Connect with us

Ελλάδα

Εισβολή στην Ουκρανία: Εικόνες από το έρημο και αποκλεισμένο Κίεβο καταγράφει Έλληνας επιχειρηματίας

Published

on

Παρά την απαγόρευση εξόδου που ισχύει στο Κίεβο από χθες το απόγευμα έως αύριο στις 8 η ώρα το πρωί, ένας Έλληνας μιλάει στο newsit.gr

«Εντελώς ερημιά, αποκλεισμένο Κίεβο. Δεν υπάρχει ψυχή, δεν ακούγεται τίποτα, δεν κινείται φύλλο» λέει ο Έλληνας επιχειρηματίας στο βίντεο, όπου φαίνεται ότι η άλλοτε γεμάτη ζωή πρωτεύουσα του Κιέβου, έχει μετατραπεί σε πόλη-φάντασμα.

Όλοι οι κάτοικοι της πόλης έχουν «ταμπουρωθεί” στα σπίτια και τα καταφύγιά τους, ακούγοντας τους τρομακτικούς ήχους της πολεμικής σειρήνας και των εκρήξεων. Επιπλέον, εξαιτίας της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε εφαρμογή, από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, όποιος κυκλοφορεί έξω στους δρόμους, θα θεωρείται εχθρός του κράτους.

«Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία» αναφέρει ο κύριος Τσιάμης στο newsit.gr και προσθέτει ότι «πριν σχεδόν μία ώρα ακούγονταν σειρήνες αλλά και εκρήξεις από μακριά». Μάλιστα ο κατά τα άλλα ψύχραιμος επιχειρηματίας, δηλώνει ότι «έχουν ακουστεί πληροφορίες ότι ενδέχεται μέσα στην ημέρα να γίνει μία μεγάλης κλίμακας επίθεση στο Κίεβο».

Οι εικόνες που καταγράφει ο κύριος Τσιάμης, αποδεικνύουν την σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά και την αγωνία για το αύριο καθώς οι κρυμμένοι πολίτες στα σπίτια τους, στο μετρό και τα καταφύγια δεν ξέρουν πότε θα μπει ένα τέλος στον εφιάλτη του πολέμου.

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ροή ειδήσεων

Advertisement