Connect with us

Χωρίς κατηγορία

   Κέικ πορτοκαλένιο με αρωματικό σιρόπι      

Published

on

 

Υλικά (1 μεγάλη φόρμα του κέικ)

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. γλύκου μπέικιν πάουντερ

250 γρ. ζάχαρη

400 γρ. ψιλό σιμιγδάλι

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

350 ml ε.π. ελαιόλαδο

250 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι, σπιτικό

6 αυγά, χτυπημένα

100 γρ. μέλι ανθέων

Για το σιρόπι

450 ml νερό

250 γρ. ζάχαρη

250 γρ. μέλι

50 ml λικέρ πορτοκάλι τύπου Cointreau

2 πορτοκάλια, ακέρωτα, σε ροδέλες

Εκτέλεση:

Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά. Σε άλλο μπολ βάζετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και τα αυγά και ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Μεταφέρετε το μείγμα των στερεών υλικών στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να γίνει ομοιογενές. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία θέση της σχάρας, για 55΄. Βάζετε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι, το λικέρ και τα πορτοκάλια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες και βράζετε για 5΄ ή μέχρι να δέσει το σιρόπι. Όταν ψηθεί το κέικ, το αφήνετε να σταθεί μέχρι να γίνει χλιαρό. Κάνετε τρύπες είτε με ένα ξύλινο καλαμάκι είτε με μυτερό μαχαίρι σε διάφορα σημεία και περιχύνετε με το σιρόπι όσο είναι καυτό. Απλώνετε (προαιρετικά) στην επιφάνεια του κέικ τις φέτες ή ξύσμα πορτοκαλιού και το αφήνετε να απορροφήσει το σιρόπι προτού σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement