Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ύψωσαν ανάστημα, αν και πληγωμένοι-Σχεδόν καθολικό το «λουκέτο» στα καταστήματα εστίασης και στα εμπορικά στη χθεσινή κινητοποίηση

Published

on

Της Μαρίας Σπ. Ορφανού

Έμειναν όρθιοι κι ενωμένοι, παρά τις αμέτρητες πληγές τους! Ο κλάδος της εστίασης έστειλε χθες και από την Πάτρα ηχηρό μήνυμα ενάντια στα μέτρα που οδηγούν τις επιχειρήσεις τους στο «λουκέτο». Στο πλευρό του και οι έμποροι της πόλης, οι οποίοι μετά την εφαρμογή των νέων υγειονομικών μέτρων είδαν την κίνηση στα καταστήματά τους να κάνει «βουτιά» έως και 40%.

Χθες, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων της εστίασης κατέβασε ρολά, ενώ από το πρωί μέχρι το μεσημέρι δεν λειτούργησαν ούτε τα εμπορικά, με εξαίρεση τα πολυκαταστήματα.
Εστίαση και εμπόριο διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη «στοχοποίηση» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες όπως ανέφεραν, αν και αποδείχτηκαν οι πιο ασφαλείς χώροι, σήκωσαν το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την εφαρμογή των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού πληρώντας βαρύ τίμημα.

Το πρωί στην πλατεία Γεωργίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με μαύρα μπαλόνια και νεκροκεφαλές, ενώ ένα τεράστιο «λουκέτο», έχοντας σπουδαία σημειολογική σημασία, αντικατέστησε το βήμα από το οποίο χαιρέτισαν την κινητοποίηση εκπρόσωποι των κλάδων της εστίασης και του εμπορίου, αλλά και των τοπικών φορέων.
Μάλιστα, εκ μέρους του ΣΚΕΑΝΑ, ο ταμίας Γιώργος Κολλιόπουλος κατήγγειλε εκείνους που άνοιξαν χθες τα καταστήματά τους σε βάρος των συναδέλφων τους.

Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία κατά μήκος των οδών Κορίνθου και Μαιζώνος, η οποία κατέληξε στην πλατεία Γεωργίου, την ώρα που στην Αθήνα εκπρόσωποι του ΣΚΕΑΝΑ και της Εστίαση Πάτρας μαζί με δεκάδες άλλους συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, αφού δεν τους επετράπη να φθάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

EΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Εξ άλλου, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε «η κυβέρνηση οφείλει τώρα να σταματήσει τις «εχθροπραξίες» και να βάλει οριστικό τέλος στο «πόλεμο» που άνοιξε με τους καταστηματάρχες της εστίασης, καθώς από την πρώτη μέρα που ξέσπασε η πανδημία τα περισσότερα μέτρα που πήρε αφορούσαν την εστίαση». Ο κ. Νικολόπουλος έστειλε και επιστολή στον πρωθυπουργό, με την οποία τον καλεί επιτέλους να καταλάβει πως θα γονατίσει και θα σβήσει ένας κλάδος που απασχολεί και συντηρεί εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement