Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγε” από covid στα 31 του ο Βασίλης Όρρος- Το μήνυμα της γυναίκας του

Published

on

«Έφυγε» ο Βασίλης Όρρος από κορωνοϊό .Ετών 31. Λίγο μετά τα μεσάνυκτα του Σαββάτου. Διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Είχε νοσήσει το καλοκαίρι από την covid-19.

Πίστευε πως είχε αντισώματα και καθυστέρησε να κάνει την αναμνηστική δόση. Νοσηλεύτηκε μόνον λίγες μέρες στο ΠΓΝΠ. Δεν τα κατάφερε. Είχε υποκείμενο νόσημα που δίνει το σήμα του κατεπείγοντος για άμεσο εμβολιασμό.
Ο θάνατος του επιβεβαιώνει τις εκκλήσεις των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και Εμβολιασμού για άμεσο εμβολιασμό και των νέων.

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ

Εν τω μεταξύ αυξάνεται ο αριθμός των εισαγωγών στα δύο Νοσοκομεία της Πάτρας, ενώ μόνον στο ΠΓΝΠ στις εφημερίες Παρασκευής – Σαββάτου έγιναν τριάντα νέες εισαγωγές προσβληθέντων από κορωνοϊό.
Στο πλαίσιο της αυξανόμενης εισροής ασθενών άνοιξε και η 5η Κλινική covid-19 στην Ορθοπεδική, ενώ λειτουργεί και Κλινική που φιλοξενεί τα ύποπτα κρούσματα.

Δύσκολη ήταν και η χθεσινή εφημερία στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας», καθώς μέχρι τις 7 χθες το απόγευμα είχαν προσέλθει στα Επείγοντα 30 περιστατικά. Στην Κλινική νοσηλεύονταν 59 ασθενείς και εννέα στην ΜΕΘ Covid, ενώ στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 95 ασθενείς στις Κλινικές, 12 στην ΜΕΘ Covid και το 2 μηνών βρέφος στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ.
Χθες στο Επιμελητήριο διενεργήθηκαν 457 συνολικά τεστ και βρέθηκαν 23 θετικά. Σήμερα εκτός από το Επιμελητήριο θα γίνουν τεστ στο Κ.Υ. Αιγίου, στην Δυτική Αχαΐα και στο Περιφερειακό Ιατρείο του Σκιαδά Αχαΐας, καθώς επίσης και στο ΕΚΑΒ. Επίσης, η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού θα μεταβεί σήμερα μαζί με προσωπικό από το ΤΟΜΥ Εγλυκάδας στον καταυλισμό των Ρομά στον Ριγανόκαμπο.

«ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η 3η ΔΟΣΗ ΚΑΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΟΛΩΝ»

Με αφορμή το σοκ από τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου, που περνάει σαφές το μήνυμα πως ο κορωνοϊός δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις, η «Γ» απευθύνθηκε στον Καθηγητή Παθολογίας -Λοιμωξιολογίας Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Μάρκο Μαραγκό, με ερωτήματα πως αποτιμά την κατάσταση στο ΠΓΝΠ και ποιο το μήνυμα που πρέπει να προσλάβει η κοινωνία.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Είναι προφανές από τις νοσηλείες ότι καλούμε θα να διαχειριστούμε μια ακόμη οξεία φάση της πανδημίας. Για την ανάσχεση της είναι αναγκαίο να προχωρήσει ο εμβολιασμός. Πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα η 3η δόση, γιατί είναι απολύτως αναγκαία. Όσοι λοιπόν είναι να κάνουν την τρίτη δόση ανεξαιρέτως ηλικιακής κατηγορίας να την κάνουν αμέσως χωρίς καθυστέρηση γιατί η 3η δόση είναι πολύ σημαντική για την διατήρηση της ανοσίας». Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι είναι αυτονόητο πως όσοι εκ των πολιτών δεν έχουν κάνει το εμβόλιο να προχωρήσουν άμεσα σε εμβολιασμό γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.
«Δεν παίζουμε με τη ζωή μας και τις ζωές των άλλων. Είναι οδυνηρό για όλους να χάνονται νέοι άνθρωποι γιατί αμέλησαν να εμβολιαστούν έγκαιρα. Εμείς οι γιατροί αγωνιούμε για τους ασθενείς μας είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να θεραπευθούν. Το ζητούμενο όμως είναι να προλάβουν τη νόσηση με το να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα, ώστε να μην χρειαστούν να εισαχθούν στο Νοσοκομείο» επισημαίνει ο Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Μάρκος Μαραγκός.

Συγκλονίζει το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Ελένης, της συζύγου του άτυχου 31χρονου Βασίλη Ορρου, που έφυγε από την ζωή μετά από δεύτερη νοσηλεία με κορονοϊό. Γράφει:
Πάντα μου έλεγες ότι θα πεθάνεις νέος. Πόσο ήλπιζα ότι έκανες λάθος. Πάντα μου έλεγες “Ελπίζω να πεθάνω πρώτος γιατί αν πεθάνεις δεν θα μπορώ να ζήσω άλλο”. Πάντα έλεγες ότι δεν θα ήθελες ποτέ να είσαι σε υποστήριξη ζωής, και έτσι η όμορφη και αθώα καρδιά σου απλά άφησε να φύγει.
Έχω ευχηθεί αμέτρητες φορές να μπορούσα απλά να αλλάξω θέση μαζί σου, αλλά τώρα ξέρω ότι ήθελες να είμαι εδώ για το αγόρι μας, η ζωντανή απόδειξη ότι ήσουν αληθινός.
Λένε ότι χρειάζεται ένα χωριό για να μεγαλώσεις ένα παιδί, και αυτό ακριβώς πρόκειται να συμβεί. Ξέρω ότι ξέρεις ότι είναι σε ασφαλή χέρια, και ξέρω ότι επιτέλους επανενώθηκες με τον φύλακα άγγελό σου, τον αδερφό σου  [❤️]
Μου λείπουν οι μεγάλες αγκαλιές σου, το όμορφο χαμόγελό σου, τα ηλίθια αστεία του μπαμπά σου που έκαναν τα μάτια μου να γυρίζουν. Μου λείπει ο τρόπος που έπαιζες και γελούσες με τον Yioti και με έκανες να αισθάνομαι απόλυτα σίγουρος ότι ήσουν ο καλύτερος μπαμπάς που θα μπορούσαν να έχουν τα μωρά μου. Ήσουν ο καλύτερός μου φίλος Chili. Περάσαμε χρόνια τραύματος και σκότους και όταν βρεθήκαμε τελικά είδαμε το φως. Αλλάξαμε ο ένας τον άλλον με τον πιο όμορφο τρόπο και είμαι τόσο περήφανη για τον άντρα που έγινες. Είχες την πιο ευγενική καρδιά και τις πιο αγνές προθέσεις, και με αγάπησες περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο.
Ευγενικέ μου γίγαντα, φασόλια τσίλι μου, δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει τώρα. Δεν είμαι προετοιμασμένη για ό,τι χρειάζεται για να μεγαλώσω το αγόρι μας χωρίς εσένα. Αλλά όταν κοιτάζω το όμορφο πρόσωπό του και τη μύτη που μοιράστηκες, ξαφνικά ξέρω ότι έχω τη δύναμη που χρειάζεται για να μεγαλώσω έναν άντρα. Θα σε ξέρει πάντα, με περισσότερους από έναν τρόπους. Εσύ θα είσαι το πρότυπό του και αν αποδειχθεί ο μισός άντρας που ήσουν, εγώ θα είμαι η πιο περήφανη μητέρα στη γη. Θα τον βλέπεις να μεγαλώνει και θα νιώθει την παρουσία σου σε κάθε βήμα. Υπόσχομαι  [❤️]
Σε αγαπώ με όλη μου την καρδιά ψυχή μου με όλα όσα είμαι. Δεν αντέχω τον πόνο. Παρακαλώ καθοδήγησέ με και προστάτεψε μας. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό χωρίς εσένα.
Επιτέλους απελευθερώθηκες από τους ανθρώπινους δεσμούς σου άγγελέ μου. Αναπαύσου στον παράδεισο. Μου λείπεις τόσο γαμώτο πολύ.

Της Τέτας Γιαννάρου

Ροή ειδήσεων

Advertisement