Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Συνεργασίες

Η INTERAMERICAN για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η υγειονομική και κατ’ επέκταση, η χρηματοοικονομική κρίση επηρέασε σημαντικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας. Η ιδιαίτερη σημασία τους για τις τοπικές οικονομίες και την κοινωνική ευημερία, σε όλο τον κόσμο, είναι αδιαμφισβήτητη, γι’ αυτό και η οικονομική υποστήριξη και προστασία τους αναγκαία. Ο ασφαλιστικός κλάδος αποτελεί βασικό παράγοντα στη εύρυθμη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η INTERAMERICAN θέλει να συμβάλλει στη συνέχεια και ανάπτυξή τους. Για παράδειγμα, αναγνωρίζεται η ανάγκη μιας γρήγορης διαδικασίας αποζημίωσης που μπορεί να αποτελέσει ένεση ρευστότητας ή ακόμη και προαπαιτούμενο για τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης η οποία έρχεται αντιμέτωπη με αντίξοες συνθήκες και απρόβλεπτα γεγονότα. Επίσης, νέες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται ήδη για την ανάπτυξη επιχειρηματικών μοντέλων για τις ΜΜΕ και η προσφορά των ασφαλιστικών προϊοντικών λύσεων πρέπει να γίνεται πιο στοχευμένα και αποτελεσματικά.

 

H ομάδα του Corporate and Special Risks Solutions αποτελεί μια ακόμη, δοκιμασμένη με επιτυχία, καινοτομία της INTERAMERICAN, που συμπλέει με τις σύγχρονες τάσεις της διαρκώς εξελισσόμενης αγοράς. Οι κλάδοι που εξυπηρετούνται από την ομάδα και αφορούν στην υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι σήμερα οι εξής: Πυρός για επιχειρήσεις με συνολικό ασφαλιζόμενο κεφάλαιο μεγαλύτερο των 1.500.000 ευρώ, Αστικής Ευθύνης, Τεχνικών Ασφαλίσεων, Γενικών Ατυχημάτων με τα προγράμματα «Απώλεια Χρημάτων» και «ResΑrtis», Σκαφών, Μεταφορών, Πληρωμάτων, Εγγυήσεων, Περιβαλλοντικής Αστικής Ευθύνης και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), Αγροτικών Προϊόντων και τέλος, Στόλων με περισσότερα από  200 οχήματα.

 

Στην πράξη, η INTERAMERICAN για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σήμερα, έχει να παρουσιάσει δυναμικά και σταθερά αυξανόμενο μερίδιο αγοράς σε εργασίες, με ρυθμό ανάπτυξης 10% κατά το πρώτο δεκάμηνο του 2021 παρά τη συνεχιζόμενες δύσκολες συνθήκες και ειδικότερα, μια δυναμική στην ασφάλιση των ΑΠΕ και των Εγγυητικών Επιστολών (Surety Bonds). Επισημαίνεται ότι τις ανάγκες της INTERAMERICAN σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων για τους πελάτες της, καλύπτουν αντασφαλιστικές συμβάσεις καθώς και προαιρετικές συμφωνίες με αντασφαλιστικές εταιρείες υψηλής πιστοληπτικής ικανότητας (ελάχιστο rating A-). 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement