Connect with us

Ελλάδα

«Τάραξαν» τα λιμνάζοντα ύδατα-Η επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας του κλάδου της εστίασης έστειλε ηχηρό μήνυμα

Published

on

Η μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου της εστίασης φαίνεται πως προκάλεσε «έκπληξη» στην κυβέρνηση, καταφέρνοντας να «ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα…».

Από την σχεδόν καθολική συμμετοχή των καταστημάτων στο 24ωρο «λουκέτο» καταδείχτηκε η αναγκαιότητα στήριξης του κλάδου με άμεσα μέτρα, προκειμένου να μην οδηγηθούν χιλιάδες επιχειρήσεις στο κλείσιμο.
Σύμφωνα μάλιστα, με πληροφορίες στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και της εστίασης, παρουσία και του Πατρινού, μέλους της Δ.Ε. της Εστίαση Πάτρας και ιδρυτικού μέλους της Estiasigreece, Τάσου Γιατρά, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου υπήρξε η δέσμευση πως άμεσα θα συγκροτηθεί επιτροπή στην οποία εκτός από τεχνοκράτες θα συμμετέχουν και μέλη της εστίασης, προκειμένου να καταλήξει σε συγκεκριμένη εισήγηση μέτρων ανακούφισης και στήριξης του κλάδου.
Να σημειωθεί, πως αρκετά μέλη της Δ.Ε. της Εστίαση Πάτρας, όπως οι κύριοι Γιατράς, Ματθαιόπουλος, Κούλης και Φάκαλος βρέθηκαν την Τρίτη στην Αθήνα, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν και τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ενημερώνοντάς τον για τα αιτήματά τους.
Παρών ήταν επίσης και ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Γιάννης Σπυρόπουλος.

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Στον απόηχο της κινητοποίησης εξέδωσε ανακοίνωση και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «η Ομοσπονδία μας μαζί με τους εμπορικούς συλλόγους – μέλη της από την Πελοπόννησο, τη Νοτιοδυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά, κάτω από αντίξοες υγειονομικές συνθήκες, έδωσε το αγωνιστικό της παρών. Το μαζικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, είτε ολοήμερο είτε ολιγόωρο σε κάποιες περιοχές, απέδειξε την αμείωτη αγωνιστικότητα συνολικά του κλάδου ενάντια στα αστυνομικά μέτρα επιτήρησης και την εξόντωση της μικρομεσαίας επιχείρησης. Ο παλμός των κινητοποιήσεων έστειλε ηχηρό μήνυμα
τόσο για την συνοχή και την αποφασιστικότητα όσο και ότι ο αγώνας που δίνουμε είναι δίκαιος και οι αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν απέναντι όλο τον κλάδο.
Το μήνυμα δεν μπορεί να το αγνοήσει κανείς. Όταν η αλληλεγγύη γίνεται πράξη
αποδεικνύουμε ότι η φωνή μας είναι δυνατή. Έτσι θα προχωρήσουμε στον δρόμο της δυνατής εκπροσώπησης των εμπόρων. Έτσι θα διεκδικήσουμε τα συμφέροντά μας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement