Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μάθημα… επί του πιεστηρίου!

Οι μαθητές της Ε’ τάξης του 46ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών επισκέφθηκαν τη «Γνώμη»

Published

on

Τους μαθητές των τμημάτων Ε1 και Ε2 του 46ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών στην Εγλυκάδα υποδέχτηκε χθες το προσωπικό της «Πρωινής Γνώμης» στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας.

Τα παιδιά συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους, Αλεξάνδρα Παπασούλη (Ε1) και Μαρία Αμπλά (Ε2), στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης, «εξερεύνησαν» τη διαδικασία σελιδοποίησης και εκτύπωσης της εφημερίδας, ενώ είχαν την ευκαιρία να πάρουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που είχαν για όλα τα στάδια της έκδοσης, για τη δουλειά των δημοσιογράφων, το ατελιέ και τέλος την εκτύπωση.

Οι συντάκτες της «Πρωινής Γνώμης», ενημέρωσαν τα παιδιά για το τι σημαίνει είδηση, ποιο είναι το έργο του δημοσιογράφου, για τις «πηγές» που αντλούν τις πληροφορίες, για τη θεματολογία μιας τοπικής εφημερίδας, το τμήμα των μικρών αγγελιών και άλλα, ενώ ο κύκλος της ενημέρωσης των μαθητών ολοκληρώθηκε στο ιδιόκτητο τυπογραφείο της εφημερίδας, εκεί όπου είδαν αναλυτικά τη διαδικασία της εκτύπωσης με τη βοήθεια του τυπογράφου, Γιώργου Αθανασόπουλου. Μάλιστα, οι μικροί μαθητές έδειξαν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι, αλλά και ενημερωμένοι για τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, ζητώντας να μάθουν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, για τη μητέρα με τα τρία νεκρά παιδιά, κ.α.

Ήταν ένα διαφορετικό μάθημα για τους μαθητές της Ε’ δημοτικού, οι οποίοι υποσχέθηκαν πως θα προσπαθήσουν να εκδώσουν τη δική τους σχολική εφημερίδα.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ

Ε1 (εκπαιδευτικός, Αλεξάνδρα Παπασούλη): Μαρία- Άννα Αβραντινή, Ευφροσύνη Αλεξοπούλου, Λουίζα Αλεξοπούλου, Γεράσιμος Γαλανός, Μαρία Δαμιανίδη, Πολυξένη Δημοπούλου, Μιχαήλ- Άγγελος Διακοβασίλης, Περικλής- Γεώργιος Ζαμπάτης, Μαρία Θανοπούλου, Χριστόφορος Κανταρτζόπουλος, Καλλιόπη Καραδήμου, Σπυρίδων Καρανικόλας, Ελένη- Μαρία Κατσαΐτη, Ιωάννης Κονταξής, Παναγιώτης Λαλιώτης, Ορέστης Μανέτας, Δέσποινα Παύλου και Ναταλία Τζουραμάνη.

Ε2 (εκπαιδευτικός, Μαρία Αμπλά): Βασίλης Μπαλάσκας, Γιώργος Σαρρής, Γιώργος Ριχάνης, Μάριος Παύλου, Ιάσονας- Φώτης Τσιμάς, Νικόλας Παναγιωτονάκος, Ηλίας Σκόνδρας, Γιώργος Παπανικολάου, Χριστίνα Κωστογιαννοπούλου, Ζορντίνα Λαμπάτου, Κατερίνα Νικολετοπούλου, Βάλια Κούτση, Βασιλική Χρόνη και Νάγια Ντάκουλα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement