Κυριακή 29 Μαΐου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πνίγηκαν» οι Ιτιές-Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ έκλεισε η παλιά εθνική της Πατρών Πύργου από το Γλαύκο μέχρι τον Κόκκινο Μύλο

Δημοσιεύθηκε

στις

Εφιαλτική ήταν η χθεσινή νύχτα για την Πάτρα με τα καιρικά φαινόμενα να είναι έντονα, κυρίως στις παραλιακές περιοχές, ενώ στο «μάτι» της κακοκαιρίας βρέθηκαν οι Ιτιές, εκεί όπου η θάλασσα βγήκε στο δρόμο, πλημμυρίζοντας σπίτια και καταστήματα.

Η παλαιά εθνική της Πατρών- Πύργου για πολλές ώρες έμεινε κλειστή, από το Γλαύκο μέχρι τον Κόκκινο Μύλο καθώς το ύψος του νερού έφθασε τους πενήντα πόντους, ενώ δυστυχώς, τις νυχτερινές ώρες και επειδή δεν υπήρχε ενημέρωση κινδύνευσαν διερχόμενοι οδηγοί που έφθαναν στο σημείο και διαπιστώνοντας πως δεν μπορούν να περάσουν, απομακρύνονταν με όπισθεν.
Το πρώτο φως της ημέρας βρήκε τους καταστηματάρχες να προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν από τις περιουσίες τους, ενώ επί τόπου βρέθηκαν μηχανήματα του Δήμου και πυροσβεστικά οχήματα προχωρώντας σε απάντληση υδάτων.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 50 κλήσεις για άντληση υδάτων από καταστήματα, σπίτια, αποθήκες και υπόγεια, καθώς και για πτώσεις δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων από τους δρόμους, από σχεδόν όλη την Πάτρα, από τα Καμίνια μέχρι τα Αραχωβίτικα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

Ο Δήμος Πατρέων καλεί τους κατοίκους των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν από την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή, να απευθύνονται, για την καταγραφή των ζημιών τους, ως εξής:
Για σπίτια με ζημιές στις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Ρίου, στο παλαιό Δημαρχείο του Ρίου.
Για σπίτια με ζημιές, στην περιοχή από το Γλαύκο έως το χείμαρρο Παναγίτσα, στα Γραφεία του Νοτίου Διαμερίσματος (Αιήτου 3) και στη Δημοτική Ενότητα Παραλίας στο παλαιό Δημαρχείο.
Και για σπίτια με ζημιές στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Βρανχεΐκων, στο πρώην Δημαρχείο στα Βραχνέικα.

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

Από τις 3 χθες τα ξημερώματα μέχρι το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων επιχειρούσαν στην περιοχή των Ιτεών, με μηχανικό εξοπλισμό που διέθεσαν ο Δήμος και η ΔΕΥΑΠ, για να καθαρίσουν τους δρόμους και τα φρεάτια από τα φερτά υλικά που κατέβασαν τα ρέματα και ξέβρασε η θάλασσα, μετά τη μεγάλη νεροποντή.
Παρόντες, για το συντονισμό της επιχείρησης καθαρισμού, ήταν οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Αναστασίου, Χρήστος Κορδάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Νίκος Τσιμογιάννης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΑΙΤΗΜΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, θα ζητήσει σήμερα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη η παραλιακή ζώνη του Δήμου Πατρέων, λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκλήθηκαν σε αυτή, από την κακοκαιρία.

Ν. ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

«Η σκέψη μας και η παρουσία μας είναι στους συμπολίτες μας, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες δοκιμάζονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα» ανέφερε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, εκφράζοντας την ανησυχία του για την έκταση του φαινομένου της κλιματικής κρίσης.
«Ξεκινήσαμε από την Ηλεία και την Δυτική Αχαΐα και από το βράδυ της Δευτέρας, τα καιρικά φαινόμενα χτυπάνε την παραλιακή περιοχή της Πάτρας. Εκτεταμένες ζημιές έχουν προκύψει από ένα φαινόμενο, του οποίου η ένταση αλλά και η σπανιότητά του ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Όλη η θάλασσα βγήκε σε ακτίνα πολλών μέτρων από την παραλία, γεγονός που μας κάνει να ανησυχούμε», ανέφερε ο Περιφερειάρχης σε χθεσινές του δηλώσεις. Και προσέθεσε με έμφαση: «Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, έχουμε αύξηση στάθμης της θάλασσας και τα συμβατικά μέσα και οι τρόποι αντιμετώπισης των έντονων καιρικών φαινομένων έχει πλέον τελειώσει. Αυτό το συζητήσαμε και με τον αρμόδιο Υπουργό. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που χρειάζεται είναι η ολιστική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης γιατί ο όρος της αντιπλημμυρικής προστασίας είναι ήδη παρωχημένος».
Σημείωσε, επίσης, πως Δήμος και Περιφέρεια συνδράμουν στην καταγραφή των ζημιών και τη σταχυολόγηση των προβλημάτων, ώστε να αποσταλούν τα αιτήματα στα αρμόδια Υπουργεία για να δοθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Χ. ΜΠΟΝΑΝΟΣ: ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος ανέφερε πως «επαγγελματίες και κάτοικοι δοκιμάστηκαν σκληρά από την θεομηνία. Η θάλασσα κάλυψε χώρους επαγγελματικούς και οικίες. Η κλιματική αλλαγή για μια ακόμη μέρα δοκιμάζει σκληρά την Αχαΐα και η Περιφερειακή αρχή θα σταθεί δίπλα στους πολίτες. Στο παραλιακό μέτωπο είχαμε και την πλήρη κατάρρευση του δρόμου που συνδέει Άγιο Βασίλειο- Ακταίο- Ρίο. Η μανία της φύσης για μια ακόμη φορά έδειξε το σκληρό πρόσωπο της. Η Περιφέρεια έχει την μελέτη και απαιτούμε άμεσα να δοθούν χρήματα από την Πολιτεία για να γίνουν τα απαραίτητα έργα».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Απεβίωσε η Αγγελική σύζυγος Κων/νου Ηλιοπούλου το γένος Καρπέτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αγαπημένη μας
ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΣΥΖ.) ΚΩΝ/ΝΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΚΑΡΠΕΤΑ – ΕΤΩΝ 81
Κηδεύουμε τη Δευτέρα 30-5-2022 και ώρα 5 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Λεύκας Πατρών.
Η ταφή θα γίνει στο Β΄ Κοιμητήριο Αγίου Μηνά Λεύκας Πατρών
Ο σύζυγος: Κωνσταντίνος
Τα παιδιά: Ιουλία και Απόστολος Μαρτζάκλης
Τα εγγόνια: Νικόλαος και Γεωργία, Κωνσταντίνος
Τα αδέλφια, τα ανίψια, οι λοιποί συγγενείς/

Τελεταί ΑΝΤ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ή ΜΠΟΥΡΑΣ, 1) Πόρτες Αχαΐας, τηλ.: 26930-92.344, 2) Πατρών – Πύργου 59, τηλ: 2610-526.888, κιν.: 6974-607.640, 3) Κάτω Αχαΐα, τηλ.: 26930-25.755.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τα εφημερεύοντα φαρμακεία Σάββατο (28/5)

Δημοσιεύθηκε

στις

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-5-2022

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΔΙΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

08:00-21:00: Αλεξοπούλου Ιουλία Β. Ηπείρου 58 – Βύρωνος, Γκαβέρας Κων/νος Ηρ. Πολυτεχνείου – Κύπρου 2, Μπαρδούτσος Γεώργιος Γούναρη 203 και Κων. Παλαιολόγου, Παπαθανασίου Παναγιώτα Κολοκοτρώνη 22 – Πλατεία Όλγας,

Τσάλτα Μαρία Διγ. Ακρίτα 91 Μποζαίτικα, Τσιλιμπότη Αικατερίνη Καραϊσκάκη 102-104 και Ερμού.

 

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ

21:00-02:00: Μπότση Αγγελική Ναυαρίνου 26-28 & Γ. Ολυμπίου

, Ντζελβέ Ρουμπίνα-Μαρία Κορίνθου 206 – Κολοκοτρώνη.

02:00-08:00 πρωί: Μπότση Αγγελική Ναυαρίνου 26-28 & Γ. Ολυμπίου.

 

ΜΕΣΣΑΤΙΔΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

09:00-22:30: Καρλή Γεωργία Δημοκρατίας 102 (Οβρυά, πλησίον ΑΒ Βασιλόπουλος).

 

ΡΙO

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

09:00-22:30: Λουκά Μαρία Αθηνών 18 – Ρίο

 

ΠΑΡΑΛΙΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

09:00-22:30: Αθανασοπούλου Αργυρώ Εργατικές Κατοικίες Παραλίας Πατρών (θέση Παλιουργιά).

 

ΒΡΑΧΝΕΪΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

09:00-14:00&14:00-21:00: Ραυτοπούλου Ασπασία Π.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου 690 (θέση Καμίνια).

 

ΔΥΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

08:00-21:00: Κοντογιάννη Βασιλική Αλισσός.

21:00-08:00: Πετροπούλου Βαρβάρα Ιπποκράτους 18 (Κάτω Αχαΐα).

 

ΛΑΠΠΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

09:00-21:00: Σπυρόπουλος Ευστάθιος.

 

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

09:00-22:30: Παπαδοπούλου Μαρία Συγγρού 12.

 

ΝΕΟΣ ΕΡΙΝΕΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

09:00-14:00 &14:00-21:00: Κουκόπουλος Κων/νος Καμάρες.

 

.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Κυριακή (29/5)

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον πολυαγαπημένο μας

ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΔΗΜ. ΛΙΤΣΑ

(ΕΤΩΝ 101)

Κηδεύουμε την Κυριακή 29-5-2022 και ώρα 5.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σαραβαλίου.

Η σύζυγος: Ευαγγελία. Τα αδέλφια του: Ελένη (χήρα) Αντ. Γκοτσοπούλου, Βασιλική (χήρα) Δημ. Δροσοπούλου. Τα ανίψια του. Τα εγγόνια του. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

Τον αγαπημένο μας

ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΝΙΚ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ

(ΕΤΩΝ 80)

Κηδεύουμε την Κυριακή 29-5-2022 και ώρα 12:30μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Αγίας Παρασκευής Μεγάλου Μποντιά Καλαβρύτων.

Τα παιδιά του: Πηνελόπη και Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Νικόλαος και Παναγιώτα Γεωργοπούλου, Ανδρέας και Αντωνία Γεωργοπούλου. Τα αδέλφια του: Γεώργιος Γεωργόπουλος, Βασιλική (χήρα) Κων. Νικολακοπούλου. Τα εγγόνια του: Σωτήριος, Αθανάσιος, Κανέλλα, Δημήτριος, Αθανάσιος, Ιωάννης, Όθωνας-Γεώργιος, Γεώργιος, Νικολίτσα. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών και Μνημοσύνων ΜΙΧΑΗΛ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Γεωργίου Παπανδρέου 73 (πρώην Καλαβρύτων). Τηλ.: 2610-342.446, κιν.: 6974-761.782, 6974-761.783. e-mail: [email protected]. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα