Connect with us

Παναχαϊκή

Με τέτοιες εμφανίσεις η άνοδος είναι εφικτή

Published

on

Η Παναχαϊκή ηττήθηκε με ψηλά το κεφάλι απέναντι στην ομάδα των δύο ανώτερων κατηγοριών Παναιτωλικό

 

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

 Αυτή την Παναχαϊκή θέλει ο κόσμος να βλέπει εντός των αγωνιστικών γραμμών και η αλήθεια είναι ότι αν υπάρχει η ανάλογη απόδοση στα παιχνίδια της Γ’ Εθνικής το «εξπρές» θα τερματίσει πολύ σύντομα στην κορυφή και θα επιστρέψει στα σαλόνια των επαγγελματικών κατηγοριών.

Οι κοκκινόμαυροι του Ζέλικο Κάλαϊτζιτς έπεσαν μεν αλλά μαχόμενοι δε απέναντι στην ομάδα της Σούπερ Λιγκ που χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Παρά την ήττα με 2-1 από τους Αγρινιώτες όλοι στο στρατόπεδο της Παναχαϊκής έμειναν ικανοποιημένοι καθώς αυτό το ματς θα είναι ο «οδηγός» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Φυσικά χρειάζεται όλοι να είναι προσγειωμένοι διότι ελάχιστες έως καμία ομάδα δεν θα παίζει ανοιχτό ποδόσφαιρο στη Γ’ Εθνική όπως έκανε την Τετάρτη το βράδυ ο Παναιτωλικός. Θα χρειάζεται προσπάθεια για να διασπάσεις τις σφιχτές άμυνες που θα συναντήσουν οι κοκκινόμαυροι και γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά και στο τέλος θα ανταμειφθούν.

Όσον αφορά τον αγώνα για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος η Παναχαϊκή δυσκόλεψε αρκετά τους Αγρινιώτες και υπέκυψε στο τέλος χάνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση. Η διαφορά των δύο κατηγοριών ανάμεσα στους δύο συλλόγους δεν φάνηκε πουθενά με τους κοκκινόμαυρους να δέχονται το 0-1 στο 21’ της συνάντησης από τον Καρέλη σε μια στιγμή αδυναμίας στην άμυνα. Ο Ντουάρτε λίγο πιο κάτω από το κέντρο βγάζει την κάθετη μπαλιά με τον Καρέλη να κινείται ταχύτατα πίσω από την άμυνα των κοκκινόμαυρων, να τριπλάρει και τον πορτιέρο Αθανασόπουλο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Παναχαϊκή δεν έκατσε και έβγαλε αντίδραση, κυνήγησε την ισοφάριση και στην επανάληψη. Συγκεκριμένα στο 47′ ωραία ενέργεια από πλευράς Καρακλάγιτς από τ’ αριστερά, «σπάει» την μπάλα στη μικρή περιοχή και ο Παπαχρονόπουλος στο δεύτερο δοκάρι απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.

Στην συγκεκριμένη φάση ο Μανώλης Παπαχρονόπουλος στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε στο πόδι το οποίο χτύπησε στο δοκάρι και αντικαταστάθηκε μέσω χειροκροτημάτων από τον Κωνσταντακόπουλο.

Το συγκρότημα του Ζέλικο Κάλαϊτζιτς με ανεβασμένη την ψυχολογία προσπάθησε να πάρει τα ηνία για να πετύχει ένα ακόμα τέρμα με τον προπονητή του Παναιτωλικού Γιάννη Αθανασίου να ανακατεύει την τράπουλα και να αρχίζει τις αλλαγές. Στο 69’ ρίχνει εντός αγωνιστικού χώρου τον Βέργο και τον Μαλή και λίγα λεπτά αργότερα έρχεται στο δεύτερο γκολ για τους Αγρινιώτες.

Πιο συγκεκριμένα η «χρυσή» αλλαγή, ο Βέργος παίρνει την μπάλα έξω από την περιοχή, οι κοκκινόμαυροι του δίνουν χώρο να πλησιάσει την εστία και μετά από ωραία ενέργεια αποφεύγοντας τον Σελινιωτάκη με σουτ στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Αθανασόπουλου κάνοντας το 2-1, που ήταν το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

ΖΕΛΙΚΟ ΚΑΛΑΪΤΖΙΤΣ: «Κρίμα που δεν πήραμε κάτι παραπάνω»

Ο Σέρβος τεχνικός της Παναχαϊκής μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό τόνισε:

«Ήταν ένα παιχνίδι που σίγουρα χαιρόμαστε που το παίξαμε με αντίπαλο από την Super League και σε βραδινή ώρα με ωραία ατμόσφαιρα, με κόσμο. Είναι κρίμα που δεν πήραμε κάτι παραπάνω αλλά δυο ενέργειες παικτών του Παναιτωλικού έκριναν τη νίκη. Κρατάμε το πάθος, τη δύναμη, κάναμε περισσότερες φάσεις από τον Παναιτωλικό αλλά έτσι είναι όταν υπάρχει διαφορά ποιότητας, κάθε λάθος το τιμωρούν».

 Βροντερό «παρών» από τους Nortenos

Το «παρών» που έδωσαν οι οργανωμένοι της Παναχαϊκής, Nortenos ήταν βροντερό δείχνοντας ότι η Παναχαϊκή δεν θα είναι μόνη της στο φετινό πρωτάθλημα. Ήταν ο 12ος παίκτης των κοκκινόμαυρων δίνοντας τεράστια ώθηση στους ποδοσφαιριστές για να κάνουν την υπέρβαση η οποία χάθηκε στις λεπτομέρειες.

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement