Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πλεύρης από Πάτρα: Προανήγγειλε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών – Σύσκεψη με διοικητές για την κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής

Published

on

Αισιόδοξος για την φθίνουσα πορεία της πανδημίας καθώς κορυφώνεται το 4ο κύμα και με δεδομένη την αύξηση των εμβολιασμών εμφανίστηκε από την Πάτρα το πρωί του Σαββάτου ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, επισκεπτόμενος τα νέα ιατρεία του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα στην Γούναρη και Κορίνθου.

Ο κ. Πλεύρης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε πως βρισκόμαστε στην κορύφωση του 4ου κύμματος πανδημίας, η πορεία θα είναι φθίνουσα, κάτι στο οποίο θα βοηθήσει η προσέλευση για εμβολιασμό των πολιτών. Αναφέρθηκε στο θέμα των κλινών ΜΕΘ για τους ασθενείς με Covid που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες μετά τις δηλώσεις της ΠΟΕΔΗΝ τονίζοντας πως «ο κ. Γιαννάκος ανασκεύασε τις δηλώσεις περί VIP ασθενών».

Ερωτηθείς από την «Γ» για το πρόβλημα της υποστελέχωσης ανακοίνωσε πως θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού – γιατρών και νοσηλευτών- το επόμενο διάστημα.

Ξεκαθάρισε πως δεν θα αλλάξει στάση το υπουργείο για τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή όσο δεν εμβολιάζονται.

Σε ο,τι αφορά τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, τις χαρακτήρισε μεμονωμένες περιπτώσεις οι οποίες εξετάζονται και αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Υπουργείου σε συνεργασία με την Αστυνομία για να παταχθούν κυκλώματα παράνομων συνταγογραφήσεων με αφορμή την υπόθεση με τους 150 γιατρούς που αποκαλύφθηκε.

Ο κ. Πλεύρης ξεναγήθηκε στα νέα Ιατρεία στο Παράρτημα του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα (Γούναρη και Κορίνθου) στον 3ο όροφο του κτιρίου, ο οποίος ανακαινίστηκε πρόσφατα με χρηματοδότηση της 6ης ΥΠΕ.

Ακολούθως, είχε σύσκεψη με τους διοικητές των Νοσοκομείων της περιοχής μας στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ για να ενημερωθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement