Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τα ματωμένα Καλάβρυτα τίμησαν το κορίτσι της στάχτης

Published

on

Προ ημερών ο συγγραφέας και δημοσιογράφος του MEGA Μένιος Σακελλαρόπουλος, παρουσίασε το βιβλίο του -από τις εκδόσεις Ψυχογιός- με τίτλο “Το κορίτσι της στάχτης”. Το παρών έδωσε και η Βίβιαν Στεφάνου η ηρωίδα του βιβλίου.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια που έγραψε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο συγγραφέας του βιβλίου Μένιος Σακελλαρόπουλος: «Η ματωμένη γη των Καλαβρύτων, η πατρίδα της -η πατρίδα όλων μας- τίμησε με συγκινητικό τρόπο το Κορίτσι της στάχτης, τη Βίβιαν Στεφάνου. Άναυδοι και βουρκωμένοι ακούγαμε όλοι στην κατάμεστη αίθουσα τη θρυλική γυναίκα, αυτό τον φωτεινό φάρο που παραδίδει μαθήματα ζωής. Κι ήταν μεγάλη τιμή η παρουσία του πρέσβη της Αυστραλίας Ντέηβιντ Κίλχαμ, που ανέβηκε στα Καλάβρυτα για τη γενναία Βίβιαν. Τα ευχαριστώ είναι χίλια κι είναι από καρδιάς».

Παράλληλα, ο συγγραφέας σημείωσε:«Ένα βροντόφωνο ΟΧΙ σε κάθε εισβολέα. Πάντα! Από μένα και το Κορίτσι της Στάχτης, την Παρασκευούλα, που γνώρισε από κοντά αυτά τα όπλα και την αγριάδα των Ναζιστών, θάβοντας με τα χεράκια της πατέρα και συγγενείς. Χρόνια πολλά πατρίδα, να συνεχίσεις να αντιστέκεσαι!».

 

*Στη φωτό ο πρέσβης της Αυστραλίας Ντέηβιντ Κίλχαμ και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος δίπλα στη θρυλική Βίβιαν Στεφάνου το κορίτσι της στάχτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον συγγραφέα δόθηκε από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων αναμνηστικό αγαλματάκι με την καλαβρυτινή μάνα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement