Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Δήμος Αιγιαλείας « ετοιμάζει και ακυρωτική προσφυγή κατά της μετακίνησης της Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα

Published

on

Συντονισμένες κινήσεις σε νομικό και διοικητικό επίπεδο για το θέμα της Σχολής Φυσικοθεραπείας αποφάσισε, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, διατηρώντας παράλληλα ανοικτό και το μέτωπο της πολιτικής πίεσης προς την πλευρά της κυβέρνησης, προκειμένου το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει πολιτικά επιλύοντας το ζήτημα.

Μετά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο «Πολύκεντρο» Συνεδριακό Κέντρο, στην παραλία του Αιγίου, ο Δήμος επανέρχεται άμεσα, με νέα επιστολή, προς τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών και τον Πρύτανη κ.Μπούρα. Ζητώντας να πάρουν πίσω την απόφαση μετακίνησης του τμήματος του πρώην ΤΕΙ Αιγίου στην έδρα του Πανεπιστημίου Πατρών, υποστηρίζοντας ότι είναι ανίσχυρα τα επιχειρήματα υπέρ της μεταφοράς.
Επίσης, προκειμένου να μην χαθεί χρόνος καθώς το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα είναι ήδη προς επεξεργασία, αποφασίστηκε να ανατεθεί σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας η κατάθεση ακυρωτικής προσφυγής κατά του νόμου που σχετίζεται με τις συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ. Παράλληλα θα υπάρξει και προσφυγή για οικονομική βλάβη του δήμου καθώς -κατά την περίοδο λειτουργίας του πρώην ΤΕΙ Αιγίου, το οποίο πλέον οδεύει προς οριστική κατάργηση- παραχωρήθηκε δημοτική εγκατάστάση και χρηματοδοτήθηκε και η λειτουργία του -επι μακρόν- στην πόλη. Τις σχετικές εισηγήσεις στο σώμα έκαναν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γεώργιος Ρούσσος όσο και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γεώργιος Μπέσκος.
«Η πολιτεία, δια του Πανεπιστημίου Πατρών, δεν υπήρξε συνεπής στις υποχρεώσεις της αναφορικά με τη συμφωνία που σύναψε με τον Δήμο. Σε αντίθεση με το Δήμο και εν γένει τους φορείς της πόλης που έκαναν τα πάντα για να επιτύχει. Είναι τυχαίο το γεγονός ότι το τμήμα του Αιγίου βρέθηκε τόσο ψηλά στις προτιμήσεις στα μηχανογραφικά των φοιτητών; Η δεν έχει μεγάλη σημασία, για το Πανεπιστήμιο και την Πολιτεία ότι σήμερα η Φυσικοθεραπεία Αιγίου είναι στην πρώτη δεκάδα των σχολών της Πάτρας;» σχολιάζει στην «Γ» ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος και επικεφαλής της διαπαραταξιακής για τη Φυσικοθεραπεία Γρ. Τρινταφυλλόπουλος.
Σύμφωνα με την εκτίμηση του νομικού επιτελείου, ο Δήμος δύναται να στραφεί νομικά κατά της πολιτείας που δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα από τη σύμβαση παραχώρησης των κτιρίων της πρώην Χαρτοποιίας. Αλλά και να προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά του σχετικού Π.Δ.
«Η συμφωνία προέβλεπε, εκ μέρους του κράτους, την ίδρυση 4 σχολών στο Αίγιο, όμως τελικά ξεκίνησε η λειτουργία της Φυσικοθεραπείας, ακολούθησε η Οπτική-Οπτομετρία που ήδη έχει φύγει από την πόλη…» ανέφερε μεταξύ άλλων το Σάββατο ο Δήμαρχος Δημ. Καλογερόπουλος, χαρακτηρίζοντας «πολιτική και ηθική υποχρέωση για τον Δήμο να προχωρήσει πλέον και σε νομικές διεκδικήσεις, ώστε να τηρηθούν και από τις δύο πλευρές οι προβλεπόμενες συμβατικές υποχρεώσεις».
Στην κατεύθυνση της διοικητικής προσβολής της πράξεως μεταφοράς της έδρας της σχολής συμφώνησε και η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Μπροστά» και δικηγόρος Μαρία Ιατροπούλου εκτιμώντας ότι μια αστική διαδικασία αξίωσης αποζημίωσης, με πρόχειρες εκτιμήσεις, μπορεί να ξεπεράσει τα 30 εκ. ευρώ που θα κληθεί να καταβάλει το κράτος για τη μη τήρηση της συμφωνίας.
Επίσης, μετά από διαλογική συζήτηση με τοποθετήσεις από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, τους παρόντες βουλευτές Άγγελο Τσιγκρή και Ιάσονα Φωτήλα, τον αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο, συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα παρέμβαση στην κυβέρνηση και την Υπουργό Παιδείας η οποία από τον περασμένο Απρίλιο δεν δέχεται τους φορείς, παραπέμποντας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
ΠΑΝ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement