Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τα Δεμένικα τίμησαν τον πολιούχο τους

Published

on

 

Ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στον πανηγυρικό όρθρο και εν συνεχεία προεξήρχε της ευχαριστιακής συνάξεως στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων την περασμένη Πέμπτη τιμώντας τον Άγιο Ένδοξο Μεγαλομάρτυρα Θεόδωρο τον Στρατηλάτη που είναι Πολιούχος Άγιος των Δεμενίκων.

Στο κήρυγμά του, μεταξύ των άλλων, ο κ. Χρύσανθος αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που είχαν οι τότε χριστιανοί, οι οποίοι – όπως είπε χαρακτηριστικά – δεν διέθεταν καμία ελευθερία αναφορικά με την πίστη και γενικότερα με τον χριστιανικό βίο, σε αντιδιαστολή με τους σημερινούς χριστιανούς, οι οποίοι με πλήρη ελευθερία μπορούν να επιτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.

 

Παράκληση στην Παναγία

Την περασμένη Τετάρτη ο Επίσκοπος Κερνίτσης προεξήρχε των ιερών ακολουθιών του εσπερινού και της παρακλήσεως προς την Παναγία την Ιεροσολυμίτισσα στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Πατρών του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε ότι «κάθε Ιερός Ναός είναι οίκος Θεού και οίκος λατρείας του Θεού και οφείλουμε να τον έχουμε σε αρίστη κατάσταση και οι εκκλησιαζόμενοι να εισερχόμεθα μετά φόβου Θεού».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement