Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τα «ορφανά» φάρμακα-Νέα περίεργη υπόθεση απασχολεί το Κωνσταντοπούλειο

Published

on

Μια ακόμη περίεργη υπόθεση απασχολεί την προσωρινή διοικούσα επιτροπή της της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Κωνσταντοπούλειος Οίκος Ευγηρίας και Χρονίων Παθήσεων, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, που υπογράφει ο πρόεδρος της προσωρινής Δ.Ε., Βασίλης Δελδήμος, πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στις 11 Ιανουαρίου, βρέθηκαν σε χώρους του Ευγηρείου, που δεν έχουν οριστεί για το σκοπό αυτό, συσκευασίες φαρμάκων, οι οποίες προέρχονται από δωρεές και για τις οποίες δεν είχε τηρηθεί ρητά, η διαδικασία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Με δεδομένο ότι η διαχείριση των δωρεών φαρμάκων, είναι μείζον και επείγον θέμα καθόσον άπτεται της νομιμότητας διακίνησης φαρμάκων μεταξύ των οποίων και φαρμάκων που χορηγούνται κατόπιν ειδικής συνταγογράφησης η προσωρινή διουκούσα επιτροπή, με απόφαση της προχώρησε στην καταγραφή των αυτών φαρμακευτικών σκευασμάτων, παρουσία των υπαλλήλων προκειμένου να ρυθμιστεί η περαιτέρω διαδικασία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανάμεσα στις συσκευασίες, βρέθηκαν και φάρμακα, τα οποία εμπίπτουν στην σχετική νομοθεσία περί ειδικής συνταγογράφησης και παραδόθηκαν στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Η αξία των φαρμακευτικών σκευασμάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα κατόπιν της καταγραφής τους προέκυψε ότι ανέρχεται στα 7.962,54 €, ωστόσο το θέμα του διοικητικού ελέγχου, των φερομένων ως εμπλεκομένων δεν έχει ακόμη προχωρήσει λόγω του προσωρινού χαρακτήρα της Δ.Ε.

Πάντως επισημάνθηκε στο προσωπικό, η πιστή τήρηση της απόφασης για τη διαχείριση δωρεών φαρμάκων στα οποία γίνεται αναφορά για άμεση καταγραφή και ενημέρωση της εκάστοτε Διοικούσας Επιτροπής προκειμένου αυτή να μη τελεί σε άγνοια όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» ποσότητες φαρμάκων εντοπίστηκαν σε υπόγεια αποθήκη, αλλά και στο σαλόνι (!) του Ιδρύματος, ενώ οι φερόμενοι ως υπεύθυνοι υπάλληλοι, όταν ρωτήθηκαν σχετικά υποστήριξαν ότι τα είχαν στο συγκεκριμένο σημείο για να καταγραφούν.

Πηγές της προσωρινής Δ.Ε. ανέφεραν στη «Γ» ότι σε ανάλογες περιπτώσεις ισχύει συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία τα φάρμακα που προέρχονται από δωρεές σφραγίζονται και στη συνέχεια προωθούνται στο φαρμακείο, όπου κρίνεται ποια μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Ροή ειδήσεων

Advertisement