Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

H ώρα των παιδιών-Πρεμιέρα σήμερα για τους εμβολιασμούς των παιδιών στο Καραμανδάνειο

Published

on

Ξεκινούν σήμερα στο Καραμανδάνειο οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών. Έχουν προγραμματιστεί 48 ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών και το Νοσοκομείο είναι πανέτοιμο για να φέρει σε πέρας την εμβολιαστική διαδικασία.

Το ενδιαφέρον των γονέων είναι αυξημένο και ήδη τα ραντεβού για εμβολιασμό των παιδιών στο Καραμανδάνειο έχουν κλείσει μέχρι τέλος του έτους.

116 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Συνεχίζεται μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία εξακολουθεί να δείχνει τα δόντια της και στην περιοχή μας, με τριψήφιο αριθμό νέων μολύνσεων σε καθημερινή βάση.
Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4766 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, 684 ασθενείς διασωληνωμένους και 85 συνανθρώπους μας που νικήθηκαν από τις επιπλοκές που προκαλεί ο κορωνοϊός

Στην Αχαΐα καταγράφηκαν 116 νέα κρούσματα στην Αχαΐα, 53 στην Αιτωλοακαρνανία και 45 στην Ηλεία.
Τα σκήπτρα εξακολουθεί να κρατά η Αττική με 1.453 μολύνσεις και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 825.
Εκτός από την Αχαΐα τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων, καταγράφεται στο Ηράκλειο με 120 και στην Κοζάνη με 134.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν χθες 319 (ημερήσια μεταβολή -19.85%).

ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ

Στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει επίπεδος και με εμφανή την πτωτική τάση. Χθες στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 44 ασθενείς με κορωνοϊό στις Κλινικές, 3 στην ΜΑΦ και άλλοι 13 στην ΜΕΘ, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» 41 στις Κλινικές και 8 στην ΜΕΘ.

12 ΘΕΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

Ενδεικτικό της κάμψης της πανδημίας αποτελεί και ο αριθμός των θετικών τεστ που εντοπίζονται από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ κατά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στο ευρύ κοινό.
Χθες έγιναν 442 τεστ στο Επιμελητήριο Αχαΐας και βρέθηκαν 5 θετικά δείγματα, στη Veso Mare έγιναν 104 τεστ και βρέθηκε ένα θετικό, στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αλεξίου από τα 48 δείγματα βρέθηκε ένα θετικό, ενώ στο Αίγιο από τα 98 τεστ βρέθηκαν 5 θετικά.
Εξάλλου, τα κλιμάκια χθες μετέβησαν σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή της Αιγιάλειας από όπου ελήφθησαν 24 δείγματα, βρέθηκε ένα θετικό, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των μοριακών ελέγχων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement