου στα Ιωάννινα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο συνέδριο Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας που διοργανώνεται στην Ελλάδα κάθε δύο χρόνια και προσελκύει σταθερά την τελευταία δεκαετία πάνω από 200 καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου, κυρίως από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό.

Το πρόγραμμα καθώς και τα πρακτικά του συνεδρίου είναι διαθέσιμα στον παρακάτω σύνδεσμο  https://www.conferre.gr/allevents/comecap2020/files/abstactbookopt.pdf

 

 

 

Περισσότερα

Συνεργασίες

Η INTERAMERICAN για την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης: προνομιακή προσφορά εξετάσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Με εστίαση στη συνολική φροντίδα της υγείας που αποτελεί κορμό των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της (παροχή ασφαλίσεων και υπηρεσιών υγείας), η INTERAMERICAN συνεχίζει τις προνομιακές προσφορές εξετάσεων πρόληψης. Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης -φέτος στις 14 Οκτωβρίου- που έχει θεσμοθετήσει η Διεθνής Επιτροπή για την Πρόληψη της Τύφλωσης σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, η εταιρεία ανακοινώνει μια προσφορά για την υγεία των ματιών. Παρέχεται στο ευρύ κοινό αδιακρίτως -και όχι μόνο στους ασφαλισμένους της- πλήρης οφθαλμολογικός έλεγχος σε προνομιακή τιμή.

 

Η προσφορά θα ισχύει για έλεγχο – εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν στις ιδιόκτητες υποδομές υπηρεσιών υγείας της INTERAMERICAN: στην κλινική Αθηναϊκή Mediclinic (πλατεία Μαβίλη) και στα πολυϊατρεία Medifirst βορείων και νοτίων προαστίων της Αθήνας (Μαρούσι και Αργυρούπολη), για διάρκεια ενός μήνα, από τις 14 Οκτωβρίου, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Η εταιρεία πέρα από τις επιχειρησιακές δραστηριότητές της, με ανάλογες προσφορές, με χορηγίες ασφάλισης και με δωρεάν υπηρεσίες υγείας, προσεγγίζει τον Στόχο 3 των Sustainable Development Goals του Ο.Η.Ε. για «καλή υγεία και ευημερία». 

 

Ενδεικτικό της εμπειρίας του τομέα οφθαλμολογικών υπηρεσιών στις υποδομές της εταιρείας είναι ότι κατά την τελευταία πενταετία έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 6.500 επισκέψεις από ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία της Αθηναϊκής Mediclinic και περισσότερες από 15.000 επισκέψεις στα δύο ιδιόκτητα πολυϊατρεία Medifirst. Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 5.000 οφθαλμολογικές χειρουργικές επεμβάσεις στην κλινική.

 

Επισημαίνεται ότι η Αθηναϊκή Mediclinic, με παράδοση δεκαετιών στην Οφθαλμολογία, διαθέτει σήμερα την εμπειρία και τη δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης αντιμετώπισης των οφθαλμολογικών περιστατικών, τόσο σε επίπεδο πρωτοβάθμιων υπηρεσιών (εξωτερικά ιατρεία), όσο και χειρουργικών επεμβάσεων. Η κλινική διαθέτει χειρουργικές αίθουσες για οφθαλμολογικά χειρουργεία, με εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας τελευταίας γενιάς. Στην Αθηναϊκή Mediclinic έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν τα τμήματα προσθίου ημιμορίου του οφθαλμού, όπου αντιμετωπίζονται χειρουργικά το γλαύκωμα και ο καταρράκτης, καθώς και οπισθίου ημιμορίου του οφθαλμού, στο οποίο αντιμετωπίζονται χειρουργικά οι αποκολλήσεις, τα τραύματα και οι διαβητικές παθήσεις.

 

Ο επιστημονικά υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Τμήματος της κλινικής, Παναγιώτης Μπούσαλης, συμβουλεύει: «Ο τακτικός οφθαλμολογικός έλεγχος συμβάλλει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της όρασης. Υπάρχουν παθήσεις του οφθαλμού που προσβάλλουν τον άνθρωπο σε κάθε ηλικία,  χωρίς συμπτώματα στα αρχικά στάδια». Είναι χαρακτηριστικό ότι η σύγχρονη οπτική-ηλεκτρονική πληροφόρηση και οι νέες τεχνολογίες, ως μέρος του τρόπου ζωής, έχουν αυξήσει τους κινδύνους λόγω της μεγάλης έκθεσης των ματιών σε οθόνες, γεγονός που κάνει ακόμη πιο επιτακτικά αναγκαίο τον τακτικό έλεγχο και ιδιαίτερα από τις παιδικές ηλικίες.

Για προγραμματισμό επίσκεψης οφθαλμολογικού ελέγχου στο πλαίσιο της προσφοράς, για το χρονικό διάστημα από  14 Οκτωβρίου έως και 12 Νοεμβρίου, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί:

        Αθηναϊκή Μediclinic: Δορυλαίου 24, πλατεία Μαβίλη, τηλ.: 210 6475000

        Μedifirst νοτίων προαστίων: Μ. Γερουλάνου 1, Αργυρούπολη, τηλ.: 210 9919222

        Μedifirst βορείων προαστίων: Λεωφ. Κηφισίας 16 & Χαλεπά, Παράδεισος Αμαρουσίου,
τηλ.: 211 1054900.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα