Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τεχνοκρατικές απαντήσεις… για τη Γ’ Δ.Ο.Υ

Published

on

Στο πλαίσιο άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, στις αρχές Νοεμβρίου, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ/Π.Σ. από κοινού με τους βουλευτές Β’ Πειραιά Τρύφωνα Αλεξιάδη και Ηλείας, Διονύσιο Καλαματιανό, κατέθεσαν αναφορά προς τον υφυπουργό Οικονομικών σχετικά με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλληνίας,  Ζακύνθου μέσω της οποίας εκφράστηκε η αντίθεση των στελεχών των Δ.Ο.Υ. και των τοπικών δημοτικών αρχών, επιμελητηρίων και παραγωγικών φορέων της περιοχής, στο κυβερνητικό σχέδιο συγχώνευσης της Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Απ. Βεσυρόπουλος, σε απάντησή του, κοινοποίησε τις θέσεις της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΑΑΔΕ, στην οποία υποστηρίζονται -μεταξύ άλλων- τα εξής: Οι Δ.Ο.Υ. αποτελούν υπηρεσίες αιχμής στους νευραλγικούς τομείς της βεβαίωσης και της αναγκαστικής είσπραξης των δημοσίων εσόδων, τελούν υπό διαρκή μελέτη και αξιολόγηση, ώστε να γίνονται έγκαιρα οργανωτικές παρεμβάσεις, σε περίπτωση που κριθεί ότι απαιτούνται, για να προσαρμόζονται στις συνθήκες του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος και να διασφαλίζεται η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία αυτών και της ΑΑΔΕ, κατ’ επέκταση.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την αναβάθμιση της λειτουργίας της φορολογικής διοίκησης, τη διασφάλιση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας των ελεγκτικών υπηρεσιών της Αρχής, καθώς και την εξοικονόμηση πόρων, ανθρώπινων και οικονομικών και με σκοπό την καλύτερη δυνατή και ποιοτική εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, την αύξηση των δημοσίων εσόδων, τη βελτίωση των μεγεθών της οικονομίας και κατ’ επέκταση την προστασία και εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και του κοινωνικού συνόλου, αποφασίστηκε η συγχώνευση της Δ.Ο.Υ. Γ’ Πατρών, Α’-Β’ τάξεως, στη Δ.Ο.Υ. Α’ Πατρών, Α’ τάξεως και η μετονομασία αυτής σε Δ.Ο.Υ. Πατρών, στην οποία μεταφέρθηκε η καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα αυτής, προκειμένου να συγκεντρωθεί το στελεχιακό δυναμικό αυτών σε μία πιο ενισχυμένη Δ.Ο.Υ. και να ενισχυθούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Αρχής, με στόχο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος».

Ροή ειδήσεων

Advertisement