Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ακούσατε- ακούσατε… Το Καρναβάλι αρχίζει- Παραδόθηκε το καρναβαλικό λάβαρο στον Δήμαρχο (ΒΙΝΤΕΟ)

Published

on

σοκολατοΜε την εξωστρεφή, χιουμοριστική παρουσία και την ηχηρή φωνή των τελάληδων, με μουσικές και … ακροβασίες, με Καρναβαλοποδηλατάδες και Καρναβαλοθεατρικές κινούμενες μορφές, με μεταμφιέσεις, με το νέο λάβαρο και ανανεωμένο μουσικό άρμα και με τη Βασίλισσά του,  το Πατρινό Καρναβάλι 2022 ξεκίνησε σήμερα συντονίζοντας μικρούς και μεγάλους.

 

 

 

Οι δράσεις άρχισαν από τις 10 το πρωί με την περιοδεία του ο ανανεωμένου μουσικού άρματος στους δρόμους.

Από τις 11 το πρωί εξελλίσονταν  υπαίθριες δράσεις αφήνοντας καρναβαλικές πινελιές:

-Το σύνολο Jazz της Δημοτικής Μουσικής του Πολιτιστικού Οργανισμού έπαιξε μουσική έξω από το Δημοτικό Θέατρο.

-Η Δημοτική Μουσική βρισκόταν στην πόρτα του Δημαρχείου Πατρών στην οδό Μαιζώνος παιανίζοντας αποκριάτικους ρυθμούς

-Με αφετηρία τη συμβολή των οδών Μιαούλη και Ρήγα Φεραίου ξυλοπόδαροι-μέλη της ομάδας X-Saltibagos πέρασαν από τους πεζόδρομους Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου φτάνοντας στην πλατεία Γεωργίου Α΄

-Με αφετηρία την πλατεία Τριών Συμμάχων ξεκίνησαν επίσης  Καρναβαλοποδηλατάδες ακολουθώντας τη διαδρομή: Αγίου Νικολάου-Μαιζώνος-Πλατεία Γεωργίου.

Οι διαφορετικές αυτές πομπές θα συναντηθούν στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου Α΄ όπου άρχισε η κυρίως πομπή με κατεύθυνση το Δημαρχείο. Θα προπορεύεται το ανανεωμένο μουσικό άρμα, θα ακολουθούν οι Ex-Saltibagos, οι Καρναβαλοποδηλατάδες, η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2022 Μαρία Κυριακοπούλου, μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, της Γνωμοδοτικής και της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού.

Παράλληλα Καρναβαλοθεατρικές κινούμενες μορφές από τις 11 πμ από την πλατεία Γεωργίου Α΄ και ακολουθώντας τις οδούς Γεροκωστοπούλου-Ρήγα Φεραίου-Παντανάσσης-Μαιζώνος θα φτάσουν στις 11.45 π.μ. στο Δημαρχείο Πατρών.

Γύρω στις 11.50 ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Πελετίδης υποδέχτηκε τους καρναβαλικούς επισκέπτες του στο εσωτερικό του Δημαρχείου όπου έγινε  η καθιερωμένη παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον Δήμαρχο από την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας κα Ήρα Κουρή, σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ…»

Εξ άλλου, η ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας προχώρησε στην προβολή αφιερωματικού βίντεο για τις τελετές έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού που περιλαμβάνει τελετές έναρξης παλαιότερων χρόνων και χαιρετισμούς του Δημάρχου Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη και της Προέδρου της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας κας Ήρας Κουρή και έχει θέμα «Πάμε σαν άλλοτε…».

Το βίντεο διάρκειας 45 λεπτών θα προβληθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς:

Best-TV στις 20.00

Super B TV στις 21.15

Ionian TV στις 22.30

και στις 22.00 από το κανάλι youtube της ΚΕΔΗΠ στην πλατφόρμα

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement