Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έκθεση παλιών και νέων φωτογράφων

Published

on

 

 

Στο πλαίσιο των εορτασμών των 70 χρόνων από την ίδρυσή της η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (ΕΦΕ) σε συνεργασία με τη γκαλερί The European Centre Athens, διοργανώνει ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «παλιοί και νέοι φωτογράφοι της ΕΦΕ».

Εβδομήντα χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από το 1952, από τότε δηλαδή που μια ομάδα πνευματικών ανθρώπων της εποχής με κοινό πάθος για τη φωτογραφία, ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι, επιστήμονες, έμποροι, επιχειρηματίες, υπέγραψαν το πρακτικό ίδρυσης σωματείου με την επωνυμία «Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία».

Το ιστορικό φωτογραφικό σωματείο, συστήνει τα σύγχρονα μέλη του στο κοινό, τιμώντας παράλληλα τα παλιά, σε ένα φωτογραφικό ταξίδι από το 1952 έως σήμερα, που περιλαμβάνει φωτογραφίες σύγχρονων μελών της ΕΦΕ αλλά και του ιστορικού της αρχείου.

Η έκθεση αποτελείται από 30 φωτογραφίες από το ιστορικό αρχείο της ΕΦΕ και 74 από τα σύγχρονα μέλη της. Ανάμεσά τους και ο Πατρινός φωτογράφος, Ευστάθιος Ζεϊνης. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν με έργα τους οι παρακάτω 47 φωτογράφοι της ΕΦΕ:

 

Αλεξάκης Αντώνης, Αλεξίου Γεώργιος, Ανδρεάδη Τζένη, Βαρούχας Μανώλης, Γατσούλης Νικόλας, Γκιζάρης Γιώργος, Γραμμένος Άγγελος, Ευσταθιάδης Στάθης, Ζεϊνης Ευστάθιος, Ζερβός Πέτρος, Ζουλάκης Πάνος, Ιωαννίδης Χαράλαμπος, Καζαγλή Άντα, Καζάζης Γιώργος, Καζάζης Μιχάλης, Καζάζης Φώτης, Κακούρης Σπύρος, Καρασμάνογλου Ρίτσα, Κόκκος Κυριάκος, Κολάνης Τάσος, Κόλλια Ανθή, Κοτζαμπάσης Σπύρος, Κυπριανού Κλέα, Λαμπροπούλου Εύα, Λεοντόπουλος Νίκος, Λευθερίωτης Κωνσταντίνος, Λουκάς Μάκης, Λυκουρής Γιάννης, Μαργαρίτης Κωνσταντίνος, Μπακατσιάς Πέτρος, Μπακοπούλου Όλγα, Μπαλαχούτη Ράνια, Μπονέλη Έλενα, Οικονομάκη Πένυ, Ράμπια Μαρία, Σιακαντάρης Ηλίας,   Σκοτεινιώτης Ιωάννης, Σκυλοδήμου Μαρία, Σοφιανός Δημήτρης, Σπαρής Μάνος, Τατάκης Αυγουστής, Τσίγκας Γιώργος, Τσιλίδης Γιάννης, Φανός Νέστορας, Φειδοπούλου Βασιλική, Χατζηαλεξίου Δημήτρης.

Η έκθεση θα γίνει στο χώρο του The European Centre Athens , Μητροπόλεως 74  και θα διαρκέσει από σήμερα έως τις 27 Μαρτίου, ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 18:00 με ελεύθερη είσοδο.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement