Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εορτασμός Πολιούχου:Κατάνυξη αλλά και μέτρα-Κανονικά η λιτανεία, με μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων και χωρίς στάσεις για δεήσεις

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Η Πάτρα θα τιμήσει κανονικά φέτος τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Ανδρέα, εφαρμόζοντας ωστόσο όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται από την πολιτεία για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά. με την προσέλευση των πιστών στο Ναό όπως προβλέπεται από το ΦΕΚ, ενώ φέτος θα γίνει κανονικά η λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέου εφόσον δεν υπάρξει σχετική απαγόρευση, αλλά με μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων.
Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος συγκάλεσε χθες το μεσημέρι σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τον συντονισμό των μέτρων που θα ισχύσουν κατά τον διήμερο εορτασμό του πολιούχου.
«Φέτος, λόγω της πανδημίας, θα εορτάσουμε τον πολιούχο μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται για να αποφύγουμε τη διασπορά της λοιμικής νόσου. Εξάλλου, εμείς όλο αυτό το διάστημα έχουμε εφαρμόσει όλες τις αποφάσεις της πολιτείας και αυτό θα πράξουμε και τώρα. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα» ανέφερε κατηγορηματικά, ερωτηθείς από τη «Γ» ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Ειδικότερα, δήλωσε ότι «οι πιστοί θα εισέρχονται με σειρά και με τάξη από μία θύρα του ναού για να υπάρχει και έλεγχος των αποστάσεων, θα ανάβουν κερί, θα προσκυνούν την Αγία Κάρα και τον Σταυρό του Αγίου και θα εξέρχονται. Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και μέσα στο Ναό θα βρίσκεται ο επιτρεπόμενος αριθμός πιστών. Και στην Ιερά Λιτανεία που θα ακολουθήσει με μικρότερο αριθμό ιερέων, μαθητών θα τηρηθούν επίσης, όλα τα μέτρα. Κάνω, επίσης, έκκληση ώστε όλοι όσοι θα είναι στα πεζοδρόμια να τηρούν τις αποστάσεις και να φορούν μάσκες», συνέχισε

ΜΠΟΝΑΝΟΣ: «ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ»

Την πιστή εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου. ζήτησε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, υπογραμμίζοντας ότι ο Ποιμενάρχης μας όλο το προηγούμενο διάστημα εφάρμοσε υποδειγματικά τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, με την υπεύθυνη στάση του και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί και στην μεγάλη εορτή της πόλης.Απευθύνω έκκληση στους πολίτες να σεβαστούν τα μέτρα και οι κανονισμοί που επιβάλλονται από την επιστήμη», ανέφερε σε δηλώσεις του.

ΚΑΡΒΕΛΗΣ: «ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ»

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης υπογράμμισε από την πλευρά του πως «η οποιαδήποτε εορταστική εκδήλωση θα πρέπει να γίνει υπό προϋποθέσεις γιατί η κατάσταση στην κοινότητα είναι πολύ δύσκολη, η διασπορά είναι μεγάλη και η μεταδοτικότητα από την «Δέλτα» δημιουργεί περισσότερες μολύνσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει αφόρητη πίεση στα νοσοκομεία μας. Θα πρέπει να ληφθούν τα πιο αυστηρά μέτρα για να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Επιβάλλεται έλεγχος πιστοποιητικών όπου αυτού απαιτείται. Το ζητούμενο είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να εφαρμόσουν αυστηρά τα μέτρα».

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ»

«Εμείς, ως Αστυνομία θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο όσον αφορά στα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού κατά τον εορτασμό του πολιούχου μας» δήλωσε από την πλευρά του ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας ταξίαρχος Γιάννης Κυριακόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη μαζί με τον βοηθό Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας Ανδρέα Γκίζα.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν επίσης, ο τελετάρχης της Περιφέρειας Νίκος Καπερώνης, εκπρόσωποι του Δήμου Πατρών και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών κ. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.
Μέχρι χθες δεν είχε γίνει γνωστό ποιοι Μητροπολίτες θα παραστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ τις προσεχείς ημέρες ο Μητροπολίτης Πατρών θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα που θα ισχύσουν.

Ροή ειδήσεων

Advertisement