Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ζητείται τρίτο νεκροταφείο-Ο Δήμος Πατρέων ψάχνει έκταση 25 στρεμμάτων για τη δημιουργία νέου κοιμητηρίου

Published

on

TOY ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Την ίδια ώρα που η έλλειψη κενοταφίων αναδεικνύεται σε μείζον πρόβλημα, ο Δήμος Πατρέων εντείνει τις ενέργειες του για τη δημιουργία ενός ακόμη νεκροταφείου.

Και για τον σκοπό αυτό, εξακολουθεί να βρίσκεται στη διαδικασία της αναζήτησης του κατάλληλου οικοπέδου.
Μια πρώτη προσπάθεια που έγινε, δεν τελεσφόρησε. Υπήρξε μεν ενδιαφέρον, αλλά τα προσφερόμενα οικόπεδα δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, κυρίως αυτή της ενδεδειγμένης έκτασης.
Κατόπιν αυτού, το Τμήμα Κοιμητηρίων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος υποχρεώθηκε να δρομολογήσει εξ αρχής την διαδικασία ανεύρεσης και αγοράς οικοπέδου άνω των 25 στρεμμάτων.
Ως εκ τούτου, όποιοι διαθέτουν αγροτεμάχια έκτασης άνω των 25 στρεμμάτων, εντός των ορίων του Δήμου Πατρέων και εκτός κατοικημένης περιοχής και επιθυμούν να τις παραχωρήσουν ή να τις πουλήσουν, για να γίνει νέο δημοτικό κοιμητήριο, μπορούν να επικοινωνήσουν με την προϊσταμένη του Τμήματος Κοιμητηρίων (στο τηλ. 2610 521020) για περισσότερες διευκρινίσεις, όπως και για την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών.
«Η ανεύρεση και αγορά οικοπέδου για την έγκαιρη δημιουργία νέου δημοτικού κοιμητηρίου αποτελεί ανάγκη στο Δήμο μας, λόγω του ότι διαπιστώνεται αυξημένη ζήτηση στα υπάρχοντα δημοτικά κοιμητήρια και είναι δυνατόν μακροπρόθεσμα να δημιουργηθεί σχετική έλλειψη τάφων», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Τμήματος Κοιμητηρίων.

ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρμοδιότητες που αφορούν τα νεκροταφεία μέχρι σήμερα υπάγονται στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.
Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ», προτίθεται να τις μεταβιβάσει σε αντιδήμαρχο, και κατά πάσα πιθανότητα στον αντιδήμαρχο Πολεοδομικού-Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης και Δημοτικής Περιουσίας. Μιχαήλ Αναστασίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement