Connect with us

Εκπαίδευση

Πρότυπο Γυμνάσιο: Επάξια 2η θέση στους Τελικούς Αγώνες Ρητορικής

Published

on

Τη δεύτερη θέση στους Τελικούς Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής κατέκτησε η ομάδα του Προτύπου Γυμνασίου Πάτρας, σημειώνοντας ακόμα μία επιτυχία. Οι αγώνες διεξήχθησαν διαδικτυακά προχθές Σάββατο 15 Ιανουαρίου, ενώ διοργανώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, στο πλαίσιο του Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον».


Το Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών εκπροσώπησε ο όμιλος «Ταξιδεύοντας στις χώρες της Ευρώπης» με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη φιλόλογο Νίκη Ευσταθοπούλου. Συγκεκριμένα, την ομάδα των μαθητών της Β’ Γυμνασίου που συμμετείχε αποτέλεσαν οι: Χρήστος Κρεμμύδας, Παναγιώτης Μπαλάσης και Νεκταρία-Γλαύκη Μαμασιούλα, ενώ για την προετοιμασία της ομάδας εργάστηκαν και οι αναπληρωματικοί συμμετέχοντες Νικόλας Αθανασόπουλος και Έλενα Στρεμμένου.
Η ομάδα του Προτύπου Γυμνασίου Πάτρας συναγωνίστηκε με την ομάδα του Προτύπου Γυμνασίου Αναβρύτων συζητώντας το θέμα «Να μπει είσοδος (εισιτήριο) στις προστατευόμενες περιοχές-Εθνικά Πάρκα» και εξέθεσε επιχειρήματα υπέρ της επιβολής εισιτηρίου. Ο αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπι με την ομάδα της Πάτρας να βαθμολογείται με 90/100 από την κριτική επιτροπή και την ομάδα των Αναβρύτων με 94/100. Έτσι ο Χρήστος, ο Παναγιώτης και η Νεκταρία κατέκτησαν επάξια τη δεύτερη θέση στους αγώνες αυτούς, όπου συμμετείχαν σχολεία από όλη την Ελλάδα.
Η διοργάνωση ήταν υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ και επ’ αφορμή των 70 ετών ύπαρξης της ΕΕΠΦ, της παλαιότερης περιβαλλοντικής μη κυβερνητικής οργάνωσης στην Ελλάδα. Η βράβευση της νικήτριας ομάδας θα γίνει στο Μουσείο Μπενάκη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement