Connect with us

Παναχαϊκή

 Ευτυχώς πήρε τους βαθμούς

Published

on

Η… κουρασμένη Παναχαϊκή κέρδισε 2-1 τον αξιόλογο Διαγόρα και βρίσκεται έναν πόντο πίσω από τον Τηλυκράτη

Είθισται οι προπονητές μετά το τέλος του αγώνα να τονίζουν ότι: «Σημασία έχουν οι βαθμοί» και στην Παναχαϊκή αυτό λένε: «Ευτυχώς που κερδίσαμε», διότι εάν δεν γινόταν χθες με τον Διαγόρα (2-0), ίσως τα πράγματα να έμπλεκαν. Όμως τώρα αυτό δεν ισχύει και με την ολοκλήρωση της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας (4ος όμιλος) η κοκκινόμαυρη ομάδα βρίσκεται μια… ανάσα από την κορυφή και έναν βαθμό πίσω από τον Τηλυκράτη Λευκάδας και για να έχει το επάνω χέρι σε ό,τι αφορά την υπόθεση πρωτιά, θα πρέπει μεθαύριο να φύγει νικήτρια από την έδρα του Α.Ο. Διαβολιτσίου στο εξ αναβολής παιχνίδι.

Η Παναχαϊκή έστω και κουρασμένη, έστω κι αν δεν έπαιξε ποδόσφαιρο, πήρε αυτό που της αναλογούσε απέναντι στον αντίπαλό της Διαγόρα (τον έχει νικήσει τρεις φορές) και ατενίζει το μέλλον της με αισιοδοξία. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι έδειξαν με την εμφάνισή τους ότι δίκαια βρίσκονται εκεί που είναι και φυσικά το μέλλον τους ανήκει, καθώς έχουν αξιόλογο σύνολο παικτών.

ΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΚΟΛ ΤΗΝ… ΗΡΕΜΗΣΑΝ

Η Παναχαϊκή αν και μπήκε λίγο «μουδιασμένη» κόντρα στον Διαγόρα, βρήκε στη συνέχεια τα πατήματά της, τον πίεσε και πριν καλά-καλά συμπληρωθούν έντεκα λεπτά αγώνα άνοιξε το σκορ. Ο Στεργίδης έκανε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε το χέρι του Παπαδόπουλου με τον ρέφερι Κεφίλη να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Χαντί από το σημείο του πέναλτι πέτυχε το 1-0, δίνοντας το προβάδισμα. Στη συνέχεια κι έχοντας το υπέρ της σκορ η κοκκινόμαυρη ομάδα έψαχνε εναγωνίως ένα ακόμη γκολ, που όμως αυτό δεν ερχόταν. Έτσι τα λεπτά κυλούσαν και λίγο πριν ακουστεί το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους (45΄), ήρθε ένα ακόμη τέρμα για την Παναχαϊκή. Ο Καρακλάιτς γύρισε την μπάλα στην περιοχή του Διαγόρα, η μπάλα χτύπησε αυτή τη φορά στο χέρι του Καπετανάκη με τον ρέφερι να δείχνει εκ νέου το σημείο του πέναλτι. Ο Χαντί δεν αστόχησε και έγραψε το 2-0.

ΣΤΟ Β΄ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Στην επανάληψη οι παίκτες της Παναχαϊκής αναγκάστηκαν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων, καθώς όλοι όσοι αγωνίζονταν ήσαν κουρασμένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Μπορεί να απειλούσαν τον Διαγόρα, αλλά αυτό γινόταν όχι από ατομικές προσπάθειες, αλλά μέσω στημένων. Αντίθετα οι παίκτες του Αλέξη Σπηλιόπουλου, «άγγιξαν» τις ευκαιρίες, αλλά γκολ δεν έβγαλαν. Τελικά αυτό ήρθε στο 67΄ όταν ο Καραμπούλας εκμεταλλεύτηκε το λάθος των Τσακμάκη και Λιποράτσε και μείωσε σε 2-1. Μετά το γκολ ο ρυθμός έπεσε, οι παίκτες της Παναχαϊκής κράτησαν έως το τέλος το αποτέλεσμα και πήραν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σ. Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Στεργίδης, Στασινόπουλος, Καρπαθάκης (54΄λ. τρ. Τσακμάκης), Λιποράσε, Κωνσταντακόπουλος, Χάντι, Αλεξόπουλος (72΄λ.τρ. Τεγούσης), Μπουρλάκης, Καρακλάσιτς (67΄Μικελάτος), Κέρι (46΄Κυβελίδης).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ: (Αλ. Σπηλιόπουλος): Μπαμπούνης, Σταυρόπουλος, Δημόπουλος, Καπετανάκης, Ν. Βλασόπουλος, Θωμάς (53΄Σκεπετάρης), Αποστολόπουλος (90΄Σκούρτης), Γεωργαντόπουλος, Σπανός (53΄Καραμπούλας), Αλεξανδρής (75΄Θ. Βλασόπουλος).

 

MVP

Τη στήλη του mvp γι’ αυτή την αγωνιστική (19η) στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κλέβει ο έμπειρος άσος Άγγελος Χαντί. Η Παναχαϊκή νίκησε με 2-1 τον Διαγόρα και αυτό το οφείλει στον έμπειρο άσο ο οποίος ήταν και ο εκτελεστής των δύο πέναλτι που κέρδισαν οι κοκκινόμαυροι. Ο Χαντί ήταν ψύχραιμος στέλνοντας και τις δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα του Μπαλούμπη κλειδώνοντας… από το πρώτο μέρος το παιχνίδι.

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 19η αγωνιστική

Εθνικός Σκουλικάδου- Αχέρων Καναλακίου 0-0

ΠΑΟ Βάρδας- Αναγέννηση Άρτας        4-0

Παναχαϊκή- Διαγόρας Βραχνεΐκων     2-1

ΑΟ Διαβολιτσίου- Παναγρινιακός       1-0

Παναιγιάλειος- Αίας Γαστούνης           1-1

Αμβρακικός Λουτρού- Ναυπακτιακός Αστέρας      α.α. 0-3

Ρεπό: Τηλυκράτης.

 

ΕΠΟΜΕΝΗ

20ή αγωνιστική

Εθνικός Σκουλικάδου-Αμβρακικός Λουτρού

ΠΑΟ Βάρδας-Αχέρων Καναλακίου

Παναχαϊκή-Ναυπακτιακός Αστέρας

ΑΟ Διαβολιτσίου-Αναγέννηση Άρτας

Παναιγιάλειος-Διαγόρας Βραχνεΐκων

Τηλυκράτης-Παναγρινιακός

Ρεπό: Αίας Γαστούνης.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement