Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Συνεργασίες

Η INTERAMERICAN με το ΚΥΑΔΑ για το πρωτοχρονιάτικο γεύμα των απόρων της Αθήνας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Τακτική στη συνάντησή της με τους άπορους και άστεγους της Αθήνας στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, η INTERAMERICAN προσφέρει και φέτος τα 1.200 γεύματα που ετοιμάζει το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Τα γεύματα θα διανεμηθούν συσκευασμένα σε κοινωνικές δομές, καθώς και σε άστεγους που διαβιούν σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους.

 

Η εταιρεία υποστηρίζει το ΚΥΑΔΑ εδώ και 10 χρόνια με σειρά πρωτοβουλιών, συνδεδεμένων με το πολυδιάστατο πρόγραμμα του Κέντρου, που εμπλουτίζεται συνεχώς δεδομένου ότι οι ανάγκες αυξάνονται τόσο σε ζητήματα στέγασης και σίτισης όσο και διαχείρισης της υγείας. Από την INTERAMERICAN έχει υποστηριχθεί, επιπλέον των καθιερωμένων εορταστικών γευμάτων, η ομάδα streetwork για τον εφοδιασμό των αστέγων με είδη για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών του χειμώνα, το κοινωνικό οδοντιατρείο με εξοπλισμό και ευρύτερα οι δομές υγείας του Δήμου κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης. 

 

Η Μελίνα Δασκαλάκη, νέα Πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ, δηλώνει σχετικά με τη συνεργασία: «H σταθερή στήριξη εταιρειών που επιδεικνύουν αυξημένη κοινωνική ευθύνη, όπως είναι η INTERAMERICAN, μας δίνει την δυνατότητα να υλοποιούμε το όραμά μας, να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας, να φτάνουμε πιο κοντά σε όσους μας έχουν ανάγκη. Εμείς στο ΚΥΑΔΑ και στον Δήμο Αθηναίων δεσμευόμαστε να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη με σεβασμό στους συνανθρώπους μας».

 

Αναφερόμενος στον κοινωνικό ρόλο του ΚΥΑΔΑ, ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας και Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN, τονίζει: «Η ανθρωπιστική κρίση, ως αποτέλεσμα των επάλληλων κρίσεων στην οικονομία και την εργασία, την υγεία, την προσφυγιά,  κλιμακώνεται με έκδηλη ένταση κυρίως στις μεγαλουπόλεις, όπως η Αθήνα. Ο Δήμος Αθηναίων, κατά τα τελευταία χρόνια, κάνει μια αξιέπαινη, οργανωμένη προσπάθεια να διαχειριστεί στην καθημερινότητα τα πολλαπλά κοινωνικά προβλήματα ακραίας φτώχειας και περιθωριοποίησης που αναφύονται. Το ΚΥΑΔΑ έχει αναπτύξει ιδιαίτερα ουσιαστικό έργο με πλήθος ωφελουμένων, από την περίοδο της προηγούμενης δημαρχίας Γιώργου Καμίνη και τώρα επί Κώστα Μπακογιάννη, με πολύ σημαντικές ενέργειες. Αξίζει την αρωγή κάθε πηγής του ιδιωτικού τομέα που μπορεί να προσφέρει».


Ροή ειδήσεων

Advertisement