Connect with us

Μαγειρική

Παπαρδέλες αλά Τζενοβέζε

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 πακέτο παπαρδέλες (500 γρ.)

250 γρ. κουκουνάρι

300 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

600 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

100 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το κουκουνάρι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πάρει χρώμα και να καβουρδιστεί. Το μεταφέρετε στο πολτοποιητή, προσθέτετε την παρμεζάνα, το λάδι και το σκόρδο και χτυπάτε πολύ καλά να πολτοποιηθεί εντελώς το μείγμα. Ρίχνετε τον βασιλικό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να λιώσει κι αυτός και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Βράζετε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τις σουρώνετε κρατώντας ½ φλιτζάνι από το νερό τους. Ρίχνετε στην κατσαρόλα (εκτός φωτιάς) το πέστο, το νερό που κρατήσατε και τις παπαρδέλες, ανακατεύετε πολύ καλά και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement