Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Η νεκροψία της Τζωρτζίνας θα «λύσει» το μυστήριο

Published

on

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα γίνουν στην μικρή Τζωρτζίνα, το τρίτο παιδί της οικογένειας από την Πάτρα που έφυγε από τη ζωή, θα «ξεκλειδώσουν» το μυστήριο που έχει συγκλονίσει τους πάντες. Όλα τα σενάρια για το θάνατο των τριών παιδιών που εξετάζουν οι αρχές.

Μπορεί κάποια ουσία να είναι η αιτία θα το θάνατο, μέσα σε διάστημα τριών αιτών, των παιδιών μιας οικογένειας από την Πάτρα; Υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει εκταφή των παιδιών που έφυγαν από τη ζωή πριν από μερικά χρόνια; Σε αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα, κυρίως στο γιατί πέθαναν τα παιδιά, προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις οι ειδικοί.

Η υπόθεση, από χθες (10.02.2022) έχει φτάσει στα χέρια του τμήματος Ανθρωποκτονιών στη ΓΑΔΑ και ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση και οι γονείς να πάρουν απάντηση γιατί έχασαν τα τρία παιδιά τους.

Τις απαντήσεις στα περισσότερα ερωτήματα θα τις δώσουν τα αποτελέσματα της νεκροτομής αλλά και των τοξικολογικών, ιστολογικών και γενετικών εξετάσεων που θα γίνουν στην Τζωρτζίνα, το τρίτο παιδί της οικογένειας που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές μέρες στο Παίδων. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών θα κρίνουν και το αν θα χρειαστεί να γίνει εκταφή των αδερφών της.

Οι «αιφνίδιοι θάνατοι»
Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει γενετικό υπόβαθρο και αυτό θα έπρεπε να έχει ήδη ερευνηθεί. Και ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι να υπάρχει κάποια συγγενής ανωμαλία και για τα τρία παιδιά. Ωστόσο, αυτό δεν είναι εύκολο να απαντηθεί, τόνισε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Κάτι τέτοιο, είπε, μπορεί να απαντηθεί από τη νεκροτομή που θα γίνει στη μικρή Τζωρτζίνα. Πολλά θα δείξουν και οι άλλες εξετάσεις, ιστολογικές, τοξικολογικές, γενετικές.

«Όταν έχουμε παιδιά νοσηλευόμενα, δηλαδή δεν κατέληξαν αιφνιδίως στο σπίτι τους, έχουν κάποιες ασθένειες, νοσηλεύονται και απ’ ότι φαίνεται καταλήγουν από έναν λόγο, μάλλον άσχετο με την ασθένεια την οποία προείχαν, άρα σημαίνει ότι όντως χρειάζεται διερεύνηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε, οι γιατροί χαρακτήρισαν «αιφνίδιο» το θάνατο, δηλαδή δεν μπορούν να τον συνδέσουν με την κυρίως ασθένεια. Μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι εάν είχαν κοινό καρδιολογικό πρόβλημα και τα τρία παιδιά, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση ακούγεται ότι είχαν διαφορετικά καρδιολογικά προβλήματα.

Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά
«Είναι και για εμάς τους επιστήμονες σημαντικό να μάθουμε τους λόγους θανάτου των παιδιών, καθώς δεν προκύπτει να υπάρχει σύνδεση των λόγων θανάτου του πρώτου και του δεύτερου παιδιού. Τώρα θα επικεντρωθούμε στον θάνατο του τρίτου παιδιού, θα γίνει μια σειρά από εξετάσεις, ακόμη και γενετικές, για να συλλέξουμε στοιχεία, να διαπιστώσουμε την ακριβή αιτία θανάτου του παιδιού και να δούμε εάν έχει σχέση με θάνατο κάποιου άλλου παιδιού», είπε στη συνέχεια μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σημείωσε δε ότι «δεν κοιτάζουμε μόνο εάν έχουν λάβει φάρμακα τα παιδιά, αλλά και η ποσότητα φαρμάκων που έχει ληφθεί σε κάθε περίπτωση. Τα παιδιά ήταν νοσηλευόμενα, σίγουρα έχουν πάρει φάρμακα, αλλά θα εξετάσουμε και τις ποσότητες φαρμάκων που έχουν ληφθεί».

«Με μεγάλο σεβασμό στην οικογένεια, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Δημιουργούνται πολλά ερωτήματα: ήταν νοσηλευόμενα τα παιδιά; Ήταν κλειστή η νοσηλεία, μακριά από άλλα άτομα; Όταν κλήθηκε γιατρός, πότε και από ποιόν κλήθηκε;

Οι ιατροδικαστικές εξετάσεις δημιουργούν ένα ερωτηματικό, γιατί μας δίνουν διαφορετική αιτία θανάτου. Το γεγονός ότι δεν συνδέονται οι δύο θάνατοι, δείχνει ότι υπήρχε και κάποιος διαφορετικός μηχανισμός», συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.

Θα γίνει εκταφή;
Στο ενδεχόμενο να γίνει εκταφή των παιδιών άφησε ανοιχτό ο Γρηγόρης Λέων, μιλώντας αργότερα στην τηλεόραση του OPEN. «Θα αναγκαστούμε να κάνουμε εκταφή μόνο εφόσον υπάρχει ισχυρός λόγος από την τρίτη νεκροτομή (σ.σ. της Τζωρτζίνας)», επεσήμανε.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι ο χρόνος κυλά «εναντίον μας». Ο Γρηγόρης Λέων δεν απέκλεισε ούτε το ενδεχόμενο οι θάνατοι των παιδιών να ευθύνονται σε κάποια ουσία. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα μπορούσε ενδεχομένως να ζητηθεί εκταφή για να γίνουν εξετάσεις, αφού, όπως είπε, υπάρχουν ουσίες που εξαφανίζονται αμέσως, άλλες που μένουν στους ιστούς και τα οστά ίσως και για 10ετίες ακόμα.

Σε κάθε περίπτωση, οι πρώτες απαντήσεις στο θρίλερ της Πάτρας αναμένονται τις επόμενες μέρες, όταν θα βγουν οι τοξικολογικές της μικρής Τζωρτζίνας.

 

newsit.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement