Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΓΝΠ: Σε ετοιμότητα για 3η κλινική Covid -19

Published

on

Μαύρο… ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε, χθες, στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 6.700!

Ρεκόρ κατέγραψε η πανδημία και στην Αχαΐα, η οποία άγγιξε την κορυφή με 204 νέες μολύνσεις (προχθές ήταν 171), ενώ το ράλι ανόδου συνεχίστηκε και στην Δυτική Ελλάδα με τις διαγνώσεις να εκτοξεύονται σε 366 (από 303 που ήταν προχθές) με την Αιτωλοακαρνανία να συνεχίζει την ανοδική πορεία με 128 κρούσματα (προχθές ήταν 115) και την Ηλεία με 34 (προχθές ήταν 17).
Χθες συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Covid στο ΠΓΝΠ και έγινε καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και έγινε επικαιροποίηση των σχεδίων για την κάλυψη αυξημένων εισαγωγών.
Αποφασίστηκε να υπάρξει ετοιμότητα για την διαμόρφωση και 3ης Κλινικής Covid -19 στο ΠΓΝΠ ώστε εάν χρειαστεί να ανοίξει ενόψει και της μεγάλης εφημερίας που θα έχει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο την προσεχή Παρασκευή και το Σάββατο.

72 ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Στη συνεδρίαση έγινε αξιολόγηση των δεδομένων και επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται συρροή κρουσμάτων κατά τις εφημερίες. Προχθές το βράδυ και μέσα σε λίγες ώρες καταγράφηκε σημαντική αύξηση του αριθμού των νοσηλειών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Χθες το πρωί οι νοσηλείες στις Κλινικές Covid -19 ήταν 41 αλλά χθες το απόγευμα έφθασαν 32 νοσηλείες καθώς δόθηκαν εννέα εξιτήρια.
Επίσης νοσηλεύεται ένα παιδί στην Παιδιατρική Κλινική, ενώ στην ΜΕΘ Covid 13 ασθενείς, με έναν μόνον από άλλη υγειονομική περιφέρεια.
Στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν χθες 26 ασθενείς στην Κλινική, ενώ η ΜΕΘ Covid παρέμεινε για ένα ακόμα 24ωρο χωρίς περιστατικό.

36 ΘΕΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Ανοδική τάση καταγράφεται στον αριθμό των θετικών rapid tests που εντοπίζονται από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Αχαΐα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ, χθες στο Επιμελητήριο Αχαΐας διενεργήθηκαν 345 δειγματοληπτικοί έλεγχοι με 25 θετικά τεστ, στην πλατεία Παπανδρέου 59 με 3 θετικά (λόγω της βροχής το συνεργείο δεν ξεκίνησε νωρίς τους ελέγχους με αποτέλεσμα οι πολίτες να διαμαρτυρηθούν που πήγαν και δεν μπόρεσαν να κάνουν το τεστ), στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα 66 και βρέθηκαν 7 θετικά, ενώ στο Αίγιο από τα 73 δείγματα εντοπίστηκε ένα θετικό.

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ 14ΧΡΟΝΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ από τα προχθεσινά τεστ στο Επιμελητήριο Αχαΐας προκύπτει ότι η διάμεση ηλικία των θετικών κρουσμάτων ήταν τα 14 έτη, ενώ στην Δυτική Αχαΐα ήταν τα 26 έτη. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
-Επιμελητήριο: 614 rapid test με 24 θετικά (3.91%) και αφορούν σε 8 αγόρια και 16 κορίτσια με διάμεση ηλικία τα 14 έτη
-Κάτω Αχαΐα: 75 rapid test με 2 θετικά (2.67%) αφορούν σε 1 άνδρα και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 26 έτη
ΚΑΡΒΕΛΗΣ: «ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ»
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης σε δήλωσή του με αφορμή τη διαμορφωθείσα κατάσταση στέλνει μέσω της «Γ» το δικό του μήνυμα λέγοντας τα εξής: ««Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, δεν είμαστε απέναντι. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι είμαστε στην ίδια πλευρά του λόφου. Και απέναντί μας, έχουμε έναν και μόνο κοινό εχθρό. Την πανδημία. Με αυτή τη λογική πρέπει να κινούμαστε πλέον όλοι μας».
ΑΠΟ ΤΟΥΣ 25.000 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΝΟΣΗΣΕΙ ΟΙ 41
Σημείωσε, πάντως, πως από την επικοινωνία που είχε με τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγητή Λοιμωξιολογίας Μάρκο Μαραγκό η θωράκιση του ακαδημαϊκού ιδρύματος είναι υψηλή καθώς το ποσοστό των εμβολιασμένων φοιτητών είναι μεγάλο. «Από τους 25.000 φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών νόσησαν μόνο 41 φοιτητές και αυτοί με ελαφρά συμπτώματα. Αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο» μας είπε.
59 ΟΙ ΝΕΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 59, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.050 θάνατοι.
434 ΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ήταν 434 (60.4% άνδρες, διάμεση ηλικία 64 έτη), εκ των οποίων οι 370 (85.25%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 64 (14.75%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 754.451 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.
321 ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 321 (ημερήσια μεταβολή +28.92%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 286 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement