Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θεραπεία… εξπρές-Οριστικά η ανάθεση στην ΙΝΤΑΚΑΤ, έκτακτο Δημοτικό για να ξεμπλοκάρει το έργο της πλατείας Αγ. Λαύρας     

Νέος εργολάβος αναλαμβάνει το «παγωμένο έργο» από τις αρχές του έτους 

Published

on

 

Σε συμφωνία με την εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ η οποία και θα αναλάβει να ολοκληρώσει το έργο της ανάπλασης της Πλατείας Αγίας Λαύρας κατέληξε η Δημοτική αρχή. Η συμφωνία με τον ανάδοχο που έχει αναλάβει το μεγάλο έργου της κατασκευής των αγωγών και του δικτύου επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού στις παραλιακές κοινότητες εγκρίθηκε την Τρίτη και απότο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Η αποχώρηση της εταιρείας η οποία κηρύχθηκε έκπτωτη μετά την εγκατάλειψη του έργου θα γίνει με ομαλό τρόπο ενώ, σύμφωνα με την εισήγησή του Αντιδημάρχου έργων Βασίλη Χριστόπουλου, στα μέσα Ιανουαρίου η ΙΝΤΡΑΚΑΤ θα ξεκινήσει εργασίες. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε περίπου 10 μήνες. Η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος την Τρίτη αποφασίστηκε μετά από την θετική εξέλιξη της προέγκρισης της διαδικασίας υποκατάστασης του αρχικού αναδόχου, εκ μέρους της Διαχειριστικής (ΕΥΔ-Ε.Π. «Δυτικής Ελλάδας») της Περιφέρειας. «Η απόφασή μας έχει χαρακτήρα πολιτικό, ώστε να ανακόψουμε περαιτέρω στασιμότητα στο έργο» σημείωσε την Τρίτη ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Έλλειψη ενημέρωσης για τις κινήσεις που έκανε το τελευταίο διάστημα η Δημοτική αρχή επικαλέστηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλεία Αύριο» Χρήστος Γούτος. «Η πλατεία πρέπει να προχωρήσει ως έργο με βήμα τροχάδην. Η ευθύνη της διοίκησης βαρύνει εσάς, τη Δημοτική αρχή, εμείς είμαστε στα σκοτάδια και αφού θα υπάρξει σειρά διοικητικών αποφάσεων -που εμείς δεν μπορούμε να διερευνήσουμε νομικά- για να μην μπλέξουμε, θα ψηφίσουμε λευκό» τόνισε ο κ.Γούτος

Σε διαφορετικό ύφος, η επικεφαλής της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» κα Βασιλική Ψυχράμη στάθηκε στα θετικά. «Σπουδαίο το βήμα σας να φέρετε το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αν και θα μπορούσατε να πάρετε απόφαση μόνο από την Οικονομική Επιτροπή, ελπίζω να γίνει και για άλλα θέματα» τόνισε η κ. Ψυχράμη, ζητώντας από τη Δημοτική αρχή δεσμεύσεις πως το έργο δεν θα γίνει εις βάρος των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης στην παραλιακή ζώνη της Αιγιάλειας.

«Δεν θα μας πείραζαν κάποιες περαιτέρω καθυστερήσεις αν ήταν να γίνει νέος διαγωνισμός, ίσως και με πιο οικονομικό αποτέλεσμα για τον Δήμο. Ας μην επαναληφθούν τέτοια λάθη» τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ» Τ. Παπακωνσταντινόπουλος,

Την ευαρέσκειά του για τη γρήγορη ανταπόκριση της πλειοψηφίας των μελών του συμβουλίου, που ειδοποιήθηκε δύο ώρες νωρίτερα για την επείγουσα συνεδρίαση» σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος

Ροή ειδήσεων

Advertisement