Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΑΠΟΨΗ: «Προσθαφαιρέσεις»… και διαχρονικότητα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Κάτι που ίσως δεν γίνεται αρκετά κατανοητό από άλλους κομματικούς χώρους είναι ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί το πιο πολυσυλλεκτικό κόμματα της χώρας, εδώ και μισό αιώνα. Στη ΝΔ μπορεί να προσχωρήσει εύκολα – ή και πολύ εύκολα – οποιοσδήποτε και να φτάσει μέχρι τα πιο υψηλά αξιώματα, χωρίς να διαθέτει «πατρογονικά πιστοποιητικά νεοδημοκρατικής νομιμοφροσύνης».

Το κόμμα που πριν 47 χρόνια ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, και πριν τρεις μέρες γιόρτασε τα γενέθλιά του, σε όλα αυτά τα χρόνια που πρωταγωνιστεί στην πολιτική ζωή της χώρας έχει καλοδεχτεί στους κόλπους του, δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς, σχεδόν από όλο το μήκος του πολιτικού άξονα της χώρας.

Έτσι, από την αρχή της δημιουργίας του μέχρι και τώρα, είναι ένα κόμμα που στο εσωτερικό του έχει πολλές τάσεις και απόψεις, οι οποίες όμως δεν διαμορφώνονται ως «ανεξάρτητες φατρίες», αλλά τελικά μπολιάζουν το κόμμα με ιδέες και απόψεις που το βοηθούν να προχωράει και να εξελίσσεται.

Σε αυτή τη διαδικασία – η οποία τελικά αποτελεί και το μεγάλο «μυστικό» αντοχής της ΝΔ στον χρόνο ως πολιτικός φορέας που πρωταγωνιστεί – κάποιες φορές υπάρχουν και… παραφωνίες. Τάσεις και απόψεις που προφανώς εκφράζουν κάποιους, δεν εκφράζουν όμως την κυρίαρχη ιδεολογία και δεν εξυπηρετούν την πολιτική της ΝΔ. Αυτές οι τάσεις και οι απόψεις, αποκόπτονται από το κόμμα της ΝΔ, είτε προσωρινά, είτε και μόνιμα. Και τα παραδείγματα, διαχρονικά, είναι επίσης πολλά.

Ο Μπογδάνος λοιπόν δεν είναι ο πρώτος – μάλλον ούτε και ο τελευταίος – που διεγράφη από τη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Υπήρξαν πολλοί πριν από αυτόν. Κάποιοι επέστρεψαν και κάποιοι διάλεξαν διαφορετικούς δρόμους, στα πλαίσια της προσωπικής ελευθερίας καθενός αλλά και της πολιτικής που υπηρετεί η ΝΔ.

Ωστόσο, εκείνο που πρέπει να σημειωθεί ως δίδαγμα της 47χρονης ιστορίας είναι ότι η ΝΔ ποτέ δεν υπέστη απώλειες από τις «προσθαφαιρέσεις» που κατά καιρούς έγιναν. Και τελικά, είναι το μοναδικό κόμμα που έχει κατακτήσει έναν πολύ υψηλό βαθμό ωριμότητας, ώστε να ξεπερνάει όλους τους «τριγμούς», μικρούς ή και μεγάλους. Άλλωστε, είναι το μοναδικό κόμμα που έχει αλλάξει 8 προέδρους…

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αγριογούρουνα στην Αχαϊα, αγριογούρουνα και στη Βαρκελώνη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ποιος είπε ότι δεν έχουμε κανένα κοινό στοιχείο με τη Βαρκελώνη; Κι όμως έχουμε, και αυτό δεν είναι άλλο από τα προβλήματα που προκαλούν τα αγριογούρουνα. Όπως συμβαίνει και σε περιοχές της Αχαϊας, τα αγριογούρουνα επιτίθενται με δριμύτητα και στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας.

Μόνο πέρυσι, στη Βαρκελώνη αναφέρθηκαν 1.200 συμβάντα με αγριογούρουνα. Ακόμη και η Κολομβιανή ποπ σταρ Σακίρα είπε ότι τα ζώα επιτέθηκαν στην ίδια και τον γιο της ενώ έκαναν περίπατο σε πάρκο!

Μακάρι βέβαια να είχαμε και θετικές ομοιότητες με τη Βαρκελώνη, αλλά αυτό είναι μια μεγάλη πονεμένη ιστορία.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σβηστά φανάρια στο κέντρο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Εκτός λειτουργίας  τέθηκαν τα φανάρια στη διασταύρωση των οδών Αγίου Νικολάου και Κανακάρη, όπως και στη συμβολή της Κανακάρη με την Ερμού.

Ενδεχομένως κάποιος να παρατηρήσει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που φωτεινοί σηματοδότες στο κέντρο της Πάτρας βγαίνουν «οφ», δεν θα είναι και η τελευταία.

Κατά τα άλλα, το «έξυπνο» φανάρι που λειτουργεί στην Αγίου Ανδρέου μάς έλειπε…

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Ναύπακτος κι εμείς  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

«Λευκή Νύχτα» διοργανώνει απόψε ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπάκτου. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του, σκοπός της «Λευκής Νύχτας» είναι να διαφημιστεί η αγορά της Ναυπάκτου σε ένα ευρύτερο κοινό, με την παράλληλη προσέλκυση κόσμου στη γραφική και ιστορική κωμόπολη, που θα συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Πώς είπατε; Εάν υπάρχει κανένα αντίστοιχο νέο από την Πάτρα; Ε, λοιπόν, σήμερα είναι Παρασκευή 19 Αυγούστου και στον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών, αντί να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στη διοργάνωση ανάλογων εξωστρεφών δράσεων, έχουν το μυαλό τους στις εσωτερικές έριδες και διαμάχες.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα