Μαγειρική
Κοτόπουλο με παρμεζάνα
Υλικά (για 4 άτομα)
Για το κοτόπουλο
3 στήθη κοτόπουλο (200 γρ το καθένα)
2 μεγάλα αυγά
80 γρ παρμεζάνα τριμμένη
1 φλυτζάνι φρυγανιά ή πάνκο
1 κ.τ.γ ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κ.τ.σ μαϊντανό
1 κ.τ.γ σκόνη σκόρδο
Για τη σάλτσα τομάτας
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
400 γρ συμπυκνωμένη τομάτα
αλάτι, πιπέρι
Φύλλα βασιλικού
1 κ.τ.γ ιταλικά βότανα
1 κ.τ.γ ζάχαρη
Για το ψήσιμο
250 γρ μοτσαρέλα σε φέτες
70 γρ παρμεζάνα
Βασιλικό
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε την σάλτσα τομάτας. Σοτάρετε σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτετε την τομάτα, τα βότανα και αφήνετε να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου, να «δέσει» η σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε και τέλος προσθέτετε ψιλοκομμένο βασιλικό. Ανοίγετε το κάθε φιλέτο στήθος κοτόπουλο στα 2 οπότε σύνολο θα έχετε 6 τεμάχια κοτόπουλο. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τα αυγά, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το κοτόπουλο, σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 15 λεπτά να μαριναριστεί. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τη φρυγανιά ή πάνκο ή συνδυασμό και των δυο, την παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδο και βγάζετε τα στήθη κοτόπουλο από το αυγό και τα βουτάτε ένα-ένα εκεί, όπως κάνετε το σνίτσελ. Τηγανίζετε σε ζεστό ηλιέλαιο για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Όταν τα κάνετε όλα τα βάζετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Βάζετε σάλτσα τομάτας στο καθένα και τα σκεπάζετε με φέτες μοτσαρέλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Σερβίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό.