Connect with us

Ελλάδα

Μεγαλείο ψυχής από την οικογένεια της Φένιας Καρδιανού

Published

on

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε η κίνηση της οικογένειας της Φένιας Καρδιανού, που έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου σε ηλικία μόλις 31 ετών, αφού αποφάσισε αντί στεφάνων να γίνουν καταθέσεις χρημάτων στη μνήμη της υπέρ των σκοπών Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», με το Τμήμα Δυτικής Ελλάδας του Συλλόγου να εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες, ενώ το συνολικό ποσό το οποίο κατατέθηκε είναι 4.055 ευρώ.

Η βοήθεια αυτή αποτελεί για τη «ΦΛΟΓΑ» σημαντικό γεγονός, καθώς συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων της. Είναι κάτι που έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη για να συνεχίσουμε τον δύσκολο αγώνα ζωής για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και τις οικογένειές τους. Όπως γνωρίζετε το έργο της «ΦΛΟΓΑΣ» είναι πολύπλευρο (ξενώνες φιλοξενίας δίπλα στα παιδιατρικά νοσοκομεία όπου φιλοξενούνται εντελώς δωρεάν καθ΄ όλη τη διάρκεια της θεραπείας τα παιδιά και οι γονείς τους, ιατρικός εξοπλισμός νοσοκομειακών τμημάτων, μισθοδοσίες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, νοσηλεία κατ΄ οίκον, ενίσχυση οικογενειών κ.ά.).

Η «Φλόγα» χρηματοδοτεί τη συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) στα πρωτόκολλα θεραπείας παιδιών και εφήβων, η οποία δίνει πρόσβαση σε προηγμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις που έως τώρα δεν ήταν διαθέσιμες στη χώρα μας. Με τη συμμετοχή στα πρωτόκολλα θεραπείας, τα παιδιά στην Ελλάδα θα δέχονται ακριβώς την ίδια φροντίδα όπως κάθε άλλο παιδί σε κάθε προηγμένη χώρα. Επίσης χρηματοδοτεί το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών – ΚΕΔΜΟΠ « ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ» για την πιστοποίηση των δειγμάτων των εθελοντών δοτών.

Σκοπός της κάθε ενέργειάς της «ΦΛΟΓΑΣ» είναι να προσφέρει την καλύτερη δυνατή θεραπεία και διαβίωση στα παιδιά με καρκίνο. «Φάρος» σε αυτό το πολυκύμαντο ταξίδι της ζωής είναι το φωτεινό χαμόγελο των παιδιών.

«Στο έργο της ‘‘Φλόγας’’ έχετε μερίδιο όλοι εσείς που είστε αρωγοί της. Όλοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε αναμμένη τη “ΦΛΟΓΑ” της ελπίδας για όλα τα παιδιά που βρίσκονται στο κρεβάτι κάποιου νοσηλευτικού ιδρύματος. Και μην ξεχνάτε ποτέ ότι η Αγάπη δίνει Ζωή» όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement