Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μπλόκο» στα σχέδια υποβάθμισης-Η Αιγιάλεια αντιδρά στη μετακίνηση της Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα

Published

on

«Μολών λαβέ», (σ.σ. εφόσον τα καταφέρεις πάρτο), βροντοφώναξαν προχθές Δευτέρα 10 Οκτωβρίου οι Αιγιώτες προς την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, υποσχόμενοι ότι η μετακίνηση της τελευταίας σχολής του πρώην ΤΕΙ Αιγίου στην Πάτρα, δεν θα είναι μια… αναίμακτη υπόθεση.

Το μήνυμα ήταν ηχηρό προς την πλευρά της κυβέρνησης καθώς στο προχθεσινό συλλαλητήριο συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά της πόλης, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που απέτρεψαν αρκετούς να πάρουν τα λεωφορεία που είχε μισθώσει ο δήμος και η Επιτροπή Αγώνα και να μεταβούν στη γέφυρα Μεγανίτη, στην παλαιά εθνική οδό, που είχε ορισθεί ως τόπος συνάντησης.

Σε όλη την πόλη το μεσημέρι της Δευτέρας ανεστάλη κάθε με κλείσιμο όλων των εμπορικών καταστημάτων, αλλά και παύση λειτουργίας στα μαγαζιά εστίασης και αναψυχής.
Πολυπληθής ήταν η παρουσία του κλήρου της περιοχής, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο αλλά και τον Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο που έδωσαν το παρών τους στην κινητοποίηση,
Η κινητοποίηση έγινε παράλληλα σε δύο μέτωπα, στην Παλαιά Εθνική Οδό που παρέμεινε κλειστή καθ’ όλη τη διάρκειά της, από τις 12:30 μμ. έως και τις 2:30 μμ. και, για λίγη ώρα στη Νέα Εθνική. Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε να μοιράζει φυλλάδια ενημερώνοντας τους διερχόμενου, και από τα δύο εθνικά δίκτυα για τα δίκαια αιτήματα της πόλης. Εκτός από τους συγκεντρωθέντες, η παρουσία και εκπροσώπηση κατά την διάρκεια της κινητοποίησης πάνω από 30 συλλόγων και σωματεία της Αιγιάλειας, ήταν αρκετή για να διαπιστώσει κανείς ότι επρόκειτο για ένα αγώνα που αφορά και τους 60 χιλ. κατοίκους του δήμου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

«Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να κινητοποιήσουμε όλο τον κόσμο, να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, να αφήσουν τις εργασίες τους, να έρθουν όλοι μαζί σήμερα εδώ για να γίνουμε μία ‘γροθιά’ και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Δεν θα σας περάσει. Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουμε τον αγώνα μας. Έχουμε δίκιο και δεν θα σταματήσουμε μέχρι αυτό το δίκιο μας να αναγνωριστεί» ανέφερε σε έντονο ύφος ο δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος, χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση.
Η αντιδήμαρχος Μαρία Γιδά διάβασε την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, που ανέφερε μεταξύ άλλων « Το υπουργείο Παιδείας αλλά και το Πανεπιστήμιο Πατρών, αγνοώντας τα συμφωνηθέντα κι αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις των άδικων αποφάσεών τους στην τοπική κοινωνία, αποφάσισαν τη μεταφορά της Σχολής Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα, σηματοδοτώντας έτσι ουσιαστικά και το κλείσιμο του Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών στην πόλη μας, καταδικάζοντας την τοπική κοινωνία και τους πολίτες του δήμου Αιγιαλείας».
Ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, μετέφερε τη συμπαράσταση του
Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη, λέγοντας: «Εδώ δεν είμαστε με καμία ‘φανέλα’. Μεταφέρουμε το αυθεντικό μήνυμα ολόκληρου του Αιγιώτικου λαού που απαιτεί η σχολή να μείνει στον τόπο του».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου υπογράμμισε: «Δεν θα
αφήσουμε τον αγώνα με τίποτα να πάει χαμένος. Έχουμε κι άλλα σοβαρά προβλήματα στην περιοχή, τους σταφιδοπαραγωγούς, τις απολύσεις από τα ΕΑΣ που ξέρετε όλα αυτά μαζί τι σημαίνουν…».
Επίσης, ο βουλευτής Κώστας Μάρκου, τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι’ αυτή την επιχειρούμενη μεταφορά. Σε κανένα επίπεδο, ούτε εκπαιδευτικό, ούτε ερευνητικό, ούτε κλινικό, ούτε επιστημονικό».
«Ο δήμος προσπάθησε να συζητήσει αλλά αφού δεν μας δέχθηκε η Υπουργός βγήκαμε στους δρόμους και θα ξαναβγούμε για να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει!» ανέφερε στους συγκεντρωμένους ο Μητροπολίτης κ.κ. Ιερώνυμος.
«Το συλλαλητήριο οδηγεί τη πόλη στο πεπρωμένο της» τόνισε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος αναφερόμενος στον συντονισμό και τη συνεργασία με τους φορείς της πόλης για την υλοποίηση της απόφασης που σηματοδοτεί την αντίδραση της κοινωνίας.
Παρόντες ήταν ακόμη ο πρώην περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, o περιφερειακός σύμβουλος, Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Γεράσιμος Φεσσιάν κά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement