Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μαρία Ταρκαζίκη: “Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για την εμβολιαστική διαδικασία από τους Ρομά”

Published

on

 

 

Ο Δήμος Πατρέων στην προσπάθειά του να συνδράμει υγειονομικά τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, που βιώνουν στις σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες με τον δυσκολότερο τρόπο, στέκεται δίπλα και στις ομάδες πολιτών που είναι πιο ευάλωτοι στην εξάπλωση της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος προχώρησε χθες το πρωί, σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδος, το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού Πατρών και την ΤΟΜΥ Εγλυκάδας, σε εμβολιασμό κατά του covid-19, με επιτόπια κινητή μονάδα, σε 35 Ρομά που διαμένουν στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου.

Το χώρο επισκέφθηκαν την ώρα της διαδικασίας, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η Αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θόδωρος Τουλγαρίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πελεκούδας και η υπεύθυνη της ΤΟΜΥ Εγλικάδας, Μαρία Ταρκαζίκη.

Η γενική ιατρός και συντονίστρια διευθύντρια του ΤΟΜΥ Εγλυκάδος Μαρία Ταρκαζίκη ερωτηθείσα από την «Γ» για την ανταπόκριση που είχε αυτή η πρωτοβουλία μας είπε πως «υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για την εμβολιαστική διαδικασία από τους Ρομά, οι οποίοι ήθελαν να κάνουν προστατευθούν από τον κορωνοϊό. Μου αποκάλυψαν πως δεν φοβούνται το εμβόλιο αλλά τον ιό. Όλοι όσοι είχαν ΑΜΚΑ και Αστυνομική Ταυτότητα εμβολιάστηκαν άμεσα και η όλη διαδικασία ήταν άψογη χωρίς κανένα πρόβλημα»

Αξίζει να αναφερθεί πως ο εμβολιασμός των Ρομά κρίθηκε απαραίτητος, δεδομένου ότι ομάδες όπως οι Ρομά (κυρίως οι διαβιούντες σε καταυλισμό) διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου και ελάχιστες πιθανότητες σωστής φροντίδας, κατά τη διάρκεια νόσησης.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ανέφερε πως στο πλαίσιο της θωράκισης της υγείας του γενικού πληθυσμού συνεργάστηκε με τον Δήμο Πατρέων για την οργάνωση και πραγματοποίηση εμβολιασμών στους ΡΟΜΑ, που ζουν στον οικισμό του Ριγανόκαμπου Πατρών, με στόχο την ενίσχυση του τοίχους ανοσίας κατά του νέου κορωνοιού, ώστε να μειωθεί ο ρυθμός μετάδοσης και ο αριθμός των νοσούντων, που χρήζουν νοσηλευτικής περίθαλψης.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement