Connect with us

Μαγειρική

Παπαρδέλες με πέστο από φιστίκι Αιγίνης   

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

50 γρ. φρέσκο βασιλικό (2 χούφτες)

30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

200 ml ε.π. ελαιόλαδο

70 γρ. ωμά φιστίκια Αιγίνης, την ψίχα

400 γρ. παπαρδέλες

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Πλένετε και στεγνώνετε τα φύλλα του βασιλικού με λίγο απορροφητικό χαρτί. Βάζετε σε ένα μπλέντερ τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και τα φιστίκια και χτυπάτε καλά. Δοκιμάζετε το πέστο και προσθέτετε λίγο πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο αλάτι. Βράζετε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για να είναι αλ ντέντε. Προτού τις σουρώσετε κρατάτε 1 κούπα από το νερό όπου έβρασαν για τη σάλτσα. Επαναφέρετε τις παπαρδέλες στην κατσαρόλα μαζί με το πέστο και ανακατεύετε καλά εκτός εστίας. Αν το πέστο θέλει λίγο αραίωμα μπορείτε να προσθέσετε είτε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, είτε λίγο από το νερό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά και να τα ανακατέψετε καλά. Σερβίρετε με λίγη παρμεζάνα τριμμένη και αν θέλετε ψιλοκόβετε από πάνω φρέσκο βασιλικό. Το πέστο, εκτός από φιστίκια Αιγίνης ή το κλασικό κουκουνάρι, μπορεί να γίνει εξίσου νόστιμο και με μακαντέμια.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement