Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ελάχιστες οι αιτήσεις για τα μονοκλωνικά σκευάσματα-Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών ενημερώνει τα μέλη του για την διαδικασία χορήγησης

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Πολύ μικρός είναι ο αριθμός των ασθενών με Covid που συμμετέχουν στη διαδικασία χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Το ΠΓΝΠ είναι ένα από τα δύο νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ που είναι στη λίστα του Υπουργείου Υγείας και ήδη έχουν εγκριθεί 70 σκευάσματα από τα τέλη Νοεμβρίου.

Ωστόσο, δύο εβδομάδες μετά ο αριθμός των ασθενών που έχουν ενταχθεί στη διαδικασία παραμένει μικρός και για το λόγο αυτό ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών παρεμβαίνει, ενημερώνοντας τα μέλη του για τη διαδικασία χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων για ασθενείς με COVID-19, καθώς καταγράφεται έλλειμμα ενημέρωσης.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου ερωτηθείσα από την «Γ» αναφέρει πως «ενημερώνουμε τα μέλη μας για τη διαδικασία χορήγησης ώστε όλοι οι γιατροί να είναι ενήμεροι και για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους ασθενείς αναφορικά με ένα ακόμα «όπλο» που έχουμε απέναντι στην πανδημία».
Εξάλλου, το έγγραφο που έστειλαν τόσο η κα Μαστοράκου όσο και ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Γεώργιος Πατριαρχέας, αναφέρει ότι δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης Μονοκλωνικών Αντισωμάτων για έναν ασθενή τους, έχουν οι θεράποντες ιατροί, ειδικότητας: Αιματολόγος, Ακτινοθεραπευτής, Γενικός Ιατρός, Γυναικολόγος, Νεφρολόγος, Ογκολόγος, Παθολόγος, Παιδίατρος, Πνευμονολόγος, Ρευματολόγος, Νευρολόγος.
Ο ασθενής θα πρέπει να πληροί τα παρακάτω κριτήρια:
-Έχει ηλικία 12 ετών και άνω.
-Έχει επιβεβαιωθεί η νόσησή του με PCR test.
-Το PCR test έχει διενεργηθεί στον ασθενή κατά το τελευταίο πενθήμερο.
-Ο ασθενής δεν έχει νοσηλευθεί σε νοσοκομείο κατά τη νόσησή του.
ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΕΣΥ
Αρκετοί ιδιώτες γιατροί της Πάτρας αναλαμβάνουν βάρδιες στο δημόσιο σύστημα υγείας που δοκιμάζεται, κυρίως στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» αλλά και στο ΠΓΝΠ. Παράλληλα, ιδιώτες γιατροί εθελοντικά ενισχύουν τα εμβολιαστικά κέντρα καθώς η προσέλευση τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί και στην περιοχή μας ώστε να βοηθήσουν στο σύστημα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement