Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Βρέθηκε η κλεμμένη λειψανοθήκη-Ρίγη συγκίνησης στον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους στα Τσουκαλέικα 

Published

on

Ρίγη συγκίνησης κατέκλυσαν τους πιστούς στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στα Τσουκαλέικα καθώς την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο αρχιερατικός Εσπερινός, παραμονή της εορτής του Αγίου, η Αστυνομία παρέδωσε την λειψανοθήκη με το απότμημα του ιερού λειψάνου, η οποία είχε κλαπεί δύο μέρες πριν.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών εντόπισαν  τον άνδρα, ο οποίος αφαίρεσε από τον Ιερό Ναό την λειψανοθήκη αλλά και χρυσούς σταυρούς του ιερέα και εξαφανίστηκε.
Αστυνομικοί έσπευσαν να παραδώσουν στην τοπική Εκκλησία το ιερό κειμήλιο, το οποίο παρέλαβε με μεγάλη συγκίνηση ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τέλεσε τον πανηγυρικό εσπερινό.
“Είχα ένα προαίσθημα για να έρθω εδώ να λειτουργήσω”, είπε συγκινημένος ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ευχαρίστησε θερμά τους αστυνομικούς για την αίσια έκβαση των ερευνών τους.

Η λειψανοθήκη παραδόθηκε την ώρα που η ακολουθία ήταν σε εξέλιξη και ακολούθησε η περιφορά της εντός του ιερού ναού με τους πιστούς να καταθέτουν την πίστη και την ευλάβειά τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η λειψανοθήκη βρέθηκε στο όχημα του άνδρα, ο οποίος διαμένει στην Πάτρα και φέρεται να είχε διαπράξει και άλλη κλοπή στην περιοχή της Αμαλιάδας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement