Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας ο Αντώνης Κουνάβης- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Published

on

 

Ο επιχειρηματίας, δημοτικός σύμβουλος της Πάτρας και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Αντώνης Κουνάβης, είναι από χθες βράδυ ο νέος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας.

Η εκλογή του κ. Κουνάβη «κλείδωσε» αργά το βράδυ με σημαντική διαφορά από τον έτερο υποψήφιο Νίκο Κατσουγκράκη και με σημαντικούς παράγοντες, την πολύ μεγάλη διαφορά που εξασφάλισε στην Τοπική Κέντρου Πόλης, στην Αιγιάλεια, αλλά και στα Καλάβρυτα, ενώ σαφέστατο ήταν το προβάδισμα του, επίσης στη ΔΗΜΤΟ Βόρειου Τομέα.

Στις κάλπες που άνοιξαν στις 8 το πρωϊ και έκλεισαν στις 8 το βράδυ, (δόθηκε παράταση μίας ώρας), επικράτησε απόλυτα ηρεμία και εκτιμάται ότι προσήλθε πάνω από το 60% των εγγεγραμμένων με την αποχή να είναι σημαντική, λόγω και των καιρικών συνθηκών.

ΚΟΥΝΑΒΗΣ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Ο κ. Κουνάβης αργά το βράδυ με γραπτή δήλωση του, ευχαρίστησε όλα τα μέλη που προσήλθαν μαζικά στις κάλπες και απεύθυνε κάλεσμα ενότητας για την αναγέννηση της παράταξης. Ειδικότερα ανέφερε: «Από βάθους καρδιάς, αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσω τα μέλη μας που προσήλθαν μαζικά στις κάλπες, επιβεβαιώνοντας με τη συμμετοχή τους τη δυναμική της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης μας.

Η ανάδειξη μου, ως προέδρου της ΔΕΕΠ Αχαϊας, δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς από την πλευρά μου, ούτε για διθυραμβικές δηλώσεις. Έχω πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που επωμίζομαι ως προς την αναγέννηση της οργάνωσης μας, η οποία θα έλθει με τη συνδρομή όλων. Καμία και κανένας δεν περισσεύει στη μεγάλη προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλλουμε. Ούτε φυσικά ο Νίκος Κατσουγκράκης, τον οποίο συγχαίρω για τον ωραίο αγώνα που έδωσε και τον καλώ να συνδράμει σ’ αυτήν, ως ένα άξιο και ικανό στέλεχος.

Από σήμερα, προχωράμε μαζί, ενωμένοι, για το καλό της παράταξης μας και της Αχαϊας. Σκοπός μας είναι η προώθηση και η ενίσχυση του έργου της κυβέρνησης μας, της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αντίπαλοι μας είναι οι παθογένειες πολιτικών του παρελθόντος, καθώς και τα προβλήματα του τόπου μας, σε συνδυασμό με τις προκλήσεις του μέλλοντος»

 

 

Η ψηφοφορία στην Πάτρα

Ανδρέας Καλεντζώτης στην τοπική Κέντρου Πόλης, Αργύρης Βαγενάς στην τοπική Νότιου Τομέα και Γιάννης Μανέττας στην Τοπική Βόρειου Τομέα, είναι οι νέοι πρόεδροι των τριών τοπικών οργανώσεων της ΝΔ στην Πάτρα. Στο κέντρο πόλης και σε τρία από τα τέσσερα τμήματα, ο Αντώνης Κουνάβης έλαβε 682 ψήφους και ο Νίκος Κατσουγκράκης 222. Στην τοπική Βόρειου Τομέα, προσήλθαν 457 άτομα. Ο Αντώνης Κουνάβης έλαβε 231 ψήφους και ο Νίκος Κατσουγκράκης 231. Στην τοπική Νότιου Τομέα, η καταμέτρηση συνεχιζόταν μέχρι αργά. Όπως είχε γίνει γνωστό, σε ένα από τα τρία εκλογικά τμήματα, ο Νίκος Κατσουγκράκης είχε λάβει 168 ψήφους και ο Αντώνης Κουνάβης 132 ψήφους.

 

ΔΗΜ.Τ.Ο ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ο Βασίλης Σταθακάρος μεγάλος νικητής

 

Oμαλά κύλησε η ψηφοφορία στην Αιγιάλεια με τον νυν πρόεδρο, Βασίλη Σταθακάρο να είναι ο μεγάλος νικητής, λαμβάνοντας περίπου το 60% των ψήφων. Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχιζόταν μέσα μετά τα μεσάνυχτα. Στην πλειοψηφία τους τα μέλη της οργάνωσης (τρεις στους τέσσερις) προτίμησαν την κλασική κάλπη μεταβαίνοντας στο Πολιτιστικό κέντρο (πρώην Δημοτικό Νοσοκομείο) Αιγίου όπου διεξαγόταν από νωρίς το πρωί η ψηφοφορία. Ειδικότερα ψήφισαν 2.200 άτομα περίπου στο σύνολο της οργάνωσης από τα οποία τα έγκυρα ψηφοδέλτια για τη νέα ΔΗΜΤΟ ήταν 2.135.  Στα 1.715 τα έγκυρα ψηφοδέλτια που καταμετρήθηκαν στις κάλπες και 420 ‘άτομα ψήφισαν ψηφιακά.  Λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ είχε καταμετρηθεί το 45% των ψηφοδελτίων στην κάλπη, με το νυν πρόεδρο Βασίλη Σταθακάρο, να διατηρεί σαφές προβάδισμα και να θεωρείται σχεδόν βέβαιη η επανεκλογή του. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Φάνης Ραμπαβίλας και στην 3η ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

 

ΔΗΜ.ΤΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Επανεκλογή του Νίκου Τσάμη

Στη ΔΗΜΤΟ ΝΔ Καλαβρύτων, με βάση τα τελικά αποτελέσματα στις δύο κάλπες σε Καλάβρυτα και Κλειτορία, επανεκλέγεται πρόεδρος της τοπικής ΔΗΜΤΟ ο Νικόλαος Τσάμης ο οποίος έλαβε συνολικά 285 ψήφους ενώ 95 ψήφους έλαβε ο Νικόλαος Παπαβραμόπουλος.

Στις κάλπες ψήφισαν 390 άτομα, 125 σε Καλάβρυτα και 265 στην Κλειτορία ενώ αναμενόταν να ενσωματωθούν και τα αποτελέσματα της ψηφιακής ψηφοφορίας στην οποία, για τα Καλάβρυτα, τη ΔΗΜΤΟ και τη Νομαρχιακή (ΔΕΕΠ) ψήφισαν πάνω από 200 άτομα.

 

 

 

Ερύμανθος και Δυτική Αχαϊα

Υπενθυμίζεται ότι στις ΔΗΜΤΟ Δυτικής Αχαϊας και Ερυμάνθου, εξελέγησαν οι μοναδικοί υποψήφιοι, Βασίλης Κανελλόπουλος και Ι. Παπακωνσταντίνου. Στον Ερύμανθο ψήφισαν 85 άτομα, με τον κ. Παπακωνσταντίνου να λαμβάνει 77 ψήφους. Ως προς τις εκλογές για τη ΔΕΕΠ, ο Αντώνης Κουνάβης έλαβε 62 ψήφους και ο Νίκος Κατσουγκράκης 18.

Στη Δυτική Αχαια ο Αντώνης Κουνάβης έλαβε 359 ψήφους έναντι 109 του Νίκου Κατσουγκράκη. Στο Αίγιο 851 έλαβε ο Αντώνης Κουνάβης έναντι 500 του Νίκου Κατσουγκράκη

 

Οι ηλεκτρονικές κάλπες

Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία συμμετείχαν πάνω από 1500 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες στις ηλεκτρονικές κάλπες επικράτησε ο Νίκος Κατσουγκράκης με 900, περίπου, ψήφους έναντι 600 του Αντώνη Κουνάβη.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement