Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παράταση στην λειτουργία της Γ΄ Δ.Ο.Υ. Πατρών

Δ. Μπόκαρης: «Μικρή ανάσα για φορολογούμενους και λογιστές»- Με απόφαση του Γ. Πιτσιλή η συγχώνευση με την Α΄ Δ.Ο.Υ. Πατρών μετατίθεται από τις 17 Ιανουαρίου στις 14 Μαρτίου του 2022

 

Published

on

 

Παρατείνεται η λειτουργία της Γ΄ Δ.Ο.Υ. Πατρών με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή, η οποία ελήφθη τον περασμένο μήνα.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ προβλέπεται παράσταση της ημερομηνία συγχώνευσης της Δ.Ο.Υ. Γ’ Πατρών με την Α΄ Δ.Ο.Υ. Πατρών, η οποία μετονομάζεται σε Δ.Ο.Υ. Πατρών.

Με την υπό έκδοση απόφαση, συγχωνεύονται: α) Από 07-02-2022, η Δ.Ο.Υ. Μοσχάτου, Α’ – Β’ τάξεως, στη Δ.Ο.Υ. Καλλιθέας, Α’ τάξεως και β) από 05/12/2022, η Δ.Ο.Υ. Άργους, Α’ – Β’ τάξεως, στη Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου. Επίσης, αναφέρεται ότι «ανακαθορίζεται, από 17/01/2022 σε 14/03/2022, η ημερομηνία συγχώνευσης των Δ.Ο.Υ. Γ’ Πατρών και Νέας Ιωνίας Βόλου, Α’ – Β’ τάξεως, στις Δ.Ο.Υ. Α’ Πατρών, η οποία μετονομάζεται σε Δ.Ο.Υ. Πατρών και Βόλου, Α’ τάξεως».

Το μέλος της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Ν. Αχαΐας Δημήτρης Μπόκαρης σε δήλωσή του στην «Γ» έκανε λόγο για μια παράταση που θα δώσει ανάσα στους φορολογούμενους αλλά και στους λογιστές.

Υπενθυμίζουμε ότι υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από τους φορείς της Αχαΐας προκειμένου να μην προχωρήσει η συγχώνευση των δύο Δ.Ο.Υ. της Πάτρας σε μια και είχαν ασκηθεί έντονες πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ

ΦΟΡΕΩΝ Η ΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ

Οι εφοριακοί υπάλληλοι της περιοχής αντιδρούσαν στην συγχώνευση και είχαν ενημερώσει τους τοπικούς άρχοντες για τη σπουδαιότητα της διατήρησης της υπηρεσίας, έχοντας στο πλευρό τους τοπικούς φορείς.

«Η Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών όχι μόνο πρέπει να διατηρηθεί, αλλά να αναβαθμιστεί και σε Α’ τάξη, ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τη νότια πλευρά του Δήμου μας, τη Δυτική Αχαΐα και τον Ερύμανθο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να είναι σε θέση η Υπηρεσία να φέρει εις πέρας την αποστολή της», ανέφεραν οι εφοριακοί υπάλληλοι στις διεκδικήσεις τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη χωρική αρμοδιότητα της Γ΄ ΔΟΥ Πατρών, υπάγονται τα δύο από τα τέσσερα διαμερίσματα της Πάτρας και το 50% του τέταρτου διαμερίσματος, ο Δήμος Ερυμάνθου και ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας.

Η Γ΄ ΔΟΥ Πατρών εξυπηρετεί 200.000 φορολογούμενους ενώ ταυτόχρονα παραλαμβάνει και διαχειρίζεται σε ετήσια βάση 110.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Στην αρμοδιότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και σημαντικά Νομικά Πρόσωπα, όπως ο Δήμος Πατρέων, το Λιμάνι Πάτρας, η Βιομηχανική Περιοχή Πατρών με δεκάδες βιομηχανικές επιχειρήσεις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους και ορισμένες με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, το Βιοτεχνικό Πάρκο Πατρών, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο κ.ά. όπως επίσης, τα Δικαστήρια, η πλειονότητα των δικηγόρων και συμβολαιογράφων, οι Ενώσεις Αγροτικών Συν/σμών Πάτρας, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, με την πλειονότητα των αγροτών της Αχαΐας κ.ά.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement