Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Συνεργασίες

Περισσότερους εξειδικευμένους επαγγελματίες Υγείας “ζητά” η σύγχρονη αγορά εργασίας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία, έχει γίνει πια ξεκάθαρη η αξία του κλάδου Υγείας. Αναδείχθηκε η σημασία όλων των ιατρικών, παραϊατρικών και υποστηρικτών επαγγελμάτων που τον συνθέτουν, από τους νοσηλευτές και τους ακτινολόγους μέχρι τους φαρμακοποιούς.

Οι παράγοντες που ευνοούν τον κλάδο, σε όλες σχεδόν τις ανεπτυγμένες χώρες, είναι πολλαπλοί:

 • Η γήρανση του πληθυσμού και η αύξηση της διάρκειας ζωής,
 • Η αύξηση των ασθενών με χρόνιες παθήσεις,
 • Η βαθύτερη εξειδίκευση και αξιοποίηση της τεχνολογίας στον κλάδο περίθαλψης αλλά και υποστήριξης.

 

Στην κορυφή των επαγγελμάτων του μέλλοντος

 

Σύμφωνα με έρευνα της διεθνούς κύρους εταιρείας συμβούλων McKinsey, τα επαγγέλματα Υγείας αναμένεται να έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, μαζί με τα επαγγέλματα που αφορούν στη φυσική κατάσταση-ευεξία και τον κλάδο της τεχνολογίας.

Μόνο στις ΗΠΑ, αποτελεί επίσημη εκτίμηση ότι η απασχόληση στον ευρύτερο κλάδο της Υγείας αναμένεται να αυξηθεί 15% ως το 2029, και σε ορισμένες ειδικότητες, όπως η νοσηλευτική και η εργοθεραπεία, να ξεπερνά το 50%. 

Η προοπτική για τις σπουδές Υγείας στην Ελλάδα είναι εξίσου θετική, αφού ο τομέας Υγείας αναμένεται να έχει ανάπτυξη πάνω από 3% κάθε χρόνο μακροπρόθεσμα αλλά και βραχυπρόθεσμα. Μάλιστα, στην περίπτωση της χώρας μας, την απορρόφηση των εξειδικευμένων επαγγελματιών Υγείας έρχεται να ευνοήσει και η ανάπτυξη ειδικών αγορών. Για παράδειγμα, στο πλαίσιο του ιατρικού τουρισμού υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις θα ανοίξουν θέσεις εργασίας ειδικά για αποφοίτους με άρτια κατάρτιση και εξειδίκευση στο ευρύτερο αντικείμενο της Υγείας.

 

Σπουδές Υγείας: Τι πρέπει να προσέξει ο μελλοντικός επαγγελματίας

 

Σίγουρα η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για τους αποφοίτους Λυκείου που ενδιαφέρονται σοβαρά να ασχοληθούν με το χώρο της Υγείας. Ωστόσο, για να πετύχουν, είναι σημαντικό να κάνουν σωστές, έξυπνες επιλογές.

 

Η εμβάθυνση που γνωρίζουν οι ειδικότητες του χώρου, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας, οι συνδυαστικές ανάγκες τόσο των ασθενών στους φορείς Υγείας όσο και των πελατών στους συναφείς επαγγελματικούς χώρους, δημιουργούν νέες απαιτήσεις. Ο μελλοντικός επαγγελματίας Υγείας καλείται, από τη στιγμή της ολοκλήρωσης των σπουδών του, να διαθέτει κατάρτιση και πρακτική εμπειρία. Να είναι δηλαδή practice-ready, έτοιμος για απασχόληση.

Ένας practice-ready επαγγελματίας Υγείας έχει τη δυνατότητα:

 • να αναλάβει άμεσα τη θέση που θα του προσφερθεί,
 • να εξοικειωθεί γρήγορα με το εργασιακό και τεχνολογικό του περιβάλλον,
 • να ενημερώνεται για την πρόοδο της ειδικότητάς του,
 • να συνεργάζεται αρμονικά με άλλες ειδικότητες. 

 

Με αυτά τα εφόδια ένας σπουδαστής στον τομέα Υγείας μπορεί να συνδυάσει μια ισχυρή εργαλειοθήκη γνώσεων και να βγει στην αγορά εργασίας με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Για να τα πετύχει όλα αυτά, όμως, χρειάζεται να επενδύσει σε ένα αξιόπιστο και εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών, που να περιλαμβάνει:

 • Κλινική γνώση
 • Εργαστηριακή εμπειρία
 • Πρακτική άσκηση
 • Αξιολόγηση

 

ΣΒΙΕ: Η πρώτη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας στην Ελλάδα

 

Για ένα τέτοιο αξιόπιστο πρόγραμμα σπουδών σήμερα, η επιλογή είναι μονόδρομος. Η ΣΒΙΕ αποτελεί την πρώτη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας στη χώρα μας, με πάνω από 50 χρόνια παρουσίας, τεχνογνωσίας και εμπειρίας στο χώρο της εκπαίδευσης Υγείας. 

 

Ακολουθώντας ένα εξαιρετικά σύγχρονο και ενημερωμένο πρόγραμμα σπουδών, ο Τομέας Υγείας των ΙΕΚ ΣΒΙΕ περιλαμβάνει 12 ειδικότητες ακριβώς στα πεδία του κλάδου Υγείας που θεωρούνται τα πλέον ανερχόμενα:

 • Νοσηλευτική Χειρουργείου
 • Νοσηλευτική ΜΕΘ
 • Γενική Νοσηλευτική
 • Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου
 • Μικροβιολογία / Ιατρικά Εργαστήρια
 • Βοηθός Φαρμακείου / Τεχνικός Φαρμάκων & Καλλυντικών
 • Ακτινολογία
 • Φυσικοθεραπεία
 • Εργοθεραπεία
 • Διαιτολογία
 • Οπτική Οπτομετρία
 • Οδοντοτεχνική

Για κάθε μία από τις ειδικότητες αυτές, το πρόγραμμα της ΣΒΙΕ προσφέρει δύο συμπληρωματικά πλεονεκτήματα:

 1. την απαραίτητη θεωρητική και επιστημονική γνώση,
 2. την πρακτική, εργαστηριακή άσκηση, σε μοντέρνες εγκαταστάσεις με εξοπλισμό και συσκευές τελευταίας τεχνολογίας,

εξομοιώνοντας έτσι τις πραγματικές συνθήκες εργασίας. Αυτές δηλαδή που θα συναντήσουν οι σπουδαστές σε ένα φορέα ή επιχείρηση.

 

Πιστοποίηση και άμεση απορρόφηση για τους αποφοίτους Υγείας  ΣΒΙΕ

 

Ο στόχος του προγράμματος δεν περιορίζεται στην απόκτηση της απαραίτητης πιστοποίησης (ΕΟΠΠΕΠ) και του αναγνωρισμένου κρατικού διπλώματος. Εμβαθύνει προχωρώντας σε ουσιαστική, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση από καταξιωμένους καθηγητές με πολυετή εμπειρία. Ο σπουδαστής της Σχολής Υγείας ΣΒΙΕ γνωρίζει εκ των προτέρων ότι εξελίσσεται σε practice-ready επαγγελματία Υγείας.

Οι απόφοιτοι του Τομέα Υγείας του ΙΕΚ ΣΒΙΕ απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση της ελληνικής αγοράς. Απορροφώνται ταχύτατα, γνωρίζοντας εξαιρετικά υψηλά ποσοστά επαγγελματικής αποκατάστασης, αφού έχουν ολοκληρώσει ένα σύγχρονο και προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα σπουδών που συνδυάζεται με:

 • επιμορφωτικά σεμινάρια στο πλαίσιο αποκλειστικής συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή Αθηνών,
 • δικτύωση με νοσοκομεία/φορείς υγείας, πανεπιστήμια, ινστιτούτα και οργανισμούς πιστοποίησης σε Ελλάδα και Ευρώπη.
 • Practice-ready προσανατολισμένο πρόγραμμα σπουδών ώστε η άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας να είναι εξασφαλισμένη.

 

Με τα πλεονεκτήματα αυτά, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ απευθύνεται στους νέους, αυριανούς επαγγελματίες που θα επιλέξουν να απασχοληθούν στον κλάδο Υγείας δείχνοντας αφοσίωση, όρεξη για δουλειά και στοχοθεσία για ένα μέλλον με απεριόριστες ευκαιρίες. 

 

Νέο κέντρο σπουδών και κατάρτισης στην Πάτρα

 

Πέραν του Τομέα Υγείας, όπου είναι πρωτοπόρος, η ΣΒΙΕ έχει διαμορφώσει προγράμματα εκπαίδευσης για πλήθος ειδικοτήτων, όπως η Προπονητική, η Αισθητική, η Πληροφορική και το Μάρκετινγκ, που απαιτούν ποιοτική θεωρητική και πρακτική κατάρτιση. 

Από φέτος, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ έχει επεκτείνει τη δυναμική του παρουσία, με το νέο εκπαιδευτικό κέντρο στην Πάτρα. Στο άρτια καταρτισμένο προσωπικό και τις υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις του αντανακλάται απόλυτα η υπεροχή, η ιστορία και το κύρος της ΣΒΙΕ. Το εντυπωσιακό κτίριο στην Αγίου Ανδρέου 95 είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί σήμερα τους μελλοντικούς επαγγελματίες της Ελλάδας.

 

Ι.Ι.Ε.Κ. ΣΒΙΕ

Αγίου Ανδρέου 95

2610 277.770 – 80 – 90

https://www.sbie.edu.gr/ieksbie-patra/

Περισσότερα

Συνεργασίες

Διοικητικές αλλαγές στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ο μέχρι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος, Καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνέχεια της αποδοχής της, ευχαρίστησε τον κ. Τσαλίδη για την πολύτιμη συνεισφορά του στην εταιρεία καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι την ανάληψη της θέσης του κ. Τσαλίδη προσωρινά αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., καθηγητής Dario Lo Bosco, εν αναμονή της σύγκλησης της Συνέλευσης των Μετόχων, με την οποία θα ανασυγκροτηθεί σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ορισθεί ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος.

Επιπλέον, ο κ. Luca Zuccala αναλαμβάνει το ρόλο του Διευθυντή Λειτουργίας Μεταφορών, στο πλαίσιο διασφάλισης υψηλής ποιότητας και ασφάλειας, γεγονός που αποτελεί θεμελιώδη δέσμευση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.  

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. συνεχίζει με συνέπεια το επιχειρησιακό της πλάνο με στόχο να αποτελέσει την πρώτη επιλογή βιώσιμων, ολοκληρωμένων μεταφορών στην Ελλάδα, δημιουργώντας παράλληλα ένα συνεχώς αποδοτικότερο πλαίσιο μεταφορών μηδενικού αποτυπώματος στο περιβάλλον. Ειδικότερα, για το αμέσως επόμενο διάστημα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. προσβλέπει σε σημαντικές συνέργειες με τις Κυβερνητικές Αρχές και τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να επιταχυνθεί η ανανέωση του στόλου οχημάτων με νέα τρένα υδρογόνου καθώς και η εφαρμογή ενός συστήματος car και bike sharing που θα συνδέει αρμονικά τον σιδηρόδρομο με τις πόλεις.

 

Σχετικά με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Η Εταιρία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., η οποία ιδρύθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2005, αποτέλεσε κατά τη σύστασή της θυγατρική εταιρία της ΟΣΕ Α.Ε. σε ποσοστό 100%.
Από την 1.1.2007 και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόσχισης κλάδου και εισφοράς του από τη μητρική εταιρία ΟΣΕ Α.Ε., η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ανέλαβε τη λειτουργία και εκμετάλλευση όλων των μεταφορών (επιβατικών, εμπορευματικών, κλπ.). Έκτοτε, λειτουργεί ως πλήρως ανεξάρτητη εταιρία με ξεχωριστή διοίκηση και οργάνωση, σύμφωνα και με τις επιταγές της Κοινοτικής νομοθεσίας.
Στις 14 Σεπτεμβρίου 2017, ολοκληρώθηκε η πώληση και μεταβίβαση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στην Ferrovie dello Stato Italiane Group (FS) και εντάχθηκε στον ιταλικό όμιλο.
 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Στέλα Καραχρήστου, 211 186 6625, 6906815925 | [email protected] 

Περισσότερα

Συνεργασίες

Προσφορά υγείας από την INTERAMERICAN για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του καρκίνου του προστάτη στις 15 Σεπτεμβρίου, η INTERAMERICAN προσφέρει σε προνομιακή τιμή ουρολογικό έλεγχο στις ιδιόκτητες υποδομές της, την Αθηναϊκή Mediclinic και τα δύο πολυϊατρεία Medifirst. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα αναλόγων προσφορών της εταιρείας, στην προσπάθεια αντιμετώπισης κάθε μορφής καρκίνου. Η INTERAMERICAN δίνει έμφαση στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, δεδομένου ότι το 50% των καρκίνων μπορεί να αποφευχθεί με αλλαγές στον τρόπο ζωής και με μαζικό πληθυσμιακό έλεγχο.

 

Ειδικότερα, ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί σήμερα τον πιο συχνό σε διαγνώσεις καρκίνο στους άνδρες και στις αναπτυγμένες χώρες είναι η δεύτερη αιτία θανάτου από κακοήθεια, μετά των καρκίνο του πνεύμονα. Περίπου το 20% των ανδρών προσβάλλονται από καρκίνο του προστάτη.

 

Όπως επισημαίνει ο Δρ Ιωάννης Μπελημπασάκης, χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος και συνεργάτης της Αθηναϊκής Mediclinic, γενικής κλινικής της INTERAMERICAN, παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του προστάτη είναι η μεγάλη ηλικία, το οικογενειακό ιστορικό, η διατροφή όταν είναι πλούσια σε λιπαρά και η παχυσαρκία, τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, ενώ επιβλαβείς θεωρούνται και ορισμένοι επαγγελματικοί παράγοντες όπως η έκθεση στο κάδμιο, η εργασία σε βιομηχανία ελαστικών, η ιοντίζουσα ακτινοβολία.

 

«Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να ανεβάσει την πενταετή επιβίωση μέχρι και 100%. Ο καρκίνος του προστάτη συχνά δεν συνοδεύεται από συμπτώματα σε πρώιμα στάδια και πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση του καρκίνου, πέρα από την περιοχή του προστάτη. Γι’ αυτό, οι τακτικές εξετάσεις από την ηλικία των 50 ετών και μετά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία» τονίζει
ο κ. Μπελιμπασάκης.

 

Η προσφορά προνομιακής τιμής περιλαμβάνει αιματολογικό έλεγχο του δείκτη PSA και κλινική εξέταση-εκτίμηση από ιατρό ουρολόγο. Η εκπτωτική δυνατότητα εξέτασης ισχύει από την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, κατόπιν προγραμματισμού επίσκεψης, στις μονάδες υγείας της INTERAMERICAN:

 • Αθηναϊκή Mediclinic (πλατεία Μαβίλη): τηλ. 2106475000
 • Medifirst Αμαρουσίου: τηλ. 2111054900
 • Medifirst Αργυρούπολης: 2109919222.


Περισσότερες πληροφορίες για τον καρκίνο του προστάτη στο
https://www.interamerican.gr/blog

Περισσότερα

Συνεργασίες

INTERAMERICAN και Πολιτισμός: αναφορά μνήμης στους κορυφαίους δημιουργούς Άγγελο Σικελιανό και Μίκη Θεοδωράκη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η INTERAMERICAN συνέδεσε φέτος δύο κορυφαίες προσωπικότητες της μουσικής και της ποίησης στον κοινό τους δημιουργικό τόπο, που σηματοδοτεί η μελοποίηση του «Πνευματικού Εμβατήριου» του Άγγελου Σικελιανού από τον Μίκη Θεοδωράκη. Η εταιρεία είναι χορηγός τόσο της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στον κύκλο των συναυλιών της φέτος το καλοκαίρι όσο και του πρώτου φεστιβάλ «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς», που ολοκληρώνεται αυτόν τον μήνα με δύο εκδηλώσεις.

 

Οι δράσεις του νεοσύστατου φεστιβάλ, που έχει στόχο να εξελιχθεί σε Διεθνές Πνευματικό Φόρουμ, αφιερώνονται στον ‘Άγγελο Σικελιανό και το έργο του με αφορμή τα 70 χρόνια από τον θάνατό του, ενώ προσεγγίζουν και τον καθοριστικό ρόλο της συζύγου του, Εύας Πάλμερ στο κοινό όραμά τους για τις Δελφικές Εορτές.

 

Οι «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021» διεξάγονται σε πέντε περιοχές όπου έζησε και έδρασε ο ποιητής: Δελφούς, Συκιά, Λευκάδα, Σαλαμίνα και Αθήνα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οι εκδηλώσεις στην Σαλαμίνα θα πραγματοποιηθούν στις 9 Σεπτεμβρίου στο Πέτρινο Θεατράκι Σεληνίων με τη συμμετοχή του Δήμου, ενώ η αυλαία θα πέσει στην Λευκάδα στις 23-25 Σεπτεμβρίου. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

 

Παράλληλα, η INTERAMERICAN ακολουθεί ως χορηγός την περιοδεία ανά την Ελλάδα της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», που συγκυριακά αποκτά εξαιρετική πολιτιστική σημασία αναφοράς, καθώς συνδέεται με την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής του κορυφαίου Έλληνα μουσουργού. Η Ορχήστρα κατά τις προηγούμενες ημέρες έδωσε συναυλίες στη Βόρεια Ελλάδα, περνώντας και από το αρχαίο θέατρο Φιλίππων με αφιέρωμα στην ποίηση των Γιάννη Ρίτσου, Μανώλη Αναγνωστάκη και Τάσου Λειβαδίτη. Οι συναυλίες συνεχίζονται στην Αττική μέσα στις επόμενες ημέρες (Φεστιβάλ Κολωνού, Ανάβυσσος).

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα