Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διπλασιάστηκαν οι μολύνσεις στην Αχαΐα-Η εικόνα στα νοσοκομεία

Published

on

Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι νέες μολύνσεις στην Αχαΐα μέσα σ’ ένα 24ωρο, καθώς χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 697 νέα κρούσματα όταν προχθές είχαν εντοπιστεί 378.

Αύξηση καταγράφηκε και στην Δυτική Ελλάδα, η οποία έγινε ξανά τετραψήφια μετρώντας 1.261 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι 355 στην Αιτωλοακαρνανία και οι 209 στην Ηλεία.
Ψηλά παραμένουν οι νοσηλείες περιστατικών Covid στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, αγγίζοντας τις 197.
Ειδικότερα, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 99 περιστατικά στις Κλινικές, 6 στην Παιδιατρική Κλινική, 4 στην ΜΑΦ και 12 στην ΜΕΘ, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 68 στην Κλινική και 8 στην ΜΕΘ Covid, ενώ στην εφημερία της Κυριακής έγιναν 18 εισαγωγές.
ΚΑΡΒΕΛΗΣ: «ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ»
«Παραμένει υψηλός ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid αλλά και η επισκεψιμότητα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, όπως επίσης και τα θετικά δείγματα που καταγράφονται μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή μετά και την χαλάρωση των μέτρων στην εστίαση προκειμένου να μην γίνουν υπέρβαση στα προβλεπόμενα και παρατηρηθεί διασπορά του ιού», δηλώνει στην «Γ» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.
225 ΘΕΤΙΚΑ ΤΕΣΤ, ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 894
Και προσθέτει, πως πάνω από 10% παραμένει ο δείκτης θετικότητας στην περιοχή μας. Χθες όπως μας είπε, διενεργήθηκαν 894 τεστ σε όλη την Αχαΐα και βρέθηκαν 225.
Ειδικότερα, χθες διενεργήθηκαν:
-Στο Επιμελητήριο: 358 τεστ εκ των οποίων τα 67 θετικά
-Στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα: 180 τεστ με 67 θετικά
– Στην Κάτω Αχαΐα : 147 τεστ εκ των οποίων τα 30 θετικά

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement