Connect with us

Μαγειρική

Χοιρινή πανσέτα με πουρέ ρεβιθιού

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)
12 μεσαίες πανσέτες χωρίς κόκαλο
1 κουτ. σούπας θυμάρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουτ. σούπας μέλι
1 φλιτζανάκι του καφέ γλυκό Μοσχάτο κρασί
Για τον πουρέ ρεβιθιού
400γρ. ρεβίθια βρασμένα καλά
3 κουτ. σούπας ταχίνι
1 νεροπότηρο ζωμό λαχανικών
1 κουτ. γλυκού κύμινο (προαιρετικά)
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
χυμό από 1 λεμόνι
100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι
Εκτέλεση:
Ρίχνετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη σάλτσα σόγιας και το μέλι. Προσθέτετε το κρασί και τα χτυπάτε όλα μαζί να γίνουν ομοιογενές μίγμα. Παίρνετε ένα πλαστικό δοχείο, λίγο βαθύ, και στρώνετε μια σειρά από πανσέτες στριμωχτά. Τις περιχύνετε με το μισό μίγμα και τις πασπαλίζετε με το μισό θυμάρι. Τοποθετείτε από πάνω τις υπόλοιπες πανσέτες, αδειάζετε το υπόλοιπο μίγμα και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο θυμάρι. Αφήνετε να μαριναριστούν τουλάχιστον για 3 ώρες. Πολτοποιείτε σε δύο δόσεις τα ρεβίθια στο μπλέντερ σας μέχρι να γίνουν πουρές προσθέτοντας και λίγο ζωμό λαχανικών όποτε είναι απαραίτητο. Μαζεύετε τον πουρέ σε μπολ και στη συνέχεια τον περνάτε από τη σήτα. Προσθέτετε το ταχίνι, το χυμό του λεμονιού και αρχίζετε να το δουλεύετε ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ή με το σύρμα. Ρίχνετε το κύμινο, την πάπρικα και το γιαούρτι. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αλατίζετε και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα. Αν το μίγμα σας είναι πολύ πηχτό, προσθέτετε λίγο ζωμό λαχανικών μέχρι το μίγμα σας να γίνει αφράτος πουρές. Τον διατηρείτε χλιαρό. Ψήνετε τις πανσέτες σε αντικολλητικό τηγάνι ή στη σχάρα του φούρνου σας να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Πού και πού τις περιχύνετε με τη μαρινάδα που έχετε κρατήσει. Σερβίρετε στα πιάτα από δύο πανσέτες και γαρνίρετε με τον πουρέ ρεβιθιού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement