Connect with us

Ερασιτεχνικό

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Λευκό το φ.α. από τους ρέφερι

Published

on

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαιτητές δεν γράφουν τίποτα στο φ.α. μετά το τέλος κάποιας αναμέτρησης στην οποία έχει δημιουργηθεί κάποια ένταση.

Η δικαιολογία που έχουν είναι ότι ήταν στ’ αποδυτήρια και δεν είδαν τίποτα. Αυτό μερικές φορές μπορεί και να ισχύει. Κανονικά όμως πρέπει πρώτα να αδειάσει όλος ο αγωνιστικός χώρος και οι ρέφερι να φύγουν τελευταίοι προς τ’ αποδυτήριά τους.

Πολλές φορές εξάλλου το βλέπουμε και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τον ρέφερι να περιμένει στο κέντρο του γηπέδου τους βοηθούς του και εν συνεχεία μόλις οι ομάδες και οι παράγοντες κατευθυνθούν προς τ’ αποδυτήριά τους τότε και οι ίδιοι αποχωρούν.

Αυτό φυσικά γίνεται για να έχουν εικόνα για τυχόν παρατράγουδα έτσι ώστε να καταγραφούν στο φ.α.

Μην ξεχνάμε ότι ο διαιτητής έχει δικαίωμα να αποβάλει τον οποιοδήποτε και μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ο εν λόγω κανονισμός δεν ισχύει; Άλλους κανονισμούς έχουν οι διαιτητές των επαγγελματικών κατηγοριών και άλλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου;

Μήπως δεν τους μαθαίνουν τους κανονισμούς οι αρμόδιοι; Γιατί το «μπαλάκι» σε αυτούς πέφτει και μην μας πείτε ότι οι παρατηρητές διαιτησίας δεν βλέπουν ότι οι ρέφερι αποχωρούν άμεσα από τον αγωνιστικό χώρο.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement