Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Λόγος, τραγούδι, μπαλέτο

Κατάμεστο το θέατρο «Απόλλων» στην πρεμιέρα της παράστασης «Εκκλησιάζουσες, μια κωμωδία»

Published

on

 

 

Συνεχίζονται από αύριο οι παραστάσεις της νέας παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Εκκλησιάζουσες, μια κωμωδία» που ανεβαίνει στο θέατρο «Απόλλων» σε συνδιοργάνωση με την Κοινωφελή Επιχείρηση «Καρναβάλι Πάτρας» και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό.
Μία παράσταση που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, αν και οι κριτικές ήταν ανάμικτες, κάτι αναμενόμενο, αφού για πρώτη φορά σε μία παράσταση «συνυπάρχουν» λόγος, τραγούδι και μπαλέτο. Το αριστοφανικό κείμενο αποδόθηκε με εξαιρετικό τρόπο από τους ηθοποιούς, όπως εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των μουσικών και των μελών της χορωδίας, ενώ αυτό που σχολιάστηκε, είτε αρνητικά, είτε θετικά ήταν το μπαλέτο και τα πόσο η παρουσία του μπορούσε να συνδεθεί αρμονικά με την υπόλοιπη ροή της παράστασης.
Θυμίζουμε ότι η παράσταση του Λουκά Θάνου βασίζεται στην ομώνυμη κωμωδία του Αριστοφάνη, από την μετάφραση του Κώστα Ταχτσή. Το έργο έχει διανθιστεί με κείμενα και στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη και του Λουκά Θάνου.
ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Οι επόμενες προγραμματισμένες παραστάσεις είναι: αύριο, την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19, στις 21.30 και την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 20:00.
Τηλέφωνο ταμείου Θεάτρου Απόλλων: 2610 273613
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/ekklisiazouses-mia-komodia/
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ, Φοιτητικό, Μαθητικό, ΑΜΕΑ, Ανέργων 8 ευρώ, Καθηγητές και μαθητές του Λαϊκού Φροντιστηρίου, κέντρο κακοποιημένων γυναικών και φοιτητές θεατρικών σπουδών -Ατέλεια.

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις επόμενες παραγωγές

 

Την ίδια ώρα, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας καλεί σε ακρόαση ηθοποιούς σκηνικής ηλικίας έως 30 χρόνων και τραγουδιστές (soprani , alti, tenori και βαρύτονοι-basi) έως 25 χρόνων, άνδρες και γυναίκες, που διαμένουν στην Πάτρα, για την επερχόμενη παραγωγή: ISADORA του Λουκά Θάνου (Η Ζωή της Ισιδώρας Ντάνκαν ).
Οι ενδιαφερόμενοι-ες πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά στο e-mail:
[email protected] με θέμα «ΑΚΡΟΑΣΗ 1 », το βιογραφικό τους
σημείωμα με ενσωματωμένη μία πρόσφατη φωτογραφία.
Στο βιογραφικό σημείωμα θα πρέπει να αναφέρεται και η Δραματική Σχολή που αποφοίτησαν, το τηλέφωνο και η ηλεκτρονική διεύθυνσή τους για να ειδοποιηθούν για την ημέρα και ώρα συμμετοχής τους στην ακρόαση.
Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19
Φεβρουαρίου από τις 10:30 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
Οι τραγουδιστές θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα τραγούδι της αρεσκείας τους
έχοντας μαζί τους τη παρτιτούρα.
Οι ηθοποιοί θα πρέπει να ετοιμάσουν έναν μονόλογο της επιλογής τους .
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ
Επίσης, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας καλεί σε ακρόαση επαγγελματίες ηθοποιούς σκηνικής ηλικίας 25-35 ετών, για την επερχόμενη θεατρική παραγωγή του Άρματος Θέσπιδος Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου.
Οι ενδιαφερόμενοι-ες ηθοποιοί πρέπει να αποστείλουν έως και την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00, ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected] με θέμα «ΑΚΡΟΑΣΗ», το βιογραφικό τους σημείωμα με ενσωματωμένη μία πρόσφατη φωτογραφία.
Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Φεβρουαρίου από τις 10:30 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων ( 2 άτομα ανά 20 λεπτά).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ραντεβού της ακρόασης οι
ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement