Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Τοπική αγορά

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο Πράκτικερ

Δημοσιεύθηκε

στις

Το σωματείο Εργαζομένων στην Πράκτικερ Ελλάς (Παράρτημα Πάτρας), πραγματοποίησε έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την απάντηση των εργαζομένων στις συνεχείς επιπλήξεις και απολύσεις της εταιρείας και συγκεκριμένα στο κατάστημα της Πάτρας.

Το κύριο ζήτημα που απασχόλησε την συνέλευση είναι οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις της εταιρείας να επιπλήτει τους εργαζόμενους με γελοίες δικαιολογίες και να απολύει εργαζόμενους με πάνω από 20 χρόνια στη δουλειά.
Στη συνέλευση χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Δημήτρης Μαρμούτας και η πρόεδος του Κλαδικού σωματείου εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, όπου δεσμεύτηκαν να είναι στο πλευρό των εργαζομένων σε κάθε τους αγωνιστική απόφαση.
Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με ανακοίνωση, συζήτησαν την ανάγκη να μετατρέψει η εταιρεία τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αόριστου με πλήρες ωράριο ώστε να μειωθεί η εντατικοποίηση που προκαλεί τεράστια προβλήματα στην υγεία μας και βάζει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους.
Παράλληλα ζήτησαν να ανακληθούν οι απολύσεις στο κατάστημα Πάττρας, αλλά και πανελλαδικά, και αποφάσισαν 24ωρη απεργία στην περίπτωση που η επιχείρηση προχωρήσει στο σχέδιό της για περαιτέρω απολύσεις.
Μάλιστα την ημέρα της απεργίας αποφάσισαν το κλείσιμο του καταστήματος και της εισόδου στα φανάρια της Ακτής Δυμαίων.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement