Connect with us

Μαγειρική

Παπαρδέλες με τσιπούρα σοτέ σε σάλτσα πέστο ρόκας 

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 πακέτο παπαρδέλες

6 φιλέτα τσιπούρας

1 ματσάκι ρόκα

2 σκελίδες σκόρδο

100 γρ. λευκά αμύγδαλα

150 γρ. πεκορίνο τριμμένο

Ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό (al dente) και τα σουρώνετε. Αφαιρείτε τα χοντρά κοτσάνια από την ρόκα. Έπειτα, την βάζετε στο μπλέντερ μαζί με το πεκορίνο, το σκόρδο και τα αμύγδαλα, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε μέχρι να αρχίσουν να ψιλοκόβονται και σιγά – σιγά ρίχνετε το ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσετε μια παχύρευστη σάλτσα. Κόβετε τα φιλέτα τσιπούρας σε κομμάτια 3 εκ. Τα αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Ρίχνετε τη σάλτσα πέστο στο τηγάνι με την τσιπούρα και ανακατεύετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τις παπαρδέλες ανακατεύοντας προσεκτικά για 2 λεπτά. Σερβίρετε, τις παπαρδέλες με τσιπούρα σοτέ σε σάλτσα πέστο ρόκας, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement