Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ανοίγουν άμεσα νέα κρεβάτια ΜΕΘ Covid

Published

on

Η ασφυκτική πίεση που δέχεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας με βαριές νοσηλείες που χρήζουν διασωλήνωσης ακόμα και εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας – χθες νοσηλεύονταν σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας 8 περιστατικά- πιέζει για άνοιγμα νέων κλινικών.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης έχει συγκαλέσει για μεθαύριο Δευτέρα σύσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με όλους τους αρμοδίους, ενώ από προχθές έχει ζητήσει να ανοίξουν άμεσα και νέα κρεβάτια ΜΕΘ Covid. Αρχικά, ο προγραμματισμός ανέφερε για έξι επιπλέον κλίνες ΜΕΘ Covid αλλά τα νέα δεδομένα επιβάλλουν μεγαλύτερο αριθμό, δέκα τουλάχιστον κλινών.

Ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στην Δυτική Ελλάδα και οδηγίες για την διαχείριση της πίεσης στο ΕΣΥ έλαβε χθες κατά τις επαφές που είχε με στελέχη στο Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Καρβέλης επιβεβαίωσε πως έχουν διασωληνωθεί ασθενείς και βρίσκονται εκτός ΜΕΘ αλλά σημείωσε πως έχουν την ίδια φροντίδα και κάλυψη με τους ασθενείς που βρίσκονται εντός της Μονάδας.

ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ: «ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΕΙΨΗ»

Από την άλλη πλευρά, την ανησυχία της εκφράζει στην «Γ» η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης γιατρών εντατικολόγων και αναισθησιολόγων, προκειμένου να στελεχώσουν νέες μονάδες που θα ανοίξουν στα νοσοκομεία της περιοχής μας, που δοκιμάζονται από την πανδημία.

«Έχω κάνει μια έκκληση στους αναισθησιολόγους που υπηρετούν στον ιδιωτικό τομέα, όμως δέχονται μεγάλη πίεση από τον όγκο των μη covid περιστατικών και αδυνατούν να συνδράμουν στο ΕΣΥ, όπως έχουν κάνει ήδη γιατροί άλλων ειδικοτήτων, όπως 4 πνευμονολόγοι, 2 παθολόγοι και 2 γενικοί γιατροί. Η κατάσταση είναι οριακή και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στην περιοχή μας.», δηλώνει στην «Γ» η κα Μαστοράκου, τονίζοντας πως «οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ μπορεί να μην πληρούν όλες τις προδιαγραφές αλλά αυτό δεν σηματοδοτεί ότι εγκυμονεί κίνδυνος για τη ζωή των ασθενών. Όταν κριθεί ότι κάποιος διασωληνωμένος δεν μπορεί να μείνει εκτός ΜΕΘ τότε φεύγει για ΜΕΘ σε Νοσοκομείο της Αθήνας».

ΖΙΑΖΙΑΣ: «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ»

Πάντως, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας Δημήτρης Ζιαζιάς επισημαίνει πως «κάθε ώρα νοσηλείας που περνάει ένας διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, είναι εις βάρος της υγείας του» καταγγέλλοντας ως «άκρως επικίνδυνη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της Πάτρας»

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement